Tag: Mid-Year Freak Out

Okay, så jeg har ladet mig inspirere en smule af Simones indlæg her. For med alt, der er sket i løbet af det første halve år, er det måske ikke helt så dumt lige at stoppe op og gøre status over alle de der mål, jeg satte mig tilbage i januar.

Det går egentlig fint med mine nytårsfortsætter. På skrivefronten nåede jeg at blive færdig med min projekt til Nye Stemmer i tide og det kribler i mine fingre for at kaste mig over den kæmpe stak papirer, jeg har liggende, der skal blive til tredje udkast af Måneskin, som stadig er mit sommerferieprojekt og som forhåbentligt kommer for andres øjne efter ferien. NaNoWriMo er stadig fem måneder væk, men jeg planlægger stadig at deltage. Med Stjerneskær.

Det er gået bedre end jeg forventede med mit murstens-projekt. Ganske vist har jeg til dags dato kun fået anmeldt en af de fem, jeg har læst ind til videre, men jeg er mest imponeret over, at jeg rent faktisk har fået dem læst midt i den almene travlhed, der i den grad har præget min hverdag. Det går til gengæld knap så godt med at få læst flere digtsamlinger, men jeg håber på at få rettet lidt op på det til efteråret.

I det hele taget der er nogle læse- og blogmæssige mål, jeg skal have rettet lidt op på efter min sidste eksamen. Jeg er lidt bagud med de forskellige reading challenges og især fordi jeg ikke har anmeldt nær så mange bøger, som jeg havde håbet. Måske fordi jeg heller ikke har læst lige så mange, som man måske kunne have forventet, men for at være ærlig, så har jeg været glad for at jeg ikke har haft det hængende over hovedet. Men jeg regner med et influx af anmeldelser henover sommeren.

Jeg er 2 bøger bagud og for at være helt ærlig, så troede jeg, det ville være mere. Men jeg er overhovedet ikke bekymret. Jeg er sikker på, at jeg kommer foran i løbet af sommeren, når jeg ikke har eksaminer, tidsfrister, stakkevis af teoribøger og ingen tid.

Så jo, her hvor vi nærmer os midten af året er jeg fuld af forhåbning om at jeg nok skal nå mine mål.

Mid-Year Freak Out tag:

 • Best book you’ve read in 2016 so far.
Jeg synes, jeg har fået læst nogle rigtig, rigtig gode bøger i år ind til videre. Jeg er stadigvæk helt vildt med Isla and the Happily Ever After af Stephanie Perkins, som jeg ellers læste helt tilbage i februar. Benjamin Alire Sáenz’ Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe som jeg skrev bachelor om blev mere og mere fantastisk for hver gang jeg læste den – og det blev vist til en fire eller fem gange i løbet af de fire måneder. Og så bliver jeg nødt til at nævne Leoniderne af Nanna Foss og allersenest Morgan Matsons Since You’ve Been Gone. Faktisk synes jeg, at det er rigtig svært at vælge én!
 •  Best sequel you’ve read so far in 2016.
Det her spørgsmål er grunden til, at jeg ikke tog Geminiderne med i det første spørgsmål. For den første bog greb fat om mit hjerte og hev mig ind i mellem siderne. Men den næste bog gav mig lyst til at blive der. Jeg slutter mig til koret af mennesker, der glæder sig rigtig meget til bog nummer tre.
 • New release that you haven’t read, but want to.
Jeg har for at være helt ærlig ikke holdt ret meget øje med, hvilke nye bøger, der er kommet i løbet af de sidste måneder. Jeg glæder mig stadig til at få læst sidste års udgivelse, The Sword of Summer, den første bog i Rick Riordans serie om nordisk mytologi, men jeg ved ikke engang hvilke bøger, der er kommet ud i år.
Jo vent, jeg vil virkelig gerne læse Elle Kennedys serie Off-Campus, som jeg har set har fået rigtig meget ros rundt omkring. Jeg har bare ikke nogen af bøgerne endnu.
 • Most anticipated release for the second half of the year.
Hands down, United as One, den syvende og sidste bog i Pittacus Lores serie Lorien Legacies. Jeg glæder mig vanvittigt til at læse den. Det samme gælder James Dashners nye bog i Maze Runner-universet, The Fever Code. Jeg har med vilje afholdt mig fra at læse noget som helst om, hvad bogen handler om, men jeg ved, at jeg vil have fingrene i den så snart jeg kan.
 • Biggest disappointment.
Der har faktisk været et par stykker. Sara Engells duologi, Forbandede mødom og Forpulede kærlighed endte med at irritere mig grænseløst og det ærgrer mig stadig, for historien havde så meget potentiale. Ligeledes synes jeg heller ikke To All the Boys I’ve Loved Before af Jenny Han eller Kirsten Giers Rubinrød levede op til mine forventninger.
 • Biggest surprise.
De to første bøger i Louise Haibergs Dæmondræberen, Oprører og Udvalgt, kom noget bag på mig. Ikke så meget fordi jeg ikke havde forventet, at jeg ville kunne lide dem. Det havde jeg og det gør jeg. Men de overraskede mig på det punkt, at de var både morsommere, voldeligere og på en eller anden måde bare mere intense, end jeg havde forventet. Det løber mig stadig koldt ned at ryggen når jeg tænker på udtrykket “køddragter”.
 • Favourite new author (debut or new to you).
Nanna Foss. Louise Haiberg. Benjamin Alire Sáenz. Brandon Sanderson. Genevieve Cogman. Morgan Matson. Der er en del.
 • Newest fictional crush.
Der er ingen, der kan konkurrere med Newt fra Maze Runner trilogien, som jeg lige har genlæst. Ingen.
 • Newest favourite character.
Det er nok Emily Hughes fra Since You’ve Been Gone af Morgan Matson.
 • Book that made you cry.
Mig før dig af Jojo Moyes. Uden tvivl.
 • Book that made you happy.
Det er der egentlig mange bøger, der har gjort på det seneste. Jeg blev glad indeni mens jeg læst Since You’ve Been Gone af Morgan Matson og af min længerevarende genlæsning af Sagaen om Isfolket af Margit Sandemo. Flere af de bøger, jeg allerede har nævnt i de andre spørgsmål, kan også nævnes her. Men ingen bog har nok gjort mig så glad, som Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe af Benjamin Alire Sáenz.
 • Favourite book to film adaptation you saw this year.
Øh, jeg tror slet ikke, jeg har set nogen. I hvert fald ikke nogen ny film i biografen. Men jeg regner med at jeg skal ind og se ‘Mig før dig’ på et tidspunkt og så er det jo lige kommet både en ny Alice i Eventyrland-film og Junlgebogen. I slutningen af sommeren kommer ‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’ endelig og den ved jeg, at jeg vil ind at se.
 • Favorurite review you’ve written this year.
Hmmm. Måske nok min anmeldelse af Leoniderne af Nanna Foss. Eller mine anmeldelser af Lola and the Boy Next Door og især Isla and the Happily Ever After af Stephanie Perkins.
 • Most beautiful book you’ve bought to far – or recieved.
Jeg har næsten ikke anskaffet mig nogen nye bøger i det her år. Men hvis jeg skal vælge en, så må det blive min Everyman Pocket Poets udgave af Baudelaires digte. Alle bøgerne i den serie er så fine.
 • What books do you need to read by the end of the year.
Først og fremmest resten af dem, jeg har udvalgt til månedens mursten. Ellers har jeg ikke rigtig nogle specifikke planer for, hvilke bøger jeg gerne vil læse. Jeg er håbløs til at vælge på frohånd og planlægge min læsning.
Hvordan ser det ud for jer, her halvvejs igennem året?

Comments

 1. Åh, jeg er så langt bagud. Jeg håber på at kunne indhente det forsømte, når sommerferien begynder! Men fedt at se, at du er nogenlunde med! 🙂

  /www.mitbogunivers.blogspot.com

 2. Jeg føler mig også langt bagud, så det var egentlig helt rart at stoppe op og gøre status og finde ud af, at det er jeg i realiteten ikke. Jeg tror, det ret ofte spiller en et puds. Ha, jeg er glad for at jeg ikke er den eneste, der ser på sommerferien som den perfekte mulighed for at indhente det forsømte 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.