Top Ten Tuesday #37

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish, hvor der hver uge kommer en ny overskift over et bogligt emne, som der skal laves en top ti over. Ugens emne er Top Ten Authors I’d Love To See Write a Book Together. Og det skal nok blive et godt emne, det er nemlig ikke noget, jeg har tænkt specielt meget over og jeg føler mig faktisk ret meget på bar bund lide til at begynde med. Men jeg fandt det meget sjovt at sidde og forsøge at matche forfattere på denne her måde. Jeg kunne dog virkelig ikke komme på 10 par, så I må leve med, at der kun er 9 par. Det er faktisk første gang, jeg ikke har fundet 10. De kommer ikke i nogen anden rækkefølge end den, jeg lige kom til at tænke på dem.

#1 Stephanie Perkins og Rainbow Rowell.
Jeg er stor fan af Rainbow Rowell, selvom jeg kun har læst et fåtal af hendes bøger, men Fangirl er stadig en af mine yndlings YA/contemporary historier og efter jeg har læst Stephanie Perkins’ Anna and the French Kiss, kan jeg ikke lade være med at tænke på, at disse to ville kunne skrive nogle rigtig hjertevarmende ungdomsbøger.

#2 Scott Westerfeld og Michelle Hodkin.
Tanken om en blanding af Leviathan-trilogien af Westerfeld og Hodkins Mara Dyer-trilogi får mig nærmest til at gyse af lykke. Ikke så meget en blanding af bøgerne eller historierne, men af stemningen, følelsen jeg fik, da jeg læste dem og alt det.

#3 Maggie Stiefvater og Marissa Meyer.
Jeg kan ikke forklare hvorfor, men jeg tror, det ville blive godt. Og så er det to af mine yndlings YA/fantasy-forfattere, der begge to skriver ret badass-og-feminine karakterer (jeg tænker blandt andet på Stiefvaters Blue Sargent og Meyers Cinder). Jeg tror, det ville blive godt.

#4 J. K. Rowling og Cornelia Funke.
Lidt lige som nummer 3, så kan jeg ikke helt forklare hvorfor, men jeg synes dette her lyder som et virkelig spændede match. Der er en fantastisk magi over begge kvinders bøger og jeg holder uendelig meget af begge sele, så en bog/serie, skrevet af dem begge to ville ret hurtigt ende på min hylde.

#5 Rick Riordan og Daniel Handler/Lemony Snicket.
Jeg ved ikke, hvordan det ville ende, men jeg tror, at fortællestilen fra A Series of Unfortunate Events og Percy Jackson ville blive en virkelig god og underholdende stil.

#6 Marcus Sedgwick og Neil Gaiman.
En form for blanding af Blood Red, Snow White og Stardust. Det er igen mere stemingen og følelsen end selve historierne, men jeg tror, at disse to forfattere ville kunne skabe magi sammen.

#7 John Green og Stephen Chbosky.
En blanding af Paper Towns og The Perks of Being a Wallflower? Ja tak!

#8 Suzanne Collins og James Dashner.
Forfatterne til to af mine yndlingsdystopier, jeg har ingen idé om, hvordan det ville ende, men jeg har en ret stærk formodning om, at det ville blive godt.

#9 Phillip Pullman og C.S. Lewis.
Dette er endnu et af de matches, der giver et lykkegys. jeg ved ikke, hvad det ville blive til, men jeg er sikker på, at det ville blive smukt.

Hvilke forfattere ville I gerne se skrive en bog sammen? Er der nogen af mine fofatterpar, I også godt gad læse en bog af? Eller nogen, I er helt uenige med?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.