Hyggelig uhygge | Halloween ugens bøger.

Det er koldt og det er mørkt. Bladene falder af træerne i et væld af gule, orange og røde farver og overalt begynder der at dukke edderkopper og spindelvæv og spøgelsesfigurer frem. Det er ikke kun efterår, det er Halloween uge. På lørdag er det selve Halloween dag, men eftersom jeg som sædvanlig ikke kan finde ud af at begrænse mine TBR mål, så har jeg sat hele ugen af til det. Lige som sidste år har jeg været mine boghylder igennem og udvalgt en lille stak til at læse her i løbet af ugen op til Halloween. Dagen efter er det trods alt tid til startskuddet for dette års NaNoWriMo, så jeg vil gerne være færdig på lørdag.

Jeg er faktisk allerede igang og har således allerede læst den første bog, nemlig den sidste bog om Mara Dyer The Retribution of Mara Dyer. Jeg vil ikke fortælle hvad den handler om, da det som sagt er den sidste i en serie, men jeg vil sige, at jeg synes det var en rigtig god slutning på serien, selvom det er længe siden jeg har læst bog to, så havde jeg ikke problemer med at komme ind i historien på nogen måder. Og den holdt fast i spændingen helt til sidste side, det var i hvert fald min oplevelse. Jeg havde meget svært ved at lægge den fra mig, da jeg først var gået i gang.

Den næste bog, jeg er begyndt på er Wilkie Collins’ The Woman in White. Den bliver beskrevet på bagsiden som gotisk horror og psykologisk realisme og jeg har vitterligt ikke nogen idé om, hvad jeg skal forvente mig af denne her bog. Jeg ved, eller rettere jeg tror, baseret på hvad jeg kan læse på bagsiden, at den handler om spøgelser.

Den tredje bog er en utallige gange genlæsning, jeg vender nemlig tilbage til en kær gammel og elsket favorit, The Phantom of the Opera af Gaston Leroux. Og jeg tror ikke, at jeg behøver forklare nogen handlingen i den bog. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har læst den ind til videre og som man også kan se på billedet ovenfor, så er min udgave ved at være ret slidt. Den stammer endda fra før, jeg holdt op med at knække ryggen på mine paperbacks. En dag bliver der nok tilføjet en ny og flot udgave til min samling, men jeg holder egentlig også ret meget af denne slidt udgave, jeg fik i julegave for mange år siden og som jeg har læst i så mange gange siden.

Den sidste bog, jeg har planlagt til denne her uge er også den nyeste i min samling. Jeg vil nemlig læse Carina Evytts gysermysterie-hvad-det-nu-er Dæmoner. Det er virkelig ikke en genre, som jeg plejer at bevæge mig ud i, men jeg har glædet mig til at læse denne her bog siden jeg fik den til bogblogertræf og hørte Evytt fortælle om tilblivelsen af bogen og hendes forfatterskab generelt. Men jeg indrømmer gerne, at jeg også er lidt nervøs for hvordan det bliver, jeg er nemlig slet ikke til gysere, hverken som film eller som bog. Så det bliver lidt spændende, om jeg kommer igennem den. Jeg regner i hvert fald med at fylde min lejlighed med stearinlys og god musik, det skulle nok lige kunne tage den allerværste frygt. Men hvem ved, det kan også være, at jeg bekymrer mig helt uden grund. Vi får at se.

Enhver heks skal da have en sort kat? Og et husspøgelse? 🙂

Hvilke bøger har læst/planer om at læse her i Oktober måned, nu det er Halloween-måneden?

Comments

  1. Så er det godt nok ironisk, og ærgerligt, at det er den eneste af de 4, jeg ikke nåede at læse. Men jeg regner lidt med at få den læst i løbet af November, for jeg glæder mig faktisk også lidt. Også selvom det ikke er en genre, jeg plejer at læse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.