“I have gone to [this bookshop] for years, always finding the one book I wanted – and then three more I hadn’t known I wanted.” | Efterårets book haul.

Citat fra Mary Ann Shaffers The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society.

Efteråret har budt på rigtig mange læseoplevelser og litterære events, men ind i mellem er der alligevel strøget et par nye bøger ind på hylderne. Jeg har valgt ikke at tage de bøger med, jeg købte på BogForum i starten af november, for dem fremviser jeg lige her. Dette indlæg handler i stedet om de andre bøger, der er kommet hjem og bo hos mig i løbet af efteråret.

I oktober måned bankede postbudet på min dør med en lille pakke fra BookDepository under armen hele tre gange. Nogle af bøgerne havde jeg bestilt hjem til undervisningsbrug, nogle var bare fordi jeg gerne ville videre med serien og andre lød ganske enkelt for spændende til at lade være med at klikke hjem.
Jeg købte henholdvis Bret Easton Ellis’ American Psycho og Richard Flanagans The Narrow Road to the Deep North til to forskellige fag på universitet. Og min mening om de to bøger kunne heller ikke være mere forskellig. Jeg har nemlig allerede læst dem begge to og vi har arbejdet med dem over et par uger hver. Hvor jeg synes at The Narrow Road indeholder virkelig mange interessante og spændende elementer og karakter – og en vinkel på Anden Verdenskrig, som man ellers ikke ser ret tit i bøger eller lignende, så kan jeg godt overtale til at se på de tankeprovokerende og i og for sig også ret spændende temaer i American Psycho. Og nu sagde jeg overtales, for som jeg har skrevet i andre indlæg, så bryder jeg mig vitterligt ikke om bogen. Jeg holdt mere og mere af The Narrow Road to the Deep North jo mere jeg læste, jo mere vi arbejdede med den og jo længere tid den figurerede i mine tanker. Og præcis de samme ting fik mig til at hade American Psycho mere og mere. Man kan læse min anmeldelse af American Psycho på Goodreads, men i modsætning til The Narrow Road to the Deep North, har jeg absolut ingen planer om at anmelde den her på bloggen.
Min primære motivation for at købe The Giver af Lois Lowry og The Zookeeper’s Wife af Diane Ackerman var faktisk PopSugars 2015 udfordring. Jeg manglede en bog der var udgivet det samme år, jeg blev født og en, der er baseret på en virkelig historie. Og da jeg havde fundet disse to bøger, kunne jeg ikke se hvorfor, jeg ikke lige så godt kunne købe dem, som bare låne dem på biblioteket. Jeg har allerede læst The Zookeeper’s Wife, som var en ret inspirerende historie om mod og helte, der slet ikke ser sig selv som helte, men mennesker, der gjorde det eneste rigtige. Den var skrevet på en helt anden måde, end jeg havde forventet, men jeg er faktisk rigtig glad for, at det ikke kom til at virke som en “traditionel” romanfortælling. Den var levende på en eller anden måde. Jeg har ikke læst The Giver endnu, faktisk er jeg kun lige startet.
Den sidste bog, jeg valgte at tage med i oktober er den anden bog i Marissa Meyers futiriske, dystopiske genfortælling af klassiske eventyr. Jeg har købt Scarlet, der er baseret på eventyret om den lille Rødhætte og ulven og jeg glæder mig til at læse den snarest muligt.
Selvom jeg købte 14 nye bøger på BogForum i starten af november, betød det ikke, at det var de eneste bøger, jeg købte den måned. Selvom det egentlig var meningen. Ud over bøgerne fra BogForum, er der kommet 4 bøger mere hjem på mine hylder i løbet af november måned.
Først og fremmest røg der flere bøger hjem på min hylde, fordi jeg har meldt mig ind i Gyldendals bogklub. Som velkomstpakke modtog jeg Hende du forlod af Jojo Moyes og Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr. Jeg valgte selv de to bøger, fordi det er to bøger, jeg rigtig gerne vil læse og især Anthony Doerrs roman trækker virkelig meget i mig. Sammen med de to bøger fik jeg en lille overraskelse. Nemlig den yndige postkortversion af malebogen Den hemmelige have. Jeg er faktisk begyndt at farvelægge dem, men jeg kan altså ikke få mig selv til at rive dem ud af bogen og rent faktisk bruge dem som postkort.
Ved I hvad problemet ved at gå ned på gågaden og købe julegaver er? Det er meget, meget svært at lade være med at gå ind i boghandlerne og kigge. Og jeg kunne have valgt så mange forskellige bøger, for jeg havde rent faktisk forvildet mig ned på gågaden den der famøse “Black Friday”. Men jeg beherskede mig faktisk og købte kun én bog inde i Bog&Idé, som så faktisk består af to romaner. Jeg har nemlig købt et bind-up af Sarah Engells to romaner Forbandede mødom og Forpulede kærlighed. Og resten af dagen købte jeg kun julegaver til andre mennesker – lidt stolt er man vel.
Sidst, men absolut ikke mindst, var jeg til BookEaters Convention her i Odense den sidste lørdag i november. Og til deres bog-fiskedam vandt jeg en virkelig smuk lilla/lyserød bog. Og nej, det var faktisk ikke den bog på billedet. Jeg vandt nemlig den første bog i Nanna Foss’ Spektrum-serie Leoniderne, men den havde jeg allerede i forvejen. Jeg købte den nemlig til BogForum, som I kan se i det indlæg. Men min søde veninde Camilla, som jeg havde slæbt med derind vandt Geminiderne. Men i modsætning til mig havde hun ikke den første bog – og jeg ville vildt gerne havde bog nummer to – så til min held ville hun gerne bytte med mig!
I det hele kom der faktisk et overvældende 23 nye bøger hjem til mig i løbet af oktober og november måned. Det kommer lidt bag på mig, men når man bare køber et par bøger ad gangen løber det tilsyneladende alligevel hurtigt op.
Og det holder med garanti ikke op her i december eller til januar. Og hvis jeg skal være ærlig, så har jeg det ret godt med det. Jeg elsker at få pakker, at glæde mig til at modtage bøger, jeg har gået og ventet på, eller at få overraskende, uventede bøger i gave. Så det er godt, der kun er lidt over en måned til min fødselsdag!
Har I også prøvet at have anskaffet jer en del flere nye bøger end I lige regnede med? Og hvilke nye skatte faldt i over her i løbet af de lange efterårsdage?

Comments

  1. Åh, mange skønne bøger! *Rækker ind og nupper halvdelen*
    Glæd dig til 'The Giver', selv om den tredje bog i kvartetten nu er min absolutte yndlings! Det er virkelig en interessant og god serie! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.