The True Lives of the Fabulous Killjoys (The True Lives of the Fabulous Killjoys #1-6) af Gerard Way, Shaun Simon og Becky Cloona

The True Lives of the Fabulous Killjoys (The True Lives of the Fabulous Killjoys #1-6) af Gerard Way, Shaun Simon og Becky Cloonan. Udgivet i 2014.

Jeg kan ikke give denne samling andet end fem hjerter. Jeg har været en MCR fan i årevis, men jeg havde ikke læst denne grafiske roman indtil l i år, faktisk var jeg ikke klar over at den fandtes. Jeg vidste, at Gegard Way, frontmanden for My Chemical Romance, har skrevet en anden graphic novel serie. Så derfor skyndte jeg mig at købe den, da jeg var færdig med min eksaminer i sommers uden helt at tænke over, hvad den mon handlede om. Og så fandt jeg ud af at historien hænger sammen med albummet ‘Danger Days’. Jeg fandt ud af at efter at have lyttet til albummet “Danger Days’ utallige gange i de seneste år, samt at have set musikvideoerne til “Na Na Na” og “SING, som foregår i samme univers som historien i The True Lives of the Fabulous Killjoys, var jeg allerede helt fordybet i denne verden og i modsætning til nogle anmeldelser jeg har stødt på, fandt jeg slet ikke historien inkonsekvent eller flad. Tværtimod var jeg temmelig ude af stand til at holde op med vende siderne selvom det var meget, meget tidligt om morgenen til oktobers readathon. Når jeg altså ikke sad og faldt i staver over siderne og svælge i detaljerne i tegningerne.

Jeg har ikke læst ret mange grafiske romaner, men jeg er sikker på det vil ikke være min sidste. Og det er langt fra sidste gange, at jeg læser denne her.

Jeg synes ikke at denne her Killjoy-trekant, albummet, musikvideoerne og den grafiske roman, tager noget fra hinanden. I stedet virker det meget mere som om, de på en eller anden måde giver en masse til hinanden frem og tilbage. Historien i den grafiske roman foregår længe efter albummet og musikvideoerne, men de hænger virkelig godt sammen og man kan sagtens gå til den ene del uden den anden. Men selv er jeg utroligt glad for, at jeg har fået hele pakken. Og jeg er ærligt talt så glad for, at jeg læste denne her grafiske roman – endelig. Og det var bestemt en oplevelse at læse den, mens jeg lyttede til ‘Danger Days’ albummet klokken 4 om morgen og gik en tur i regnvejret.

Fordi det er en grafisk roman handler det om meget mere end plottet og karaktererne, men det at tænke på tegningerne og illustrationerne i en bog er lidt uvant for mig. Jeg kan ikke sige meget andet end at jeg virkelig godt kan lide den måde, de er tegnet på i denne her bog. De store forskelle mellem byen hvor B.L.I. holder til og ørkenen, hvor the Girl gemmer sig, var virkelig med til at gøre historien levende. Selv hvis man ikke har den store interesse i My Chemical Romance, er jeg sikker på at man vil kunne lide historien. Og nyde de karakteristiske tegninger.

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal sige, bortset fra at jeg elskede den. Jeg elsker den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.