Månedens mursten #4

Næsten helt umærkeligt er marts forsvundet og idag starter april. Jeg har glædet mig ret meget til denne måneds murstensroman, der faktisk er den første – og muligvis den eneste – genlæsning. Dermed ikke sagt, at jeg ikke glæder mig. Det er nemlig en, man godt kan læse igen og igen. Godt nok skal jeg lige være færdig med marts’ murstenroman først, men jeg regner med, at det kommer til at ske i løbet af weekenden. Og så er denne måneds bog måske ikke helt så tung, som de foregående valg.

Aprils murstensroman er:The Chronicles of Narnia af C. S. Lewis.

Journeys to the end of the world, fantastic creatures, and epic battles between good and evil—what more could any reader ask for in one book? The book that has it all is The Lion, the Witch and the Wardrobe, written in 1949 by Clive Stables Lewis. But Lewis did not stop there. Six more books followed, and together they became known as The Chronicles of Narnia.
For the past fifty years, The Chronicles of Narnia have transcended the fantasy genre to become part of the canon of classic literature. Each of the seven books is a masterpiece, drawing the reader into a land where magic meets reality, and the result is a fictional world whose scope has fascinated generations.
This edition presents all seven books—unabridged—in one impressive volume. The books are presented here according to Lewis’ preferred order, each chapter graced with an illustration by the original artist, Pauline Baynes. Deceptively simple and direct, The Chronicles of Narnia continue to captivate fans with adventures, characters, and truths that speak to readers of all ages, even fifty years after they were first published.

Jeg stiftede først bekendtskab med Narnia-universet igennem Pevensiebørnene i filmatiseringen af The Lion, the Witch and the Wardrobe som barn. Senere har jeg læst alle bøgerne i min mors udgaver og mange år senere fik jeg min egen udgave af de magiske historier i én stor, samlet bog. Den er muligvis en smule uhåndterlig i forhold til når man har de 7 historier i hver sin bog – og der findes virkelig mange, mange udgaver af de har bøger. Men jeg elsker faktisk denne her udgave rigtig meget, jeg har læst den før og huske især de fine illustrationer og i det hele taget er jeg vild med forsiden med Aslans hoved omgivet af en underligt magisk og ikke farligt-udseende ild. Lidt ligesom Aslan egentlig. Okay, måske ikke. I hvert fald glæder jeg mig til at læse alle bøgerne igen, måske især de bøger, der ikke er blevet filmatiseret. For jeg er enormt glad for The Magician’s Nephew. Jeg har det dog stadig svært med slutningen.

Jeg ved ikke helt, hvornår jeg kommer til at læse denne her bog. Jeg havde fra starten en oprindelig plan om, at jeg ville læse den til denne måneds readathon, men det var før jeg fandt ud af, at jeg ikek bare skal til konfirmation om søndagen, men det er klokken 9. I den anden ende af landet. Så jeg må nok indse, at jeg ikke kommer til at deltage i denne readathon og det ærger mig allerede. Så jeg må se, hvornår jeg får presset denne her bog ind, ind i mellem artikler og bøger og noter og overstregninger og markeringer. Jo, det er BA jeg hentyder til.

Jeg kan huske, at der er flere andre i blogland, der har planer om at læse eller genlæse Narnia-bøgerne i år – er du en af dem? Hvis ja, er du så allerede gået i gang? Og selv hvis du ikke har planer om at læse dem (igen) lige i år, hvilken en bog er så din favorit?

Comments

  1. Mange tak 🙂 Det er sjovt, for ellers er det jo sjældent at man laver indlæg for at vise, hvad man læser lige nu, det plejer at være når man har læst bogen, at man skriver noget om den. Men jeg synes det er sjovt at vise den bog, jeg har valgt frem og måske hvorfor, jeg har valgt den.

  2. Åh Narnia, den vil jeg virkelig også igang med. Jeg havde også overvejet at læse den til aprils readathon, men åh, der er også bare så mange andre bøger!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.