“Time you enjoy wasting is not wasted time.” | Opsamling #13

I Am Number Four by Pittacus LoreThe Fate of Ten by Pittacus LoreHamlet by William ShakespearePretties by Scott WesterfeldThe Sea of Monsters by Rick RiordanGræshoppejunglen by Andrew  SmithMartin Chuzzlewit by Charles DickensThe Alchemist by Paulo CoelhoJustine by Marquis de Sade

Lidt om september: september har været fortravlet. Og lidt stresset. September har været studiestart, massevis af teoretisk læsning, planlægning og kreative projekter, der alt sammen har skullet gå op i en højere enhed. Der har været fart på fra jeg slog øjnene op om morgenen og til jeg faldt udmattet om i min seng. Men det har også været en hyggelig måned, hvor jeg har taget mig tid til at nyde en bog og en stor kop te, få familiebesøg – og tage på familiebesøg – se live football kampe og nyde, at septembersolen har været rigtig fin i denne her måned. Der har været stress og usikkerhed mht. studiet, når de hele tiden laver om, og det ikke er til at få en endegyldigt svar fra nogen som helst på helt bestemte og vigtige spørgsmål. September har mest af alt været en måned, der er forsvundet i mellem hænderne på mig, det er gået rigtig stærkt.

I september læste jeg: 9 bøger, men jeg er ifølge Goodreads igang med ikke mindre en 5 bøger på nuværende tidspunkt. 2 af bøgerne har jeg læst til min undervisning og det samme gælder 2 af dem, jeg er ved at læse.

I september købte jeg: 6 bøger, en enkelt tekstbog til studiet og 5 bøger, jeg har ledt efter, ventet på eller luret på længe og endelig har fået købt hjem. Og så har jeg fået en hel del bøger til bogbloggertræf, jeg har faktisk talt det op til 24 (!), hvilket jeg slet ikke havde forventet.

Septembers positive læseoplevelser: Jeg genlæste Hamlet af Shakespeare og denne gang ikke i undervisningsøjemed og jeg nød den lige så meget som første gang. Og så var jeg rigtig glad for at komme videre med Scott Westerfeld’s Uglies serie i form af bog to Pretties, der både var tankevækkende, skræmmende og vanvittigt underholdende. Efter at have ventet i et år, fik og læste jeg endelig The Fate of Ten af Pittacus Lore og jeg tror, jeg er en af de (relativt) få, der er vild med slutningen! Og så læste jeg Græshoppejunglen af Andrew Smith på det helt rigtige tidspunkt og grinte højt og længe mens jeg læste. Og selvfølgelig var jeg glad for at vende tilbage til en favorit i form af Percy Jackson and the Sea of Monsters af Rick Riodan.

Septembers skuffende læseoplevelser: Jeg skulle læse Justine af Maquis de Sade og jeg hadede den. Jeg måtte kæmpe mig igennem den og da jeg endelig var færdig, var jeg bare lykkelig. Ikke for at have læst den, men for at være færdig med den. Efter vi har brugt den i undervisningen kommer jeg med al sandsynlighed aldrig til at læse den igen.

Ebøger, lydbøger og andre formater, jeg ikke plejer at læse: Ingen.

Korteste bog: Hamlet af William Shakespeare på 191 sider.

Længste bog: Martin Chuzzlewit af Charles Dickens på 832 sider.

Sådan går det med min 2015 Goodreads Reading Challenge: 123/150 bøger. Og jeg gør stadig fremskridt i mine andre udfordringer.

I september skrev jeg: Ikke noget specifikt antal ord, jeg har skrevet tale og sang til mine forældres sølvbryllup, jeg har skrevet ikke bare en outline, eller kapiteloversigt, men to, til NaNoWriMo og et andet projekt, jeg vil arbejde på i løbet af efteråret.

Planer for oktober: jeg har planer om at læse noget mere i oktober måned. Ikke blot er der efterårsferie og dermed en uge uden undervisning og med mulighed for at færdiggøre nogle af alle de bøger, jeg er i gang med, læse de romaner, vi skal arbjede med efter ferien og så videre, så er oktobermåned også “hjemsted” for Dewey’s readathon og jeg prøver allerede nu at sammensætte min læsestak. Og så skal jeg skrive, så meget som jeg nu får tid og overskud til, nu hvor studiet er startet igen og der trods mit ønske om, at kunne skrive alle dage hele tiden, kommer til at fylde en del.

Citat: Phrynette Married af Marthe Troly-Curtin.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.