BogForum 2016 – planlægning, planlægning, planlægning..

Nu er der efterhånden ikke længe til at årets BogForum løber af stablen i Bella Center og jeg glæder mig allerede rigtig, rigtig meget. Det bliver tredje gang jeg deltager og første gang, at jeg skal være der alle tre dage. Det længeventede program er kommet op på BogForums hjemmeside og der er desuden også trykte udgaver at finde på biblioteker landet over – hvilket jeg har gjort, for det fungerede slet ikke for mig med online udgaven. Men i hvert fald har jeg gennemsøgt programmet fra ende til anden, sat mærkater og skrevet ned og ikke mindst konfereret med sødste Marie, som jeg skal følges med alle dagene, for at få vores programmer så færdige, som de nu kan blive. Måske er det mere rigtigt at kalde det en liste over de ting, vi i hvert fald gerne vil se. Men jeg ved også fra tidligere år, at det ofte sker at man bare falder over noget, der lyder spændende – og så er der desuden ret meget, der ikke er i det trykte program, men skidt nu med det. I hvert fald vil jeg gerne dele nogle af de programpunkter, som jeg glæder mig allermest til i løbet af weekenden.

Du kan læse mere om messen og finde både billetpriser, program og liste over udstillere her.

Fredag den 11/11
13:00 Taler Sarah Engell (forfatter) om ungdomsromaner, tabuer og hvorfor bøger til unge godt må indeholde ret barske emner på Saxo scenen.

14:00 Giver Nanna Foss en smagsprøve på Ursiderne i Lyttesalonen og bagefter må jeg småløbe ned til Tellerups stand, hvor hun signerer bøger klokken 15, medmindre jeg simpelthen skynder mig hen til Hvid Scene, hvor et af mine absolutte højdepunkter finder sted.

15:30 Interviewes Patrick Ness på Hvid scene om Monster (eng: A Monster Calls), som netop er blevet filmatiseret. Han er muligvis det, jeg glæder mig allermest til ved messen, så det er noget af det, jeg virkelig ikke vil gå glip af. Klokken 16:15 signerer han bøger på Arnold Buscks stand, så jeg tænker, at jeg må sætte det lange ben foran, men han skal selvfølglelig også selv nå derned.

Lørdag den 12/11
10:15 Interviewes irske Lucinda Riley om bogen De syv søstre på BogCafé scenen og da jeg har bogen stående, synes jeg det kunne være meget spændende. Og mon ikke jeg smutter forbi Arnold Buscks stand omkring klokken 11:00, når hun signerer bøger? Det skulle da lige være, hvis det kom i vejen for det næste programpunkt.

11:50 Er der nemlig samtale mellem Patrick Ness og en eller anden, jeg ikke kan finde ud af, hvem er om Monster og efterfølgende signering på Gyldendal Tranescenen 2. Jeg ved godt, det også er på til fredag, men det er ikke til at sige, om jeg når det om fredagen, så derfor er det også på lørdag.

12:20 Håber jeg på at nå Kenneth Bøgh Andersens optræden og signering hos Høst & Søn.

Mellem 12:00 og 13:00 regner jeg også med at smutte forbi Lindhardt og Ringhof og hilse på de søde folk fra LOVEBOOKS.

13:00 Interviewes Don Rosa ved BogForum Comics og han er et af de navne, jeg også virkelig gerne vil opleve.

14:30 Er et af mine andre højdepunkter, nemlig interview med Audrey Carlan på Scenen, hvorefter jeg så kan småløbe ned til Arnold Buscks stand, hvor hun signerer klokken 15:30. Ellers kan jeg starte med signeringen og så smutte over til Lindhardt og Ringhof. hvor hun interviewes klokken 16:00.

16:20 Bliver Sofi Oksanen dog interviewet og signerer bøger hos Rosinante, og det håber jeg virkelig meget på, at jeg også kan nå. Så det kommer nok til at betyde lidt prioritering.

Selvom det ikke er sat på endnu, er det også om lørdagen, at jeg regner med at smutte forbi DreamLitts stand og høre Katja Berger fortælle om De 7 synder og måske få en lille krusedulle i min bog, men jeg ved at hun er der alle tre dage og jeg er ikke sikker på, at det lige præcis bliver lørdag, jeg får tid til det.

Søndag den 13/11
11:30 Er der debat om emnet ”Kan man leve af at være forfatter?” på Bella scenen og I kan tro, det er en af de ikke direkte forfatter-relaterede ting, jeg gerne vil nå at være med til.

13:30 Interviewes Don Rosa på scenen Auditoriet og jeg har det sådan, at hvis jeg ikke når at opleve ham om lørdagen, så er det et absolut must om søndagen.

14:30 Er det så Sofi Oksanen der er på scenen i Auditoriet og ligesom Don Rosa er det en af de ting, jeg absolut vil nå søndag, hvis jeg må opgive at n å det lørdag.

16:45 Står Kenneth Bøgh Andersen på Børnescenen, men jeg kan altså sagtens finde på at dukke op der alligevel.

Det er kun et lille udpluk af min liste over weekendens programpunkter, men også nogle af de ting, jeg ser mest frem til at opleve. Jeg regner stærkt med at være der hele tiden, og bare gå rundt mellem de forskellige stande, se på bøger, snakke med alle mulige interessante mennesker og mon ikke, jeg får en pæn stak bøger med hjem også? Og hvis man skulle spotte mig på messen er man meget velkommen til at sige hej.

Skal I med til BogForum og hvad glæder I jer så mest til?

Comments

 1. Jeg vidste ikke, hvad hun havde skrevet, da jeg sammensatte mit program *gemmer mig for dig!*, så har ikke sat hende på. 😮

  Det er også nogle rigtig fede navne 😉 Glæder mig helt vildt 🙂

 2. Jaa! Jeg glæder mig til at du kommer forbi LOVEBOOKS. <3 Altid hyggeligt!

  Og en lille sidenote: Audrey Carlan signerer også på L&R's stand efter interviewet. Så det kan du også vælge, hvis det hænger bedre sammen for dig.

  Åååh, jeg synes virkelig Bogforums program er stærkt i år!

 3. Det er det nemlig 🙂 <3
  Jeg må se, hvordan jeg kan få det til at hænge sammen, det er selvfølgelig typisk BogForum, alle de rigtig spændende ting sker næsten samtidig 🙂

  Det er det helt sikkert, er rigtig glad for, at jeg er der alle 3 dage i år, så jeg har en chance for at nå alt det, jeg gerne vil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.