Sommerferieskønne juli | Tilbageblik #22

Juli var skøn. Det kan siges så kort. Jeg har virkelig nydt denne første sommerferiemåned, skønt jeg ikke har foretaget mig ret meget. Jeg har nydt, at jeg har kunnet sove længe, læse de bøger, jeg havde lyst til, se film dagen lang hvis det var det jeg ville og jeg fik den bedste start på sommerferien, man kan ønske sig, med et 12-tal i den allersidste eksamen på bacheloruddannelsen, på trods af stress og lidt skyldfølelse over, at have nydt dagene hjemme i Jylland i stedet for at læse op hele tiden. Men det gik. Juli måned har ikke kun budt på afslapning i voldsom grad, men også på omvæltninger. Jeg har sagt farvel til min lillesøster, som nu bor i England og til vores elskede hund. Juli måned har været præget af en mangel på sommevejr, så jeg glæder mig stadig til lune grill aftener, lange dage i solen og strandture.Når vejret en sjælden gang har været godt, har jeg til gengæld været hurtig til at smutte udenfor og smide mig i solen. Så i stedet er juli gået med at hygge mig inden døre, og det kan tydeligt ses på min stak af læste bøger for denne måned. Og så har jeg fået oversat, og det indebærer en hel del omskrivning og redigering, de første 40.000 ord af min fehistorie, så jeg er halvvejs igennem, hvilket ikke er dårligt når man tænker på at det er langt fra hver dag, har jeg arbejdet på det. Og får et par dage siden kom den endelig karakter så også, så nu kan jeg rent faktisk sige, at jeg er færdig med bacheloruddannelsen. Og selvom min ene underviser allerede er begyndt at lægge teoretiske tekster og en bogliste ud – hvilket er i forbløffende god tid for litt. vid. og SDU, så holder jeg på, at jeg lige tager en måneds sommerferie mere.

I juli læste jeg 21 bøger. Ja, du læste rigtigt. Jeg fik læst hele 21 bøger i løbet af juli måned. Det kommer mindst lige så meget bag på mig!

I juli købte jeg 2 bøger. 2 smukke genbrugslykkefund i form af Kærlighedsbreve fra store mænd, samlet af Ursula Doyle og Ikke efter midnat, en novellesamling af Daphne du Maurier. Og så opdagede jeg, at jeg i juni påstod, at jeg ikke havde købt nogen bøger. Det er selvfølgelig løgn, for jeg var faktisk til fødselsdagsfest hos en boghandler her i Odense og fik Jonas Jonassons Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt med mig hjem. Det havde jeg glemt i eksamensstresset.

Julis bedste læseoplevelse er svær at vurdere. Jeg har læst rigtig mange gode bøger i denne her måned. Jeg forsvandt fuldstændig i Garth Risk Hallbergs Byen brænder og jeg kan kun erklære mig enig i den ros, den bog har fået. Det var noget af en oplevelse. På samme måde havde jeg det også med Les Misérables af Victor Hugo, som muligvis er den bog, jeg har læst i den her måned, som jeg varmest vil anbefale. Vidunderlig bog. Som altid var det en fornøjelse af genlæse Sagaen om Isfolket, hvor jeg i denne måned fik læst bog 15 til 20, og hvor jeg var meget imponeret over slutningen på Scott Westerfelds Uglies trilogi i form af Specials, var jeg lige så glad for begyndelsen på Marie Lus Legend trilogi med den første bog Legend. Jeg læste Waiting for Godot af Samuel Beckett, som jeg første gang stiftede beskendtskab med på studiet, dog med et andet stykke og dette stykke viste sig at være alt det og meget mere end jeg havde fået at vide. Jeg forelskede mig i Daphne du Mauriers skrivestill, da jeg læste Rebecca og jeg slugte de to første bøger i den danske fantasy trilogi om Morika, nemlig Rent blod og Vildhunden og panteren af Sidsel Sander Mittet. Så der har været rigtig mange gode læseoplevelser i denne her måned.

Julis skuffende læseoplevelse må siges at være Notes of a Dirty Old Man af Charles Bukowski. Jeg har hørt så gode ting om Bukowski og jeg så derfor frem til at læse noget af dem. Desværre kan man ikke sige, at jeg på nogen måde fandt denne bog en hverken behagelig, god eller interessant læseoplevelse.

Julis lyrikvalg udeblev af uvisse årsager. Jeg tror bare ikke, jeg har været i humør til at læse lyrik og sådan har jeg det desværre tit, hvilket egentlig var meningen med denne udfordring. Men jeg giver ikke op.

Julis murstensroman var Les Misérables af Victor Hugo.

Julis korteste bog var Waiting for Godot af Samuel Beckett på 94 sider.

Julis længste bog var Byen brænder af Garth Risk Hallberg på 1.042 sider, for Les Misérables var i to bind på henholdsvis 497 og 512 sider, og til sammen “kun” 1.009 sider.

I august vil jeg fortsætte med at nyde min sommerferie og slappe af. Jeg ser frem til mere solskin, nu hvor skolernes ferie snart er forbi, så plejer det jo at love godt for sommervejret, ikke? I den forbindelse håber jeg på både strandture, grillaftener og solbadning. Jeg går målrettet efter at få færdigredigeret den fehistorie, jeg har arbejdet på så længe, sådan at jeg muligvis kan begynde at gøre noget mere med det før eller når undervisningen begynder igen. Jeg drømmer om isspisning og gåture – dog uden at fange Pokémon, min telefon er faktisk for gammel til at køre spillet! Og så håber jeg på at få læst endnu en stak bøger, jeg har en læseliste på flere mil og jeg ved slet ikke, hvor jeg skal begynde eller ende. Samtidig har jeg også en del planer om anmeldelser her til bloggen, jeg har lavet en liste – jeg elsker lister, hvis det ikke var tydeligt og jeg håber lidt på, at jeg kan holde det kørende med et nyt indlæg hver anden dag, men jeg er ikke sikker. For jeg har ikke nogen ret faste planer for min august måned, kun ting jeg gerne vil nå. Sommerferien er for mig impulsivitetens tid, det er jo nu jeg har bedst tid. Og i august må jeg også hellere begynde at rette blikket mod kandidaten, men først er der lige lidt mere sommerferie, der skal nydes.

Comments

  1. Hvor dejligt, at du har fået læst så mange bøger! Sommeren er virkelig den bedste læsetid, der findes ❤

  2. Jeg havde egentlig slet ikke nogen ide om, at det var blevet til så mange. Der kan man se hvor overraskende et tilbageblik kan være. Det er den helt klart, jeg nyder også at have en lang sommerferie at gøre godt med 🙂 <3

  3. Haha, tak! Jeg tog det egentlig mest fordi jeg på ingen måde turde forsøge at holde bogstakken, så jeg tænkte, jeg ville finde på noget andet 😉
    Ja, det synes jeg faktisk også lidt selv :b

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.