Desperate juni | Tilbageblik #21

Juni var: langtrukken. I virkeligheden overdriver jeg ikke rigtig i titlen, når jeg kalder måneden for desperat. For selvom jeg kun havde to eksaminer, så må jeg indrømme, at mængden af stress og nervøsitet var langt højere end jeg forventede. Juni var en rutsjebanetur med uendeligt mange frie fald og loops, men også med højdepunkter og øjeblikke af lykkelige hvin. Jeg er helt klar på at holde sommerferie nu og gøre de ting, jeg har lyst til, læse de bøger jeg gerne vil og alt muligt skønt. Jeg håber på godt sommervejr og glæder mig til endelig at give mig i kast med omskrivningen af min elskede fehistorie Måneskin. For juni endte med at gå op i antal læste sider, noter der skulle renskrives og sorteres, opgavesider der skulle tælles op og mere end et par lange, lange nætter for at komme i mål. At jeg har formået at læse så mange bøger, er for mig en total overraskelse.

I juni læste jeg: hele 11 bøger, hvilket er noget flere end jeg regnede med. Men jeg havde selvfølgelig også hele den første uge fri. To af bøgerne var til min ene eksamensopgave og resten har været hyggelæsning, bibliotekslån og længe ventede læseoplevelser.

I juni købte jeg: faktisk ikke en eneste bog. I know, det er chokerende.

Junis bedste læseoplevelse: Må nok være Since You’ve Been Gone af Morgan Matson. Bogen var slet ikke hvad jeg forventede, men det viste sig at være en rigtig god ting. Og historien endte med at være så hjertevarmende og lige præcis hvad jeg havde brug for at læse den dag, at jeg har svært ved ikke at holde af bogen. Jeg blev også en del overrasket over Jojo Moyes’ Hende du forlod, men som det var været med alle de bøger, jeg har læst af hende, så kunne jeg ikke lade være med at elske den. I de sidste par dage har jeg nærmest ikke lavet andet end at læse månedens murstensroman, The Karamazov Brothers af Fyodor Dostoevsky, jeg forsvandt helt ærligt ind imellem bogens sider og læste til jeg ikke kunne holde øjnene åbne længere.

Junis skuffende læseoplevelse: Jeg havde det lidt svært med Rebecca of Sunnybrook Farm af Kate Douglas Wiggin, som mindede mig meget om bøger, jeg allerede havde læst og Carlo Collodis berømte Pinocchio, som slet ikke passede med min forudindtagede forståelse af historien. Men mest af alt følte jeg mig nok allermest skuffet over Amanda Maciels Tease, som jeg havde ret store forventninger til, men som ikke blot endte med at skuffe mig, men med decideret at irritere mig så meget, at jeg havde lyst til at kyle bogen væk.

Junis lyrikvalg: var bevidst valgt fra på grund af eksamensopgave om en anden digter.

Junis korteste bog: Pinocchio af Carlo Collodi på 192 sider.

Junis længste bog: The Karamazov Brothers af Fyodor Dostoevsky på 870 sider.

I juli vil jeg: en hel masse. Anmelde flere bøger her på bloggen, læse flere bøger, læse resten af Sagaen om Isfolket og en masse andre lokkende bøger, deltage i Camp NaNoWriMo July med min omskrivning og oversættelse af Måneskin, men også nyde ferien. Sove længe og danse nætterne væk. Forhåbentligt nyde noget solskin og finde en god badestrand. Mest af alt vil jeg bare holde ferie og lade op til at starte på kandidaten i litteraturvidenskab til september.

Hvordan har jeres juni været og hvad er jeres planer for juli? Har I også sommerferie?

Comments

  1. Åh, jeg håber du må få en dejlig ferie. Har kun kunnet følge med i dit eksamensræs på de sociale medier, men det virker ikke til at have været nemt! Jeg håber på strand og en masse sol til dig!

  2. Tak, det gør jeg også 🙂 Nej, det vil jeg ikke sige det har været. Selvom det ikke som sådan var eksaminerne, der var svære, men andre omstændigheder, der gjorde det svært. Og så har jeg oven i købet holdt mig ret meget væk fra sociale medier 😛 .. Til dig også 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.