BogForum 2015 #1 – Fredag

Det her var stort set hvor jeg tilbragte hele min eftermiddag på årets første dag til BogForum. Jeg tog alene dertil om fredagen og havde hjemmefra fokuseret mit program på oplæg og forskellige forfatterinterviews, men i sidste ende blev det mest oplæggene der trak. Og jeg brugte langt det meste af min dag på denne alt for lille stand, til spændende oplæg om alt fra hvad der skal til for at skrive en fantasy-roman og til hvordan man bedst promoverer sin bog i medierne. Jeg lærte en del og tog også en del noter. Men mest af alt brugte jeg tiden på at tale med en af de søde mennesker, der stod ved standen, om den bog jeg er ved at skrive til Carlsens romankonkurrence, om NaNoWriMo og om min fantasy-roman, som jeg skrev sidste år og redigerer igennem for anden gang efter NaNoWriMo i år. Med et lille visitkort i lommen, da jeg endelig gik der fra, og et løfte om på et tidspunkt at sende et par sider af Måneskin, som den danske titel ind til videre hedder, følte jeg virkelig, at jeg havde fået noget godt ud af dagen allerede da.

Jeg stødte ind i flere andre bogbloggere og således endte jeg med at tilbringe de sidste par timer om fredagen sammen med Rikke og Malene, men jeg nåede da også at sige hej til Anna og Rikke og sikkert andre, som jeg i min ansigtsblindhed ikke har genkendt hvor gerne jeg end ville. Så jeg håber ikke, jeg har glemt nogen, men hvis jeg har – så var det stadig fedt at hilse på jer!

Jeg brugte egentlig mest fredag til at gå rundt og notere mig de bøger, jeg gerne ville have med hjem. Og det skyldes allermest, at jeg skulle med offentlig transport om til min veninde Marie, som havde været så sød at give mig husly mens jeg var i København. Og så ville jeg helst ikke have for meget at slæbe rundt på. I stedet lavede jeg en liste over titler jeg skulle have fat i om lørdagen. Eller to. Eller fire. Jeg ved ikke hvor mange lister, jeg i sidste ende nåede op på, for jeg blev ved med at lave dem om og ombestemme mig og gøre ved.

Sammen med Rikke og Malene var jeg et smut forbi Gyldendals imponerende store stand og kigge på deres store udvalgt af medbragte bøger. Og gik derfra med en yndig samling magneter, der normalt pryder mit køleskab. Jeg er vild med de fine citater og hvilken fin bogkærlighed, de udstråler.  Og en samling postkort blev samlet sammen på vejen rundt, og de kommer snarest op på væggen til alle de andre postkort.

Prøv lige at se det flotte farvespil. Virkelig efterårsagtigt og ret så fint.

Vi var også henne forbi Alvildas stand, hvor Lene Kaaberbøl havde reception i anledning af hendes 40-års forfatterjubilæum (hvor sejt er dét lige?) og nødt godt af at kunne se hen over langt det meste af den folkemængde, der var stimlet sammen omkring det flotte kagebord. Selv har jeg faktisk ikke læst en bog af Lene Kaaberbøl – endnu! Jeg skal nok! – men jeg ville alligevel godt være med til at fejre sådan et sejt jubilæum.

Først på aftenen blev det alligevel tid for mig at tage videre, men heldigvis vidste jeg jo, at jeg skulle tilbage igen dagen efter. Og det fortæller jeg om i et indlæg i morgen.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.