“You must stay drunk on writing so reality cannot destroy you.” | Opsamling #15

Bøger, der ikke er på Goodreads:
Måne over Fyn af Ole Frøstrup.
Lidt om november: november var med et ord; fortravlet. Det ses nok ikke så tydeligt på mængden af bøger, jeg har læst, men det skyldes også, at der jo har været NaNoWriMo og det er det, jeg har lagt min energi i. Til gengæld har næsten alle de bøger, jeg har læst, gjort et voldsomt eller mærkbart indtryk på mig. Mere om det lidt senere. Men november har også budt på andet end læsning. Blandt andet var jeg jo til BogForum helt tilbage i starten af måneden og det føles allerede nu, som meget, meget lang tid siden. Det var en virkelig god oplevelse og jeg regner med at gentage den igen næste år, hvis det kommer til at passe ind. Jeg har skrevet hele tre indlæg om BogForum, så derfor vil jeg ikke komme nærmere ind på det. Og så har november jo som sagt budt på NaNoWriMo, der for mig virkelig er en af årets højdepunkter. Jeg elsker NaNoWriMo, fordi det virkelig motiverer og indbyder til at sætte sig ned og skrive hver dag. Og det, at man kan se manuskriptet blive længere og længere for hver dag, er virkelig en fantastisk følelse. Som måneden skred frem, og der pludselig faldt sne, begyndte min julestemning også at springe frem. Og til allersidst på måneden var jeg så endelig til Book Eaters Convention her i Odense, som jeg havde vundet fribilletter til på bogbloggertræf. Men det kommer der et helt indlæg om. Alt i alt har november været en måned, hvor alting har skullet gå op i en højere enhed og det er delvist også lykkedes. 
I november læste jeg: 9 bøger, hvoraf 4 af dem var til studiet.
I november købte jeg: 15 bøger, 14 på BogForum og en enkelt røg med i kurven, da jeg købte julegaver. Og så har jeg vundet 1 og fået 2 bøger. I alt er der kommet 18 nye bøger hjem at bo på mine efterhånden ret overfyldte hylder.
Novembers positive læseoplevelser: Jeg faldt over den syvende bog i Kevin Hearnes The Iron Druid Chronicles på biblioteket og Shattered, som den hedder, viste sig hurtigt at være lige så morsom, medrivende og hurtig som de foregående. Endnu en gang er jeg blevet bekræftet i, at jeg skal have fundet den serie. Jeg er blevet gladere og gladere for Richard Flanagans The Narrow Road to the Deep North, jo mere vi har talt om og arbejdet med den på uni og så blev jeg faktisk meget overrasket over Hvor intet kan røre dig af Simone van der Vlugt, som jeg læste meget hurtigt, men som blev i mine tænker meget længe. Til sidst har jeg faktisk kun næsten lige færdiglæst Charles Dickens’ Nicholas Nickleby og jeg blev faktisk meget glad for den, jo længer jeg kom. 
Novembers skuffende læseoplevelser: Jeg skulle læse Bret Easton Ellis’ ret berømte roman American Psycho til studiet og hold da op. De første 100 sider eller noget var okay, men derefter gik det ned ad bakke. Meget langt ned af bakke. Jeg endte faktisk med at hade den bog og hvis jeg havde vist, hvad der havde ventet mig, havde jeg nok valgt at lade være med at læse den. Aldrig har jeg haft så svært ved at komme igennem en bog på kun 400 sider og aldrig har jeg fortrudt at have læst en bog så meget, som da jeg endelig var færdig med den. Men på en eller anden bizar måde er jeg stolt af mig selv for rent faktisk at have læst den færdig. Jeg vil nemlig godt indrømme, at jeg var tæt på at give op rigtig mange gange. 
Korteste bog læst i november: Kan du holde på en hemmelighed af Gert Bendt på 93 sider.
Længste bog læst i november: Nicholas Nickleby af Charles Dickens på 768 sider.
Sådan går det med min 2015 Goodreads Reading Challenge: 155/150 bøger. Jeg gider ikke til at sætte målet op nu, så jeg ser egentlig bare hvor meget jeg ender med at komme over målet. Jeg har desuden gjort et større fremskridt på min Sherlock Holmes udfordring og er også næsten færdig med mine andre udfordringer for 2015.
I november skrev jeg: cirka 53.000 ord. Jeg endte med en officel word count på 50.606 ord til NaNoWriMo, men oven i det har jeg også skrevet den første del af min julehistorie og en lille håndfuld digte i løbet af måneden.
Planer for december: på skrivefronten er det enkelt: jeg skal skrive min julehistorie om nissen Knirke og frostkrystalprinsessen Pruina og alle de andre. Og så skal jeg skrive en eksamensopgave på 15 sider. På læsefronten bliver det lidt mere blandet og det kan sådan set deles ind i tre kategorier: studielæsning – jar har stadigvæk en bog eller to, jeg skal have læst til studiet, men det lakker mod enden nu hvor der kun er 2 uger til “juleferien”. Hyggelæsningen kan deles i to, udfordringer som PopSugar Challenge, mine Dickens og Sherlock Holmes projekter skal gøre færdig. Jeg mangler tre punkter til PopSugar, to Dickens bøger og 20 noveller om verdens mest berømte detektiv. Og så er der selvfølgelig julelæsningen. Jeg vil genlæse min julehistoriesamling Twas The Night Before Christmas og jeg håber også på at få tid til at genlæse E. A. Hoffmans eventyrlige fortælling The Nutcracker. Og så går jeg spændt og venter på 2 bøger mere i samme serie som min udgave af The Nutcracker, som jeg netop har bestilt hjem efter at have vundet NaNoWriMo. Og så håber jeg på at finde en ordentlig udgave af Peters jul. Men jeg har faktisk ikke de store læseplaner for december, jeg tager nemlig forholdvis tidligt hjem til min familie og jeg glæder mig virkelig til at bruge rigtig mange dage i deres selskab.
Hvordan har jeres november været? Og hvad har i af planer for december?
Citat: Ray Bradbury, Zen in the Art of Writing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.