Månedens mursten #5

En smule forsinket, men ikke desto mindre har jeg ikke tænkt mig at give op på dette murstensprojekt. Så selvom jeg sidder med BA til op over ørerne – dog uden at hade det, faktisk er jeg ret vild med det … endnu! – så er det alligevel ret rart at have noget total urelateret at læse i nu og da. Også selvom det bare bliver et par timer om dagen, men det er nok også nok.

Maj måneds murstensroman er: Mansfield Park af Jane Austen.
 

‘We have all been more or less to blame … every one of us, excepting Fanny’

Taken from the poverty of her parents’ home in Portsmouth, Fanny Price is brought up with her rich cousins at Mansfield Park, acutely aware of her humble rank and with her cousin Edmund as her sole ally. During her uncle’s absence in Antigua, the Crawford’s arrive in the neighbourhood bringing with them the glamour of London life and a reckless taste for flirtation.Mansfield Park is considered Jane Austen’s first mature work and, with its quiet heroine and subtle examination of social position and moral integrity, one of her most profound.

 Jeg har faktisk ikke læst ret meget Austen. Endnu. Ind til videre er de eneste af hendes bøger, jeg har læst, Sense and Sensibility og Northanger Abbey. Men jeg var rigtig glad for sidstnævnte og førstnævnte er blandt mine absolutte yndlingsbøger, så jeg glæder mig til at læse mere af hende. Mansfield Park er nok den af hendes bøger, jeg kender mest til på forhånd, men at dømme ud fra bagsideteksten, og de første 3-4 kapitler som jeg allerede har læst, er jeg næsten sikker på, at det er en historie, jeg vil komme til at holde af.

Og så tror jeg i grunden at den eneste grund til at min udgave når op over de 500 sider, jeg satte som grænse for dette projekt, er det essay, der er bagerst i bogen. Jeg har stadig ikke besluttet mig for om jeg læser det eller ej.

Har I læst Mansfield Park og i så fald, hvad tænker I så om bogen? Eventuelt i forhold til hendes andre værker?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.