“It was October again … a glorious October, all red and gold, with mellow mornings when the valleys were filled with delicate mists as if the spirit of autumn had poured them in for the sun to drain — amethyst, pearl, silver, rose, and smoke-blue.” | Opsamling #14


Lidt om oktober: oktober var lang. Og ikke nødvendigvis på den dårlige måde. Med en velplaceret og yderst tiltrængt efterårsferie, fik hverdagen det afbræk, jeg virkelig havde brug for. For mig blev ferien nærmest en lang readathon, til mit fag om ny litteratur havde vi nemlig her i ugerne efter ferien og også langt hen i November, rigtig mange bøger på programmet. Det er meningen, at vi skal læse uddrag af dem, men jeg bestemte mig ret tidligt i semesteret for, at jeg ville læse det hele. Nogle gange har jeg virkelig forbandet denne stædighed, men ind til videre er det gået godt. Det er også derfor, jeg har læst så mange bøger i denne her måned, jeg tyggede mig igennem ikke mindre en 6 bøger til denne ene fag – de 5 af dem i ferien. Men der har selvfølgelig også været tid til andet, jeg har været hjemme hos familien i næsten alle weekenderne i denne her måned, set finalen i den danske amerikansk fodbold liga og fejret mine forældres sølvbryllup. Og jeg har haft familien på besøg. Og så var det naturligvis Dewey’s readathon i slutningen af efterårsferien og endnu en gang var det en virkelig hyggelig og god oplevelse. Og det var netop efter ferien, at jeg havde svært ved at forstå, at vi kun var kommet lige over halvvejs igennem måneden. Jeg følte at jeg allerede havde nået så meget, så det kunne ikke passe, at der stadig var to uger tilbage af Oktober. Derfor kom måneden til at føles så lang, men der har også været rigtig mange gode oplevelser. Et af mine absolutte yndlingsbands udgav endelig deres andet album og det har levet i mit anlæg lige sideb og ligger konstant øverst på min senest afspillet liste i iTunes. Det har været perfekt til efteråret, har bare fået en til at have det godt og være glad og danse ned af gangene på campus (åh jo!) og igennem skoven. Og de annoncerede tourdatoer og mig og en håndfuld veninder er allerede klar. Oktober blev hurtigt en måned, der blev fyldt med gode oplevelser, spøjse hændelser og når jeg ser tilbage, ser jeg mest af alt efterårslykke indrammet i røde og orange farver og evig latter. Det kan godt være, at det er blevet gråvejr, det bliver hurtigere og hurtigere mørkt og efterhånden er de flotte brændende efterårsfarver forsvundet som bladene er dalet ned fra træerne, men jeg synes, at det har været en rigtig fin måned og en virkelig glad måned. Og jeg glæder mig uendeligt meget til november og december.

I oktober læste jeg: et fuldstændigt overvældende og ufatteligt antal bøger. 24 styks. De 7 blev læst til Dewey’s readathon og yderligere 7 er bøger, jeg har læst til universitetet – de fleste af dem læste jeg i meget god tid. Men jeg sad stadigvæk og stirrede på antallet, da jeg havde gjort det op. Jeg havde slet ikke regnet med, at det ville blive til så mange! Og så er jeg nu 2/3 færdig med min store Sherlock Holmes bog.

I oktober købte jeg: 5 bøger, 2 til universitetet og 3 bare fordi.

Oktobers positive læseoplevelser: der har været rigtig mange. Først og fremmest kan jeg ikke lade være med at nævne Jane Eyre af Charlotte Brontë, som fuldstændig slog benene væk under mig. Jeg blev positivt overrasket over, hvor godt jeg faktisk kan lide Dostojevskjis Crime and Punishment og Kody Keplingers debutroman The DUFF gjorde mine bande forudanelser til skamme. Hvor The Retribution of Mara Dyer af Michelle Hodkin var en perfekt slutning på den serie, virker Anna and the French Kiss af Stephanie Perkins som en yndig start på den serie. Og så har jeg selvfølgelig genlæst en af mine yndlingsbøger – Gaston Leroux’ The Phantom of the Opera for hvad jeg vil skyde på var 10. gang. Jeg ved det ærligt talt ikke. Jeg har læst en del bøger til universitetet, nogle af dem synes jeg var forfærdige og andre har hængt ved. Og to af dem vil jeg gerne skrive opgave om. Så selvom de ikke er bøger, jeg selv ville have valgt, så hader jeg ikke, at jeg har læst dem.

Oktobers skuffende læseoplevelser: den første der falder mig ind er også den sidste bog, jeg læste. Mary Poppins af P. L. Travers, som slet ikke indeholdte den magiske følelse, jeg forventede og derfor endte med at skuffe mig ret meget. Jeg tror, det er en bog, man måske vil sætte meget mere pris på at få læst højt som barn, men hvad kan man gøre. Det har dog ikke taget modet fra mig, jeg vil stadigvæk gerne læse resten af serien. Både Radclyffe Halls The Well of Loneliness og Wilkie Collins’ The Woman in White endte med at skuffe mig en smule. Førstnævne fangede mig slet ikke og jeg endte med at synes, at den faktisk var kedelige. Sidstnævnte var mest af alt bare for længe om at komme i gang, for pludselig blev den meget spændene.

Ebøger, lydbøger og andre formater, jeg ikke plejer at læse: ingen.

Korteste bog læst i oktober: At gavne og fornøje af Johan Herman Wessel på 96 sider.

Længste bog læst i oktober: De velvillige af Jonathan Littell på 910 sider.

Sådan går det med min 2015 Goodreads Reading Challenge: 147/150 bøger. Så jeg kan godt se, at jeg når at komme over målet, men omvendt så gider jeg ikke til at sætte målet op. Jeg har gjort et rigtig stort fremskridt på min PopSugar 2015 udfording og er også kommet videre med de andre udfordringer under ‘2015’.

I oktober skrev jeg: Ikke et ord. Teknisk set. Jeg har arbejdet videre på min outline til NaNoWriMo og lavet karakterbiografier, men jeg har ikke skrevet noget i oktober. November derimod – jeg skal nok nå de 50.000 ord.

Planer for november: for mig er det først og fremmest NaNoWriMo. Så jeg ved, at jeg ikke kommer til at læse ret meget, jeg har sat tiden på min TBR Thursday op til to uger lige som jeg gør i eksamensperioderne, så jeg ikke skal stresse mig igennem bøgerne. Og jeg har ikke rigtig nogen planer mht læsning udover at læse mindst en af de tre tilbageværende Dickens romaner og så komme videre med min Sherlock Holmes udfordring. Det skyldes også at november kommer til at gå lidt i eksaminernes tegn, jeg har en fri opgave, jeg skal have fundet materialer og alting til og en problemformulering der skal skrives. Men mest af alt, så vil jeg bare gerne skrive. Jeg har glædet mig virkelig meget til at komme i gang med dette års NaNoWriMo. Og så er det selvfølgelig lige straks et BogForum, som jeg virkelig glæder mig til at deltage i igen i år.

Citat: L. M. Montgomery.

Comments

  1. Åh, ja. Jeg havde også meget svært med 'The Woman in White'. Den er simpelthen bare for tung.

    Og sikke en god læsemåned, du ellers har haft!

  2. Præcis. Jeg måtte slås for at komme igennem de første 200 sider og jeg var ved at give op flere gange, noget jeg ellers ikke plejer gøre. Og selvom den blev spændende, så var det stadig en meget tung bog at komme igennem.

    Ja, det kom virkelig bag på mig, jeg blev helt overrumplet, da jeg så hvor mange bøger, jeg faktisk har tygget mig igennem. Men jeg er glad for, at jeg ikke har nogen forventning om at gentage noget, der bare minder om, her i November. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.