Liebster Award

Tusind tak til sødeste Rikke for at nominere mig til ‘Liebster Award’, som er en award af bloggere til bloggere. Det går ud på at nominere mindre bloggere til at besvare en række spørgsmål og derefter nominere andre bloggere. På den måde kommer man på en fin og anderledes måde til at lære hinanden at kende – og måske nogle nye blogs, man kunne tænke sig at følge.

Reglerne er som følger:
* Tak bloggeren, som nominerede dig.
* Vis Liebster Award-logoet på din blog/i dit indlæg.
* Besvar de 11 spørgsmål, som du modtog fra bloggeren, der nominerede dig.
* Skriv 11 selvvalgte facts om dig selv.
* Nominér 11 nye bloggere (med 1000 eller derunder følgere).
* Lav dine egne 11 spørgsmål, som de nominerede skal svare på.

Rikkes spørgsmål:
1. Hvorfor startede du en bogblog?
Kort sagt for at dele min læsekærlighed med andre. Jeg har altid været glad for at læse, men har i mange år ikke haft nogen at dele denne glæde med. Og selvom det ikke er sådan, at jeg synes /alle/ skal gå op i det samme – og da også har mange venner og veninder, der ikke vil betegnes sig selv som læsere, så savnede jeg det. Så som det internet-generation barn, jeg er, vendte jeg mig mod internettet og oprette BookishLoveAffair uden at vide, hvorfra det så skulle gå.

2. Hvad kan du godt lide ved en bogblog, og hvad skal der være, før at du følger den?
Det jeg nok går mest op i, er det personlige udtryk. Der er rigtig mange bogbloggere i Danmark efterhånden – og så har jeg oven i købet slet ikke noget overblik over dem alle – men noget af det, jeg synes er vigtigst er, at man kan mærke og læse, at det er dels er noget, bloggeren går op i og at bloggen har et personligt præg.

3. Følger du andre bloggere end dem, der blogger om bøger? Hvis ja, kan du så anbefale nogen?
Egentlig følger jeg mest bogbloggere. Og derunder også udelukkende danske bogbloggere. Men med to undtagelser, jeg følger nemlig to af mine veninders blogs, som må betegnes som livsstilsblogs – og som faktisk var en del af inspirationen bag at starte min egen blog, dog med et mere snævert fokus.

4. Ser du dig selv som være introvert eller extrovert – eller en god blanding?
Jeg er ikke i tvivl om, at jeg er introvert. Og det tror jeg, jeg har vidst altid. Det er altid lidt farligt at sige, at man er introvert, mange tror at det betyder, at man er enormt asocial og det er slet ikke tilfældet. Det handler om brugen af energi overfor at “lade op” igen. Extroverter får energi af at være sammen med andre, hvor introverter i højere grad har brug for at være alene for at lade op. Men det betyder afgjort ikke, at jeg ikke kan lide at være sammen med andre mennesker!

5. Hvis du skulle til en fest, hvor temaet var noget litterært, hvor i landet skulle dette så helst foregå?
Åh øv, jeg læste det først som “hvilket land skulle det så foregå i” som i hvilket fiktivt land og var lige ved at springe til tasterne af iver. Af nemhedsårsager ville svaret jo nok være Fyn, der bor jeg jo. Men sådan nogle ting foregår jo gerne i København og det ville egentlig ikke genere mig at skulle tage derover heller. Hvis temaet er det rette, er det i og for sig mig lidt ligegyldigt hvor i landet, det ville ligge. Tror jeg. Jeg har nok lettere ved at melde pas, hvis det er langt væk – og jeg bor jo sådan set også midt i landet (i øjeblikket).

6. Yndlings: bøger, serier, film?
Oh no, you didn’t. Man spørger da ikke hvad ens yndlingsbog er, så bliver vi jo aldrig færdige! Nuvel, min første indskyldelse er som altid The Lord of the Rings af J. R. R. Tolkien, som om noget tændte en ild i mit hjerte der stadig brænder af lutter kærlighed til værket og universet og litteratur i al almindelighed. Jeg har virkelig ikke ord for, hvad den bog kan. Ellers kunne jeg nævne Stephen Chboskys The Perks of Being a Wallflower og Rainbow Rowells Fangirl som jeg aldrig bliver træt af læse igen.
Jeg er virkelig ikke typen, der ser serier. Muligvis vil mit svar ganske enkelt være Criminal Minds, den eneste TV-serie jeg har set lige siden den startede, helt tilbage i 2005, og stadig følger med i i dag. Ellers vil jeg nok sige, at det må være BBCs ‘Sherlock’, men det skyldes mest at jeg knuselsker nærmest alle tolkninger af Sir Arthur Conan Doyles berømte karakter.
Med film er det straks værre. Jeg har en endeløs kærlighed til Disney klassikere, der stammer helt fra barns ben af. Faktisk er jeg umådeligt dårlig til at se film – eller har været, hvilekt i særdeleshed har skyldtes koncentrationsbesvær på grund af HELT forkerte briller (ak ja!), men jeg tror ikke, jeg kan komme i tanke om en film, jeg vil kalde min deciderede yndlings.

7. Hvis du skulle have en læsemakker i form af et dyr, hvilken slags skulle det så være?
Hjemme fra mine forældre er jeg vant til at læse i en lænestol – eller en sjælden gang i sofaen hvis man kunne få plads – sammen med vores nu desværre afdøde hund og jeg tror, det ville være mit foretrukne valg igen. Jeg kan godt lide idéen om at sidde og læse med en kat på skødet eller sådan noget, men for mig vil der altid været noget helt rigtigt, hjemligt og hyggeligt at sidde og læse med en hund, der ligger op af mit ben eller hen over mine fødder.

8. Hvilket fabeldyr finder du mest fascinerende?
Jeg har været fascineret af Fugl Føniks siden jeg var helt lille. Jeg tror, det har noget at gøre med skønheden i at blive genfødt igennem ild og død, for at blive endnu stærkere og smukkere. Jeg skal ikke kunne sige det.

9. Tager du selv billeder til din blog? Begrund dit svar.
Altid. Selvom jeg kun har et lille kompaktkamera, der på ingen måde duer til at tage billeder indendørs (jeg ærger mig hvert år til BogForum), så tager jeg dem altid selv. Jeg synes det er umådeligt sjovt at rende rundt i min lejlighed – eller ind og ud for at tage udendørsbilleder – eller gå ned til den nærliggende skovsø og lege med opsætningen og hvad der skal være på billederne. Jeg ønsker mig dog brændende et nyt kamera, med stativ, så jeg bedre kan tage billeder, hvor jeg selv er med på – og i bedre kvalitet generelt.

10. Hvilket sociale medie foretrækker du?
Det kommer meget an på formålet. Jeg er totalt Instagram-afhængig, så det er nok mit mest brugte. Jeg bruger Goodreads mere eller mindre hver eneste dag og er perfektionistisk nok til at brgue evigheder på det. Jeg synes Tumblr er et forunderligt sort hul af tidsfordriv og spændende blogs, mens jeg slet ikke er på Twitter lige så meget som jeg plejede.

11. Hvilken bog skal alle læse mindst én gang i livet, hvis det stod til dig?
*råber fra hjørnet* Lord of the Rings. Eller Sagaen om Isfolket!
Nah, denne gang vil jeg egentlig gerne finde på noget andet. Når jeg ser på mine bogreoler, er der særligt en bog, der springer mig øjnene, som jeg synes, alle bør læse. Og det er The Giver af Lois Lowry. Bogen efterlod mig med tårer i øjnene og forpustet. Den tog noget med sig i sin læsning, men efterlod så meget andet og jeg kan slet ikke beskrive hvor mange følelser jeg kom igennem mens jeg læste den. Og jeg synes, alle bør læse den! Eller Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe af Benjamin Alire Sáenz. Ja, den tager jeg! (Jeg kunne blive ved, så jeg går bare videre nu).

11 tilfældige facts om mig:
1. Jeg foretrækker chokoladeis over jordbæris, men jordbær milkshake over chokolade milkshake.

2. Jeg laver lister over alting og alt muligt. Jeg har en liste over mine bibliotekslån hængende på min opslagstavle lige ved siden af den liste over de bøger, jeg har valgt fra Rory Gilmore-listen, hvorpå stort set alle bibliotekslånene går igen og listen næsten ikke består af andre bøger. Jeg aner ikke, om det er smart, men jeg elsker at skrive lister og krydse af og strege over i en uendelighed.

3. Min yndlingsfarve er lilla.

4. Af alle steder i verden, vil jeg gerne bo i Prag, London eller Paris. Eller Tokyo. Måske New York eller Amsterdam. Jeg er opvokset på landet, først i Haderslev, der trods alt har en vis størrelse og derefter i en lilel bitte flække ude på landet med mindre end 150 indbyggere. Og jeg har enorme storbydrømme.

5. Af samme grund elsker jeg at se på stjerner. Jeg kan sagtens finde på at sidde udenfor i flere timer midt om natten for at se efter stjerneskud og af samme grund savner jeg faktisk at bo på landet. Hvilket slet ikke hænger sammen med ovenstående.

6. Jeg har en uforklarlig fascination af gammeldags teknologi som pladespillere, skrivemaskiner og polaroid-kameraer.

7. Jeg lægger ikke mærke til det, når jeg læser på engelsk. Efterhånden har jeg læst så meget på engelsk og i mange år kun på engelsk, at jeg ikke rigtig registrere at der er tale om et andet sprog. Det er først i de senere år, at jeg for alvor har opdaget en kærlighed til det danske sprog og de mange fine ord, det gemmer på.

8. Mit yndlingstal er 147,62. Bare fordi.

9. På trods af at jeg læser litteraturvidenskab nu, snart på 4. år, og har drømt om at arbejde i forlagsbranchen i mindst lige så lang tid som jeg har drømt om at blive forfatter og en skønne dag leve af at skrive, så læste jeg faktisk på matematisk linje i gymnasiet. Matematik A, Fysik A, Kemi B for at være helt præcis. Det kommer ofte bag på mange og forklaringen er enkel. Jeg valgte efter evne, matematik har altid været mit bedste fag i skolen – foruden engelsk, som jeg i øvrigt var den eneste i min klasse der hævede til A-niveau – og jeg gik efter snittet i gymnasiet for derefter at gå udelukkende efter hjertet på universitetet. Og derfor holder jeg kraftigt på, at man skal vælge uddannelse med hjertet. For universitet er den første “skole”, jeg har følt mig hjemme på – og stadig gør.

10. Jeg har en yderst flot sort guitar stående i min lejlighed, som jeg har fået i julegave af mine forældre. Og som jeg ønskede mig brændende. Jeg har stadig ikke lært det.

11. Jeg er allergisk over for bistik.


De 11 bloggere, jeg gerne vil nominere er:
* AmandaEmma fra Frk. litteratur.
* Marie fra Mariesen.
* Luna fra Lunas kaffekrog.
* Malene fra Wondrous Bibliophile.
* Camilla fra På en litterær sky.
* Bente fra trolderier
* Pernille fra Et kapitel mere.
* Julie fra litfix.
* Mia fra Readers Wall.
* Xenia fra Xenias bogblog.
* Jeanette fra Jeanette Jewel.

De 11 nye spørgsmål fra mig:
1. Hvad er din bedste oplevelse i forbindelse med din blog/at have din blog?

2. Hvis du var et dyr, virkeligt eller fabeldyr, hvad skulle det så være? Og hvorfor?

3. Hvad fik dig til at starte med at blogge? Har det ændret sig siden?

4. Din ultimative feel-good film eller bog?

5. Har du nogensinde overvejet at ændre dit blogkoncept? (like, hvis du er bogblogger, har du så overvejet at blogge om noget andet (også eller i stedet for) eller omvendt?)

6. Samler du på noget? Hvis ja, hvor længe har du så samlet på det?

7. Hvad er det ved en blog, der får dig til at følge den?

8. Hvilken bog kunne du læse igen og igen og aldrig blive træt af den?

9. Hvor er dit foretrukne læsested? Indenfor eller udenfor?

10. Hvilket sted på jorden vil du allerhelst besøge?

11. Hvis du skulle holde en temafest, hvilket tema kunne du så rigtig godt tænke dig at benytte dig af?

 

Comments

  1. Hvor er jeg glad for at du ville være med! Det var nogle virkelig spændende svar du kom med 😀

    Jeg bruger også altid evigheder på Goodreads – det er altså også bare SÅ godt og hyggeligt!

    .. Det er ikke nu, at jeg skal råbe højt om, at jeg aldrig har læst Ringenes Herre vel? ó_ò

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.