BogForum 2015 #2 – Lørdag

Om lørdagen var jeg ikke til BogForum alene. Om formiddagen blev jeg hentet hos min veninde af min dejlige mor, som jeg også var på BogForum med sidste år og derfor havde ret let ved at overtale til at tage med igen. Og ovenstående billede er af det første, vi sådan rigtig lavede: jeg skulle da have et billede med Darth Vader.

Det allerførste jeg gjorde om lørdagen var, at tage forbi Tellerups store, flotte stand for at købe nogen af de bøger, jeg havde gået og sukket efter dagen før. Jeg fremviser de bøger, jeg købte i et videoindlæg i morgen, så for nu vil jeg bare sige, at det var meningen, at jeg skulle købe 2 bøger hos Tellerup – og jeg kom derfra med 11 nye bøger i min flotte lyserøde pose, som passer så fint med den lilla fra bogbloggertræf.

Mens jeg var der, kom Louise Haiberg forbi, jeg tror nok, hun skulle aftale noget mht. når hun skulle signere der senere på dagen. Men det betød at hun signerede min bog ved kassen, lige da jeg havde købt den. Vi snakkede også sammen lidt og hun virkede bare som en af de sødeste mennesker overhovedet.

Billeder her er fra senere på dagen hvor hun havde en fastlagt signering i programmet.

Herefter var det sådan lidt løst med hensyn til, hvad vi gerne ville nå. Jeg kom forbi Carlsens stand og gik derfra med en rigtig fin fransk fletning takket være de søde “flettepiger”. Det var lidt underligt at stå i den kø, jeg følte mig i hvert fald meget malplaceret.

Så var det ved at være tid til min weekends højdepunkt og det, jeg uden tvivl havde glædet mig mest til. Og ironisk nok det, jeg havde vundet min adgangsbillet hos Boguniverset ved at fortælle om og som jeg netop brugte her om lørdagen. Nemlig Margit Sandemos signering på Jentas‘ stand.

Men hvordan kan jeg vælge? Der er, cirka, 87 bøger af Margit Sandemo her, som jeg ikke ejede, da jeg kom. Altså foruden de 21, jeg allerede havde stående hjemme på hylden. Jeg ville ønske, at jeg havde råd til at købe hver eneste af dem.

Jeg kan ikke beskrive, hvor meget jeg glædede mig. Jeg læste Sagaen om Isfolket første gang  omkring februar i 10. klasse (hvilket snart nærmer sig 7 år siden!) og har elsket hendes skrivestil og hendes mangfoldige univers lige siden. Og samtidig synes jeg, at hun er en af de sejeste kvinder, jeg har hørt om og jeg er virkelig stor beundrer af hende både som forfatter og som person.

Så forestil jer min skuffelse, da den ellers rigtig venlige dame ved Jentas standen fortalte mig, at Margit Sandemo havde ringet fredag eftermiddag og aflyst fordi hun var blevet syg. Ikke noget alvorligt, men nok til at hun ikke kom. Jeg var virkelig ked af det og jeg er sikker på, at det var ret tydeligt. Men det betød at der kom et ordentlig hul i mit program, hvor jeg ellers havde sat meget tid af til af være på den her stand.

I stedet for at stå der og se ked ud af det, gik jeg med min mor om til Gyldendals imponerende store stand for at høre den amerikanske ambassadør Rufus Gifford blive interviewet om sin biografi. Men for det første var folk utroligt dårlige til at give plads til de nye, der kom og for det andet var der bare afsindigt mange mennesker. Så i stedet for at sidde og høre samtalen, stillede vi os over til signeringskøen, så min mor kunne få signeret biografien. Det viste sig også at være en rigtig god idé, for den kø var næsten værre end den kø, jeg oplevede sidste år til Jussi Adler-Olsen.

Derfra bevægede vi os over til HUFs stand, hvor jeg først stod og så lidt på selve foreningen og hvad det går ud på – jeg har faktisk også, efter jeg er kommet hjem, meldt mig ind. Her mødte jeg igenigen Rikke og Malene, som også var taget derhen for at få skrevet i nogle bøger. Jeg havde Nanna Foss’ Leoniderne med, som jeg fik en fin lille hilsen i.

Mens jeg ventede på, at jeg kunne få signeret den ene bog, jeg havde med hjemmefra – Michael Fords Den 13. kriger – smuttede jeg over til Alvilda-standen, hvor jeg endelig fik købt en bog, jeg har ledt efter siden jeg spottede den på Instagram. Og jeg købte den på det helt rigtige tidspunkt, for forfatteren, Nicole Boyle Rødtnes sad ved et fint lille bord lige ved siden af og havde lige signeret bøger. Så jeg nåede lige at få en hilsen med og en hyggelig samtale.

Det var ved at være sent, mine fødder var virkelig ved at være ømme og efter at have fået en lille hilsen i Michael Fords bog, hvilket jeg desværre ikke nåede at få et billede af, for det skulle gå rimelig stærkt, var det ved at være tid at drage hjemad mod Odense. På vej ud var jeg et smut ovre ved Arnold Buscks stand, hvor jeg købte mig en enkelt bog mere med hjem – mere om det i morgen.

Ligesom sidste år blev jeg totalt forpustet af det spækkede program, hvor man bliver nødt til at klone sig selv 10 gange for at nå alt det, man gerne vil. Og igen i år virkede messen så imponerende stor, at det var svært at overskue – og ikke kun fordi det er svært at finde rundt. Jeg er så glad for, at jeg var afsted igen i år og jeg regner helt sikkert med at vende tilbage næste år.

Jeg vender også tilbage i morgen, hvor jeg fremviser alle de bøger, jeg fik med hjem fra BogForum i år.

Til sidst vil jeg godt lige takke dem, der arrangerer BogForum, for at være så venlige at “give” mig en ny billet, fordi den jeg havde vundet ikke var nået frem i tide. Det blev jeg virkelig glad for!

Comments

  1. Åh, sikke et fint billede med Darth Vader og en virkelig flot fletning du fik lavet! 🙂
    Det er så ærgerligt for dig, at Margit blev aflyst, men det lyder til, at du havde en skøn dag alligevel! 🙂

  2. Haha, ja når nu han var der, så skulle man da have et billede med selveste Darth Vader! Ja, jeg var også rigtig glad for den :b ..
    Det havde jeg, men var godt nok en smule irriteret på det hele lige der midt på dagen 🙂 Heldigvis hyggede jeg mig alligevel 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.