“Words were different when they lived inside of you.” | Opsamling #18

Citat: Benjamin Alire Sáenz, Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe.

Februar var: forsvindende kort. Jeg har i anden sammenhæng beskrevet februar som en måned, hvor jeg bare “hit the ground running” og forsøgte at lade være med at snuble. Jeg havde så mange ting, jeg gerne ville i denne her måned, nu hvor en hæsblæsende eksamensperiode var overstået og jeg nåede kun ganske lidt af det. Jeg fik ikke blogget specielt meget, hvilket til dels også har skyldtes at jeg ikke fik læst ret meget, især i den første halvdel af måneden. Men selvom det ikke blev til meget læsning, ser jeg alligevel tilbage på årets korteste måned med en følelse af, at jeg har brugt dagene godt. Jeg har grinet højt og længe til live stand up med min lillesøster, holdt lange filmaftener med søde veninder og muligvis indtaget mere hvidvin end jeg selv er klar over. For jeg har måske ikke læst så meget ind i mellem læsetunge universitetsfag og en evigt voksende stak af bachelorrelaterede bøger, men jeg har hovedet fuld af minder om sjove, skøre og hyggelige stunder med mine venner. Selvom måneden fik en ekstra dag, og derfor kun var 2 dage kortere end januar, har jeg faktisk formået at læse dobbelt så mange bøger i februar som i januar. Måske er det derfor, jeg som bogblogger har jeg været ret ked af, at der har været så stille på bloggen, men som jeg også har skrevet på Twitter, så blev det ganske enkelt for let at lade den ligge. Og derfor blev der på trods af forhåbninger om langt meget regelmæssig blogging faktisk udgivet færre indlæg fra mig i februar end der gjorde i den ellers mest stressende januar jeg har oplevet på uni. Men jeg kan konstatere, at min læselyst er vendt tilbage og jeg regner med, at det også betyder et stigende antal blogindlæg i Marts og frem.

I februar læste jeg: 12 bøger, en blanding af bøger jeg overvejer at bruge til mit bachelorprojekt, hyggelæsning og bibliotekslån. Grafiske romaner, eventyrgenfortællinger og søde historier om teenagekærlighed har i den grad gjort min februars læsemængde meget varieret.

I februar købte jeg: En enkelt bog, nemlig Everyman’s Pocket Poets udgaven af Charles Baudelaires digte.

Februars bedste læseoplevelse: må næsten siges at være Isla and the Happily Ever After af Stephanie Perkins. Jeg har ikke anmeldt den her på bloggen endnu, men da jeg læste den, sad jeg bagefter med en følelse af, at den bog havde rørt et eller andet i mig. Jeg endte da også med at skrive på Twitter, at boggen “havde fået mig til at tænke. Jeg ville ønske, jeg var modigere.” Og måske det mest fantastiske var, at jeg fulgte den bemærkning op med netop at være modig. Jeg vil også godt nævne Mig før dig af Jojo Moyes, der resulterede i, at jeg sluttede min Valentinsdag med at sidde i min seng og lade tårerne trille ned af mine kinder, for det var virkelig en fantastisk læseoplevelse. Jeg kan heller ikke udelade Benjamin Alire Saénz’ Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe, som jeg læste fordi jeg går og tænker på at bruge den til mit bachelorprojekt og som jeg slet ikke kan få armene ned over.

Februars mest skuffende læseoplevelse: kan kun være Forbandede mødom + Forpulede kærlighed af Sarah Engell. Jeg havde glædet mig rigtig meget til at læse de to bøger i den samlede udgave, men jeg havde meget svært ved at forligne mig med karaktererne, deres handlinger og motivationer. Det er længe siden at jeg har givet en bog 2 stjerner og følt, at det måske var lige i overkanten.

Februars lyrikvalg: Poems af Charles Baudelaire. Bogen består hovedsageligt at digte fra Baudelaires berømte digtsamling Les Fleurs du Mal, på dansk Syndens blomster, som jeg læste i uddrag til undervisning for to semestre siden og derfor har nydt at vende tilbage til. Samtidig er der også mange andre digte i denne her udgave, som jeg ikke har læst før og derfor har det været et meget interessant og fængende læseoplevelse. Også selvom jeg i skrivende stund ikke er helt færdig endnu.

Februars korteste bog: Saga, volume one af Brian K. Vaughan og Fiona Staples på 160 sider.

Februars længste bog: Burde være månedens murstensroman, Leo Tolstoys Anna Karenina på 813 sider, men i skrivende stund mangler jeg stadigvæk 100 sider af den bog. Jeg har en stærk formodning om, at jeg nok skal blive færdig med den i dag, men eftersom jeg ikke er færdig endnu, kommer den først med i Marts’ opsamling. I stedet vil jeg fremhæve More Than This af Patrick Ness, der med sine 480 sider, ble den længste bog jeg læste i årets korteste måned på nuværende tidspunkt.

Februars mindeværdige ord: kan kun være denne lille dialog fra Isla and the Happily Ever After af Stephanie Perkins. Den kunne være taget ud af mit liv og den fik mig sådan til at tænke og jeg kan ikke lade være med at holde af idéen om blanke lærreder. I det hele taget får den her passage mig til at sidde og smile for mig selv og jeg skal ikke benægte, at jeg føler mig en smule rørt. Og nu skal I selvfølgelig nok få citatet:

I’m sorry I didn’t believe you. I doubted myself, and that made me doubt you. But you weren’t the problem. You were never the problem. I should have trusted you, but I didn’t, because I couldn’t trust myself.”
“But you do now? Trust yourself?”
“I’m … getting there. I’m beginning to think that maybe it’s okay to be a blank canvas. Maybe it’s okay that my future is unknown. And maybe,” I say with another smile, “it’s okay to be inspired by the people who do know their future.”
“It goes both ways, you know.”
I link his icicle fingers through mine. “What does?”
“Artists are inspired by blank canvases.”
My smile grows wider.
“A blank canvas,” Josh continues, “has unlimited possibilities.”

I marts vil jeg: optimistisk set vil jeg gerne blogge mere. Meget mere. Og læse mere. Jeg har en større stak teoretiske bøger, jeg skal have læst i forbindelse med mit bachelorprojekt, så jeg er spændt på, hvor meget tid jeg får til at læse bøger for min egen skyld. Selvfølgelig vil jeg fortsætte mit nytårsfortsæt med både murstensromanerne og digtsamlingerne, de er allerede valgt for Marts’ måned. Mest af alt håber jeg på at få studielivet, læse og blog-livet og ikke mindst det sociale liv til at gå op i en højere enhed, noget jeg synes var lidt svært i februar. Og så skal der selvfølgelig skrives. Skrives, eller i hvert fald arbejdes, på mit bachelorprojekt, der skal afleveres i slutningen af maj og så skal der redigeres manuskript til skrivekonkurrencen Nye stemmer, der af afleveres i starten af maj. Så der bliver nok at se til i Marts og jeg glæder mig. Glæder mig til længere dage, lyse nætter og hvad enten årets første forårsmåned kommer til at byde på.

Hvordan har jeres februar været? Hvad har I lavet og hvad har I læst? Glæder I jer også ustyrligt meget til foråret?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.