Månedens mursten #7

Halvdelen af året er allerede gået, det er juli og selvom sommervejret lader vente på sig, så har jeg sommerferie de næste to måneder og jeg har set frem til det i et godt stykke tid. Egentlig er denne måneds roman en smule fusket, for jeg kan ikke helt finde ud af om det tæller, at det teknisk set er to bøger. Eller, selvfølgelig tæller det, for jeg har selv valgt dem og jeg ser meget det som én bog, blot i to bind. Det er langt fra mit eneste læseprojekt, jeg har planer om at læse de resterende Isfolket-bøger, som har jeg stående, jeg håber på at komme i gang med Hallbergs kæmpe roman Byen brænder og en hel masse andre bøger. Men det er murstensromanen, dette indlæg skal handle om.

Juli måneds murstensroman er: Les Misérables af Victor Hugo.

One of the great classics of Western literature, Les Misérables is a magisteral work which is rich in both character portrayal and meticulous historical description. Characters such as the absurdly criminalised Valjean, the street urchin Gavroche, the rascal Thenardier, the implacable detective Javert, and the pitiful figure of the prostitute Fantine and her daughter Cosette, have entered the pantheon of literary dramatis personae

 The reader is also treated to the unforgettable descriptions of the Battle of Waterloo and Valjean’s flight through the Paris sewers.

Egentlig bilder jeg min ind, at jeg godt kender den historie, der gemmer sig imellem disse sider. Men som det så ofte har vist sig før, så tager jeg sikkert fejl og derfor glæder jeg mig til rent faktisk at læse Hugos historie og ikke kun læse den i overdrevent bearbejdede børneudgaver eller som musical.

 Har I læst Victor Hugos berømte roman, eller har I lige som mig kun stiftet bekendtskab med historien og karaktererne igennem diverse bearbejdninger? Hvis I ikke har læst den, kunne I så finde på det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.