Månedens mursten #3

Årets tredje måned skal til at gå i gang og selvom det har været småt med fritidslæsningen i årets første to måneder, eller måske lige netop derfor, så glæder jeg mig hver måned til dette murstens-projekt. Både fordi jeg aldrig holder op med at synes, det er både sjovt og udfordrende at dykke ned i en længere roman, der kræver tid at læse og en vilje til at binde sig til det projekt, det kan være, at komme igennem en roman på 800 sider på kun 29 dage. Selvom jeg har valgt alle bøgerne på forhånd, så glæder jeg mig alligevel hele tiden til, at jeg skal vise den næste frem. Og nu er det tid til marts’ murstensroman.

Marts’ murstensroman er: The Count of Monte Cristo af Alexandre Dumas.

The Count of Monte Cristo is one of the great thrillers of all time. In 1853 William Thackeray wrote to a friend: ‘began to read Monte Cristo at six one morning and never stopped till eleven at night.’. Falsely accused of treason, the young sailor Edmund Dantes is arrested on his wedding day and imprisoned in the island fortress of the Chateau d’If. After staging a dramatic escape, he sets out to discover the fabulous treasure of Monte Cristo and catch up with his enemies. A novel of enormous tension and excitement, Monte Cristo is also a tale of obsession and revenge. Believing himself to be an ‘Angel of Providence’, Dantes pursues his vengeance to the bitter end, only then realizing that he himself is a victim of fate.

Jeg er stødt på historien om greven fra Monte Cristo i mange udforminger i årenes løb. Jeg husker tegnefilm og tegneserier baseret på bogen, omend i en noget overfladisk og børnevenlig udgave. Den har været refereret og refereret til i flere film end jeg selv kan huske, og alligevel har jeg ikke set en eneste filmatisering af bogen, i hvert fald ikke endnu. For jeg vil nemlig virkelig gerne læse bogen først, især fordi jeg er rigtig glad for forfatterens The Three Musketeers. Så jeg ser frem til at tilbringe lyse forårsnætter i selskab med denne 894 sider lange roman. Og mon ikke jeg også får sneget mig tilbage til denne fortælling i ny og næ på campus imellem bachelorprojekter, romanmanuskripter og almindelig lektielæsning? Jeg har nemlig stadig ikke helt lært det der med at lægge en bog 100% fra mig.

Kender I til historien om greven fra Monte Cristo, og i så fald er det fra bogen eller en af de mange bearbejdninger?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.