Top Ten Tuesday #47

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish, der kombinerer en kærlighed til bøger og bogdiskussioner og listeskriverier. Hver uge gives en ny overskift over et emne, der er relateret til bøger på en eller anden måde og som der skal laves en liste over. I denne uge lyder emnet på Top Ten Recent Reads Outside My Comfort Zone that I Loved. Jeg ved ikke, hvordan man egentlig skal vurdere om en bog er uden for en komfortzone, det vil vel kræve at man er klar over, hvad ens eventuelle komfortzone er, men jeg har læst bøger, jeg ikke forventede at elske så meget, som jeg gjorde.

#1
Breve til en ung digter af Rainer Maria Rilke.
Jeg læser egentlig ikke breve, jeg har svært ved at se pointen ved at læse en samling af en eller flere personers breve. Men denne her bog, jeg kunne ikke lade være med at elske dem.

#2
The True Lives of the Fabulous Killjoys af Gerard Way.
Jeg ved ikke, om man decideret kan sige, at det var uden for min komfortzone, men da jeg læste True Lives sidste år, var det den første grafiske roman, jeg læste og som sådan bevægede jeg mig lidt uden for det, jeg kendte til. Og jeg endte med at elske den.

#3
Glasslottet af Jeanette Walls.
Normalt er biografier, og måske især autobiografier, noget, jeg ikke beskæftiger mig med. Specielt fordi jeg synes, man er nødt til at tage autobiografier med et gran salt, når der trods alt er tale om en selviscenesættelse. Men måske holdt jeg allermest af Glasslottet fordi jeg langt hen i bogen var i stand til at se bort fra, at det var en biografi og blot læste det som en virkelig, virkelig god historie, der hev og sled i alle følelserne.

#4
Zack af Mons Kallentoft
Krimier er mere eller mindre noget, jeg fejer bort i løbet af ingen tid. Jeg har ikke nogen interesse i de typiske “hvem gjorde det”-fortællinger, som ærligt talt keder mig. Men jeg kunne faktisk ikke lægge Zack fra mig, den var virkelig interessant læsning og jeg håber, jeg snart får fat i den næste bog i serien.

#5
The Giver af Lois Lowry.
Okay, måske er det ikke rigtigt at tage den med, for uden for min “komfortzone”, men jeg forventede mig faktisk ikke ret meget af min læsning af bogen. Måske var det derfor, jeg var så blæst bagover af den.

#6
Hvor intet kan røre dig af Simone van der Vlugt.
Meget som med nummer 4, så var det en bog, jeg ikke regnede med, at jeg ville være interesseret i at læse, men den overraskede mig positivt.

#7
Vintermænd af Jesper Bugge Kold.
Jeg læste denne her bog til undervisning – og endte med at skrive eksamensopgave om den – men jeg forventede slet ikke at kunne lide den. Bøger om Anden Verdenskrig er mange og de spænder efterhånden vidt og bredt. Men denne her, den kunne jeg overraskende godt lide.

#8
Justine af Marquis de Sade.
Denne her var også en, jeg læste til undervisning og skønt jeg ikke synes om bogens plot og begivenheder, så var den underholdende at læse og arbejde med. Derfor kommer den med på listen.

Jeg kan ikke komme på flere bøger, hvilket får mig til at tænke på, om jeg ikke læser ret mange af de samme “typer” af bøger. Men det skal der nu også være plads til.

Har I læst en eller flere bøger, som I ikke regnede med at kunne lide?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.