Et ordfyldt døgn #5 | Dewey TBR

Det er endelig blevet efterår, røde, orange og gule blade drysser ned fra træerne overalt og farver udsigten fra mine vinduer i brændende efterårsfarver. Og det er ferie, hygge står i højsædet med stearinlys og varm kakao og det er langt om længe tid til den tilbagevendende begivenhed, der fylder et helt døgn. Et magisk døgn på tværs af landegrænser og tidszoner og jeg synes, at det er noget så hyggeligt, at jeg snart ikke kan holde ud at vente længere. Det er selvfølgelig tid til Dewey’s 24 timers læseevent.

Jeg har brugt lang tid på at overveje, hvad jeg skal læse i denne forbindelse. Sidste gang havde jeg et “one book readathon” kørende, hvor jeg kun læste The Lord of the Rings og gangen før det, var temaet klassikere. Denne her gang vidste jeg, at jeg gerne ville læse noget mere varieret og bredt, men jeg havde ingen idé om, hvad jeg skulle vælge. Med pt. over 100 ulæste bøger stående (hvilket er en fjerdedel af de bøger, jeg ejer!) syntes jeg, at det var svært at vælge en passende stor stak ud.

Så jeg gik faktisk lidt bagvendt til værks. Jeg “deltager” jo i det amerikanske magasin PopSugars læseudfordring for 2015 med 50 punkter, man kan krydse af efterhånden. Og i skrivende stund mangler jeg 12. Med NaNoWriMo lige om hjørnet, skarpt forfulgt af eksamensperioden, var jeg efterhånden lidt nervøs for, at jeg ikke ville kunne nå det. Så mine bøger er valgt ud fra de punkter jeg mangler. Dermed ikke sagt, at det ikke er nogen, jeg ikke vil læse, jeg har stadig valgt bøger, som jeg virkelig gerne vil læse, som så passer til i alt 7 af de resterende 12 punkter.

Jeg vil starte hele eventet med at læse en bog, som jeg har villet læse mere eller mindre siden jeg begyndte på universitetet for lige over 2 år siden. I år begynder jeg nemlig det hele med Charlotte Brontës berømte værk Jane Eyre, som flere har fortalt mig passer rigtig godt til efterårsstemningen. Jeg følger det op med en bog af en hel anden type, når jeg dykker ned i Looking for Alaska af John Green, som er den næstsidste af hans bøger, jeg mangler at læse. At den sidste er den über-hypede The Fault in Our Stars har sine helt naturlige årsager.

Hen på aftenen vil jeg først vende tilbage til en kær (og slidt) barndomsfavorit af Astrid Lindgren, som jeg faldt over sidst jeg organiserede mine bøger, og helt fik lyst til at genlæse. Jeg vender nemlig tilbage til min barndomsheltinde Pippi Langstrømpe og hendes fantastiske hverdagseventyr i Villa Villekulla. I nattetimerne vil jeg forhåbentlig grine og hygge mig, når jeg læser en bog, jeg har lånt af min søde veninde Camilla. Mens det er mørkt udenfor vil jeg nemlig læse The DUFF af Kody Keplinger. Jeg regner med, at jeg kommer til at tage en lille lur, hvorefter jeg vil tage fat på en bog, jeg har haft meget svært ved ikke at læse før. Til lyden af My Chemical Romance bragende i mine høretelefoner, vil jeg nemlig endelig læse Gerard Ways True Lives of the Fabulous Killjoys, som jeg er meget spændt på.

Som den tidlige morgen begynder at blive til formiddag vil jeg forsøge, for anden gang, at læse Margaret Atwoods prisbelønnede roman The Handmaid’s Tale, som jeg egentlig kun afleverede tilbage til biblioteket sidste gang, fordi jeg skulle. Den kunne ikke fornys og lånetiden udløb den selvsamme dag. Så selvom jeg ikke vær færdig – og ikke kunne nå at blive færdig – måtte jeg aflevere den, selvom jeg synes, den var rigtig god.

Den allersidste bog, jeg har sat på listen, er måske den, jeg ved mindst om. Jeg har nemlig sat et memoir på listen, af den amerikanske journalist Jeannette Walls og Glasslottet bliver min sidste bog til dette readathon og bringer mig op på 2.107 sider i det hele, så vidt jeg husker. Det kan lyde af meget, men det er faktisk næstmindst ud af alle de gange, jeg har deltaget. Kun sidste gang, her i foråret, læste jeg mindre. Jeg havde faktisk en bog mere, jeg håbede på at kunne sætte på listen, men den er ikke dukket op i min postkasse endnu, så jeg må bare læse den, når den engang gør.

Jeg glæder mig utroligt meget til at begrave mig i læsningen på lørdag og jeg håber, at alle jer, der også skal være med får et rigtig spændede læsedøgn. Lige som sidste år, opretter jeg et indlæg på dagen, som jeg opdaterer løbende med tanker, citater og billeder som aftenen og natten skrider frem.

Skal I også være med til at læse på lørdag/søndag? Har I valgt jeres bøger, eller er I også ude i noget last-minute, ligesom mig? Og sidst, men ikke mindst, hvor kan jeg følge jeres læseoplevelser?

Comments

  1. Sikke en fin bogstak, især 'Looking for Alaska' og 'The DUFF' skal du glæde dig til 😀 og hvor er det imponerende hvis du når igennem alle de bøger!
    Jeg deltager også, og kan følges på min blog og på instagram (@karinalindd)
    Jeg glæder mig til at følge dit læsedøgn! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.