“Hope / Smiles from the threshold of the year to come, / Whispering ‘it will be happier’…” | Opsamling #16

Citat: Lord Alfred Tennyson.
The Nutcracker by E.T.A. Hoffmann
Lidt om december: December 2015 var først og fremmest hyggelig. Jeg var færdig med undervisningen i løbet af den første tredjedel af måneden og derefter tog jeg rimelig hurtigt hjem til mine forældre i Jylland for at holde noget, der ville minde bare en smule om juleferie. Især fordi jeg rent faktisk ikke havde nogen eksaminer placeret i december denne gang, hvilket jeg ellers har haft de forgange år på uni. At jeg så frivlligt gik i gang med at arbejde på en eksamensopgave skyldes mest af alt, at jeg ikke kan se hvornår jeg skulle nå det i januar. Julestemingen indfandt sig ret hurtigt for mit vedkommende, da først vi havde været til årets juletræsfest i den lille landsby, hvor mine forældre nu engang bor og derefter gik de fleste dage med at se film med min søster, høre julemusik og læse. For jeg havde lige en lille stak bøger med hjem, så jeg kunne blive færdig med både den ene og den anden udfordring. Kun er par dage før jul modtog jeg endelig de julebøger, jeg havde bestilt i slutningen af november og således kunne jeg tilføje to nye bøger til samlingen. Jeg fejrede jul som jeg plejer, med mine forældre og mine to søstre og i det hele taget var meget som det er hvert år. Men juleferien er for længst forbi, mine tanker går i retningen af bachelorprojektet, som jeg skal have fundet vejleder til helst inden min fødselsdag midt i januar. Men selvom der derfor har været mange ting at se til, har december alligevel været en ret afslappet og morsom måned. Det er også en måned, hvor jeg har haft det rigtig rart, også med mig selv. Så jeg har glædet mig meget til at det skulle blive 2016.
I december læste jeg: 11 nye bøger og en enkelt genlæsning af The Nutcracker af E. T. A. Hoffmann blev det også lige til.
I december købte jeg: 2 bøger, som tog oceaner af tid, før de nåede frem. Men jeg fik dem da inden jul. Og så så jeg pludselig en dag på facebook, at jeg havde vundet én bog og mon ikke, der også var nogen under juletræet i år? Meget morsomt var der faktisk kun en bog til min under træet, så i alt er der kommet 4 nye bøger, der ligger og venter på at jeg tager tilbage til Odense.
Decembers positive læseoplevelser: Jeg kan ikke komme uden om The Giver af Lois Lowry. Det var ikke en bog, jeg regnede med at jeg ville komme til at holde helt så meget af, men jeg fløj igennem dem og den rørte mig meget dybt. Det er en ret kort og letlæselig bog, men selvom den er hurtigt læst, hænger den ved og efterlader sig tydelige spor. Jeg fandt en bog frem fra folkeskolen og genlæste derved Morton Rhues dramatiserede fortælling om The Wave fordi jeg tænker på at bruge den til min eksamensopgave og så bladrede jeg med stor iver mig igennem de sidste sider af Dickens’ The Pickwick Papers. Og så må jeg ikke glemme julebøgerne. E. T. A. Hoffmanns The Nutcracker var som nævnt en genlæsning, men den var mig lige så fortryllende som sidste år. The Night Before Christmas af Nikolai Gogol var på en gang både morsom og underholdende, samt belærende og ikke helt uden undren. Selvom den ikke er som de julehistorier, jeg har læst “fra Vesten”, faldt dette russiske snedrys af en fortælling virkelig i min smag. Og så læst jeg naturligvis også Dickens’ umådeligt berømte og uundgåelige A Christmas Carol. Sidst må jeg ikke glemme, at jeg endelig er blevet færdig med at læse min store Sherlock Holmes bog, men den er så overvældende og fuld af så mange forskellige historier, at det er svært at opsummere den kort.
Decembers skuffende læseoplevelser: Hitchicker’s Guide to the Galaxy af Douglas Adams. Jeg læste den korte bog til undervisningen og jeg ved ærligt talt stadigvæk ikke, hvad jeg skal mene. Da jeg var færdig, var min eneste tanke “nå, var det det?” Den var virkelig blevet rost til skyerne af nogen af mine medstuderende, men min holdning er nu bare det, at den var kedelig. Jeg formåede at kæmpe mig igennem nogle ebøger, jeg havde liggende på min telefon, C. L. Bevills Black Moon og efterfølgeren Amber Moon, men ikke med min gode vilje. Jeg har også den tredje bog, men jeg ved ikke, om jeg nogensinde får taget mig sammen til at læse den.
Korteste bog: The Night Before Christmas af Nikolai Gogol på 80 sider.
Længste bog: The Complete Sherlock Holmes af Sir Arthur Conan Doyle på 1200 sider, men den har jeg jo egentlig læst i siden august eller der omkring. Hvis det er en bog kun læst i december, er det The Pickwick Papers af Charles Dickens på 751 sider.
Sådan gik det med min 2015 Goodreads Reading Challenge: 166/150 bøger. Og så er der oven i købet 2, jeg har læst, der ikke er talt med. Jeg formåede også at opfylde alle punkterne til PopSugars 2015 reading challenge og jeg har fået gjort et indhug i den intimiderende liste der udgør Rory Gilmore udfordringen. Så alt i alt er det faktisk gået godt med mine udfordringer for 2015 og jeg vil godt afsløre, at jeg arbejder på nogen for 2016.
I december skrev jeg: ingenting. Jeg har holdt fri, om man så kan sige, for jeg har trods alt skrevet på eksamensopgaver. Men jeg vender tilbage til skrivningen her i 2016, for jeg har en del planer. 
Planer for januar: januar er jo helliget eksaminer, så jeg har faktisk ikke rigtig lavet nogen planer endnu. Kun dem, jeg egentlig har lavet for hele året, så som at TBR Thursday skal vare 2 uger i stedet for 1, for jeg kan alligevel sjældent nå det på en uge – og da slet ikke når jeg skal skrive BA også. Og at jeg vil læste en digtsamling om måneden og en murstensroman. Men mere om det i et særskilt indlæg. Alle mine eksaminer i januar bliver afvilket i løbet af 8 dage, så jeg får nok at se til. Jeg håber derfor, at jeg får overskud til at anmelde en del af de bøger, jeg ikke nåede i 2015. Men før jeg ser frem mod 2016, så vil jeg lige se tilbage på 2015 en gang til. I løbet af i dag kommer der nemlig min top 15 over bøger, jeg læste i 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.