Top Ten Tuesday #40

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish, hvor der hver uge kommer en ny overskift over et bogligt emne, som der skal laves en top ti over. Ugens emne er Top Ten Debut Authors Who Have Me Looking Forward To Their Sophomore Novel eller Top Ten Sophomore Novels That I Loved Just As Much If Not More As The Author’s Debut. Og jeg aner ikke hvordan det skal gå, jeg har overhovedet ikke styr på, hvilke bøger jeg har, der er en forfatters første og samtidig er jeg også ret dårlig til at få fat i en forfatters første bog før de har udgivet flere. Så jeg føler mig ret meget på bar bund her inden jeg går i gang. Så det bliver en blanding af debutromaner, jeg har læst og nogle af dem, jeg virkelig gerne vil læse.

Forfattere, hvis debutromaner jeg har læst (men ikke resten).
#1 Stephanie Perkins.
Hendes debutroman Anna and the French Kiss landede på min boghylde i sommers sammen med resten af trilogien. Og jeg kan godt forstå, at den er blevet så populær og jeg glæder mig helt sikkert til at læse resten af serien og andre bøger, hun har skrevet

#2 Steven Chbosky.
Jeg vidste faktisk ikke før nu, at The Perks of Being a Wallflower var Chboskys debutroman, men den har en meget høj stjerne hos mig og den har helt klart gjort mig nysgerrig med hensyn til resten af hans forfatterskab.

#3 Kody Keplinger.
Jeg har kun lige for nyligt læst The DUFF, men jeg har allerede planer om, at jeg gerne vil læse flere af hendes romaner.

#4 J. D. Salinger.
Ind til videre har jeg kun læst The Catcher in the Rye, som jeg faktisk ikke vidste var hans debutroman.

Forfattere, hvis første bog, jeg virkelig gerne vil læse (hvor jeg heller ikke har læst andre).
#5 R. J. Palacio
Jeg vil rigtig gerne læse Wonder, især efter at jeg har læst blandt andre Rikkes anmeldelse af den.

#6 Jeffrey Eugenides.
Endnu en forfatter, hvor jeg faktisk har debutromanen stående, men jeg har bare ikke fået denne her læst endnu. The Virgin Suicides står dog ret højt på min læseliste.

#7 Erin Morgenstern.
Jeg synes, den ser så spændende ud og den lyder virkelig interessant og jeg var faktisk lige ved at købe The Night Circus ikke mindre en tre forskellige gange i sommers. Jeg har den stadig ikke.

#8 Oscar Wilde.
Ligesom med Jeffrey Eugenides har jeg hans debutroman stående derhjemme, men jeg har af uvisse grunde ikke fået læst The Picture of Dorian Gray endnu.

#9 Sylvia Plath.
Jeg har ikke ord for, hvor meget jeg gerne vil læse The Bell Jar.

#10 Mindy McGinnis.
Jeg har hørt om Not a Drop to Drink mellem nogle af de amerikanske BookTubers, jeg følger og jeg ville ønske, jeg kunne opspore bogen snarest.

Hvilke debutromaner, vil I virkelig gerne læse? Eller hvilke har I læst – måske uden at vide, at det var en debutroman – og derved fået lyst til at læse resten af forfatterens bøger?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.