“Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself.” | Opsamling #17

Citat: George Bernard Shaw.

Januar var: endeløs. Januar 2016 startede ud med præcis hvad man kan vente sig af en januar-måned, når man går på universitetet; eksamen. Og selvom dagene virkede utroligt lange, føltes måneden alt for kort. Det blev til et virkelig underligt miskmask af dage der forsvandt lige efter hinanden, men en måned der alligevel aldrig synes at få nogen ende. Januar er et underligt fænomen, når man forsøger at få tid til hverdagen ind i mellem eksaminer, der tager al ens tid. Og i år var ingen undtagelse. Selvom jeg kun havde tre, lå de så tæt på hinanden, og dels lidt oven i hinanden, at det blev til at gå direkte fra den ene eksamensopgave til den anden og så hastigt i gang med at læse til den tredje. Men selvom måneden er gået op i manisk tegn-optælling, lange, lange dage og nætter gemt på læsesalen eller et tilfældigt lokale på campus, søvnlæshed og frustration, så har jeg alligevel formået at få plads til lidt hygge ind i mellem. Der blev tid til besøg fra familien, min fødselsdag blev fejret med maner sammen med søde mennesker og der blev tid til at besøge andre venner ind i mellem. Min lille lejlighed blev totalt nyindrettet efter jeg fik nye bogreoler sat op og i det hele taget var januar en måned, der gav mig blod på tanden til at gøre flere af de ting, jeg ellers altid har været for bange til at turde, skønt jeg altså ikke regner med at gøre dem alle lige med det samme. Måneden blev sluttet af på bedste januarvis, med en hyggelig aften sammen med en masse mennesker fra studiet og flere dovne dage. Det har været en måned, der har været rigtig god for mig og derfor har jeg det egentlig overraskende fint nok med, at det eneste, jeg faktisk ikke har nået her i januar er at læse. For selvom tiden måske har været der, har overskuddet slet ikke indfundet sig. Lysten har slet ikke meldt sig og derfor har jeg kun læst en håndfuld bøger i årets første måned, hvilket Goodreads er  sød at minde mig om hver gang jeg logger ind. Egentlig var januar en god måned, og det tegner godt for 2016.

I januar læste jeg: ifølge Goodreads 5 bøger, men jeg genlæste også en enkelt bog fra sidste år inden jeg skrev opgave om den.

I januar købte jeg: 4 bøger. To til studiet, en Secret Garden malebog og en enkelt fordi jeg formåede at overleve eksaminerne.

Januars bedste læseoplevelse: er delt mellem min opdagelse af Rainer Maria Rilkes Breve til en ung digter, som var den helt rigtige bog at læse ind i mellem opgavesiderne. Dels synes jeg at den måde digtning, kærlighed og livet bliver fremstillet i hans breve var så fin, at det var svært at lægge bogen fra sig og dels var det rart, at man ikke behøvede læse et væld af sider for at blive færdig med en del – selvom jeg gik tilbage og læste hele bogen en gang til, da jeg var færdig. Den var lånt fra biblioteket og er helt klart en, jeg er nødt til at have fat i selv. Den anden bog, den må dele den med, er Nanna Foss’ første bog i Spektrum serien Leoniderne, som jeg absolut måtte læse færdig, før jeg gik i gang med min første eksamensopgave. Jeg glæder mig til at anmelde den hurtigst muligt og få tid til at læse den næste bog i serien.

Januars mest skuffende læseoplevelse: må nok være Rubinrød af Kerstin Gier. Jeg ved ikke, om det var fordi jeg var for ufokuseret, da jeg læste den eller om den danske oversættelse bare slet ikke fangede mig, men i hvert fald fandt jeg bogen både flad og forudsigelig.

Januars lyrikvalg: faldt på Shakespeare’s Sonnets, som jeg har arbejdet med i uddrag på universitet og derfor glædede mig rigtig meget til at få læst alle af. Og selvom det ikke er alle, jeg fandt lige interessante, smukke eller fængende, så er de helt klart værd at læse. Jeg tror nu stadig, jeg bedst kan lide sonet 130, men jeg skrev også opgave om den for et år siden og har arbejdet rigtig meget med den. Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg læser Shakespeares beundringsværdige linjer.

Januars korteste bog: var både Shakespeare’s Sonnets og Breve til en ung digter, der begge sneg sig op på 160 sider.

Januars længste bog: er ikke overraskende Leoniderne af Nanna Foss på 541 sider.

Januars mindeværdige ord: ved jeg slet ikke hvordan jeg skal vælge. Jeg kunne sikkert finde flere skøbelige og præcise formuleringer fra Shakespeares sonetter, men jeg vil egentlig hellere vælge at sige, at det var “In the deepest hour of the night, confess to yourself that you would die if you were forbidden to write. And look deep into your heart where it spreads its roots, the answer, and ask yourself, must I write?” fra Rainer Maria Rilkes breve, godt nok her citeret på engelsk fordi jeg ikke har bogen ved siden af mig længere – desværre!

I februar vil jeg: læse endnu en roman på over 500 sider, der bliver afsløret i morgen. Desuden starter det nye semester, så meget af måneden kommer nok til at gå med at søge efter materialer til mit bachelorprojekt, nu hvor jeg ikke længere sidder fast i et hængedynd af eksaminer. Jeg ved slet ikke, hvad jeg vil læse endnu, men jeg håber på at februar kommer til betyde en tilbagevendende læselyst og at der bliver tid til at få redigeret sidste års NaNoWriMo-manuskript. Det er nemlig som om 1. maj virker noget tættere på nu hvor vi faktisk skriver 2016. Mest af alt må februar gerne betyde flere hyggelige stunder med venner og knap så meget stress og frustration.

Hvordan har årets første måned været for jer? Har I også haft en personligt rigtig god måned lige som mig, men en knap så imponerende læsemåned? Eftersom jeg har været næsten totalt MIA hele måneden er jeg ret spændt på, hvordan alle andre har det.

Comments

  1. Jeg har både haft en skod måned i forhold til læsning og det personlige, men jeg satser på, at det snart retter sig op snart!

    Ærgerligt at 'Rubinrød' virkede flad for dig – jeg var ellers temmelig fanget (af den første bog i hvert fald… Kvaliteten dalede lidt i løbet af serien, synes jeg).

  2. Åh øv, det er jeg da ked af at høre! Vil også håbe, at det snart retter sig op igen <3

    Jeg blev faktisk også selv overrasket, jeg har længe set på den engelske udgave, fordi de er så umanerligt flotte, hele serien. Men den fungerede bare ikke for mig. Sådan er det jo desværre nogle gange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.