Top Ten Tuesday #51

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg fra The Broke and the Bookish, der kombinerer en kærlighed til bøger og bogdiskussioner og listeskriverier. Hver uge gives en ny overskift over et emne, der er relateret til bøger på en eller anden måde og som der skal laves en liste over. I dag bliver det en smule tricky, overskriften er nemlig Top Ten All-Time Favourite Books of X Genre, så genren er op til den enkelte. Men det der med at vælge yndlingsbøger, det har jeg aldrig været god til. Og det er netop det, der gør Top Ten Tuesday til et sjovt indlæg at lave. Nuvel, jeg har valgt en af de genrer, jeg også ville kalde for mine favoritter, nemlig dystopi. Bøgerne derimod er ikke i nogen bestemt rækkefølge.

 1. Legend (Legend #1) af Marie Lu.
  Fordi det er ærligt talt ret skræmmende, hvilke længder den regering vil gå for at styre befolkningen.
 2. Specials (Uglies #3) af Scott Westerfeld.
  Et af de mest rædselsvækkende og tankeprovokerende fremtidsdystopier, jeg er stødt på.
 3. The Handmaid’s Tale af Margaret Atwood.
  jeg får stadig kuldegysninger ved tanken om denne her bog.
 4. Scarlet (The Lunar Chronicles #2) af Marissa Meyer.
  Jeg er stadig helt vild med den måde hun blander science fiction og klassiske eventyr til en verden, der ikke kun inkorporerer ét kontinent, men hele Jorden (og Månen).
 5. The Giver (The Giver Quartet #1) af Lois Lowry.
  Jeg kan stadig huske, hvor meget det påvirkede mig at læse denne her bog og det er klart en, jeg synes alle burde læse.
 6. Angelfall (Penryn and the End of Days #1) af Susan Ee.
  Idéen om engle, der ikke er de søde og rare væsner, de ofte bliver portrætteret som, men faktisk er både uhyggelige og, jeg vil ikke sige onde, men i hvert fald mere som de bliver beskrevet i Biblen, hævnere og alting, var det, der tiltrak mig til Susan Ees bøg og jeg blev ikke skuffet.
 7. Ready Player One af Ernest Cline.
  Egentlig forstår jeg ikke, at jeg først er kommet i tanke om den nu, for hvis der var en bog, jeg virkelig elskede sidste år, så var det denne her!
 8. The Maze Runner (The Maze Runner #1) af James Dashner.
  Okay, faktisk hele serien, som jeg elsker nærmest betingelsesløst.
 9. Endgame af Samuel Beckett.
  En bog, jeg læste til studiet og som var så bemærkelsesværdig, at jeg ikke kan lade være med at tage den med.
 10. Catching Fire (The Hunger Games #2) af Suzanne Collins.
  Serien, der vel nærmest startede det hele.
Honourable mentions: Shatter Me af Tahereh Mafi, More Than This af Patrick Ness, Stålhjerte af Brandon Sanderson og Morika trilogien af Sidsel Sander Mittet.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.