Top Ten Tuesday #45

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish, hvor der hver uge kommer en ny overskift over et bogligt emne, som der skal laves en liste over. I denne uge har jeg valgt at gå uden om det ellers givne emne. Det skyldes at det i dag er min 23 års fødselsdag og i aften får jeg besøg af en håndfuld rigtig søde mennesker og gode venner fra studiet. Derfor vil jeg lave min egen top ti, over Fictional People I’d Invite to my Birthday Party. De kommer ikke i nogen speciel rækkefølge og nogle af punkterne vil nok have mere end en karakter.

#1 Bilbo Baggins fra The Hobbit og The Lord of the Rings af J. R. R. Tolkien.
Selvom den ældre hobbit sikkert ikke ville kunne dy sig for at få det til at handle om ham selv, så må man altså indrømme at han forstår at holde en fest. 144 hobbitter inviterer han til sin 111 års fødselsdag, det kan jeg kun tage hatten af for. Og så er en god til at fortælle gribende historier om sine mange eventyr, så han ville ikke være kedelig at have med.

#2 Alaska, Takumi, Chip og Miles fra Looking for Alaska af John Green.
For så ville det helt sikkert ikke blive kedeligt, der ville komme til at ske et eller andet fuldstændig sindssygt eller langt ude, men vi ville have det sjovt. Nu hvor vi er ved det, kan vi godt tage Q, Ben og Radar – og Lacey og Angela – fra Paper Towns med. Det er altså ikke min skyld at John Green skriver så morsomme og gode vennegrupper.

#3 The Mad Hatter og the March Hare fra Alice in Wonderland af Lewis Carroll.
Selvom jeg ikke ved, om de overhovedet vil fejre en fødselsdag, eller om de ville fejre deres egne ikke-fødselsdage.

#4 Fred og George Weasley fra Harry Potter af J. K. Rowling.
Kan I sige fest, man sent vil glemme?

#5 Sam og Patrick fra The Perks of Being a Wallflower af Stephen Chbosky.
Lidt lige som med nummer 2 ville jeg ikke vide, hvad det ville ende med, men jeg er næsten helt sikker på at det ville være en mindeværdig fødselsdag.

#6 Elise fra This Song Will Save Your Life af Leila Sales.
Hun måtte gerne få DJ-tjansen også!

#7 Anna og Etiénne fra Anna and the Frech Kiss af Stephanie Perkins.
Og de måtte gerne tage deres venner med, også dem fra de senere bøger, selvom jeg ikke har læst dem endnu.

#8 Lyra fra His Dark Materials af Phillip Pullmann.
Fordi jeg altid gerne har villet møde hende og høre om hendes verden, som jeg har læst om i så mange år.

#9 Meggie fra Inkheart af Cornelia Funke.
Egentlig af meget de samme årsager som nummer 8, men jeg læste bare først bøgerne for et par år siden. Med hendes livslange kærlighed til bøger, er hun allerede selvskreven til min gæsteliste. Men der ville nok ikke blive noget af at læse op af en af mine bøger.

#10 Nine, Eight, Seven, Six, Five, Four og alle de andre Garde fra Lorien Legacies af Pittacus Lore.
Også Sam og Adam og Lexi. Det ville måske ikke være den smarteste idé, set i bakspejlet, da det at samle dem alle sammen samme sted måske ville gøre det sted til et topmål for the Mogs. Og så er der lige det der med at One, Two, Three og Eight er døde.

Hvilke fiktive karakterer ville I gerne invitere til jeres fødselsdagsfest, hvis I havde muligheden? Måske nogen af de samme som mig? Eller nogle helt andre?

Her til sidst får I lige et billede af min flotte fødselsdagskage, som min vidunderlige mor har kreeret efter mine mindre kunsteriske skitseringer. Jeg er simpelthen så glad for den og jeg glæder mig til at høre de andres reaktion. Og til at spise den. Den er fyldt med kagecreme og Dumle-creme og så har jeg lavet flødseskum ved siden af (til dem, der rent faktisk kan lide det, i modsætning til mig selv). Men helt ærligt, er den ikke bare fin?

Comments

  1. Sikke en fin kage og sikke en fin fest!
    Fred & George skal nok spice den op for alvor og hvis du invitere alle fra Lorien Legacies – så bliver du simpelthen også nødt til at invitere mig! 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.