TBR Thursday #44

TBR Thursday er et ugentlig indlæg, hvor jeg i et forsøg på at tynde ud i mine ulæste bøger, og gøre plads til nye bøger på TBR listen. Det gør jeg ved at trække en lap papir op af det glas, jeg har lavet til formålet, og hvor jeg hver gang jeg køber en ny bog, tilføjer en ny lap. Jeg læser som regel bogen færdig i løbet af ugen, inden jeg så trækker den næste bog. Og jeg bestræber mig på at anmelde bogen her på bloggen, inden der er gået alt for lang tid.

Romeo and Juliet af William Shakespeare.

Edited, introduced and annotated by Cedric Watts, Research Professor of English Literature, University of Sussex.
The Wordsworth Classics’ Shakespeare Series presents a newly-edited sequence of William Shakespeare’s works. The textual editing takes account of recent scholarship while giving the material a careful reappraisal.
Romeo and Juliet is the world’s most famous drama of tragic young love. Defying the feud which divides their families, Romeo and Juliet enjoy the fleeting rapture of courtship, marriage and sexual fulfilment; but a combination of old animosities and new coincidences brings them to suicidal deaths.
This play offers a rich mixture of romantic lyricism, bawdy comedy, intimate harmony and sudden violence. Long successful in the theatre, it has also generated numerous operas, ballets and films; and these have helped to make Romeo and Juliet perennially topical.

(Beskrivelse fra Goodreads).

Jeg tror ikke, der er nogen, der ikke på en eller anden måde kender til dette berømte stykke af Shakespeare og selv har jeg faktisk også en formodning om, at jeg kender langt det meste af handlingen. Jeg bilder mig dog ikke ind, at jeg kender det hele, det er jeg ret sikker på ville kræve gentagne læsninger. Det er et af de stykker, jeg altid gerne har villet læse, men det er altid blevet skubbet i baggrunden på en eller anden måde. Så derfor glæder jeg mig faktisk til endelig at læse stykket og lære det at kende i sin helhed, så meget det nu lader sig gøre. Især fordi det er et stykke, vi kom ofte ind på i mit fag om drama, skønt vi ikke læste stykket, men et andet af Shakespeare. Og da jeg trak det til stykke til eksamen, kom jeg også ind på nogle paralleller til Romeo and Juliet, på trods af at jeg altså ikke har læst stykket. Før nu.

Har I læst Shakespeares berømte tragedie? Eller har I lige som mig fået refereret historien og til handlingen igen og igen i så mange forskellige sammenhænge, at I måske alligevel føler, at I kender det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.