Månedens mursten #10

Jeg er en smule sent på den med præsentationen af denne måneds murstensroman og det skyldes egentlig udelukkende, at jeg lidt havde overset, at det nu er oktober. Sådan har jeg det tit, når en måned starter med en weekend, det føles lidt som om min hjerne først registrerer kalenderskiftet efter et par dage. Men selvfølgelig er der også en murstensroman i denne her måned, også selvom jeg ikke er helt færdig med septembers (hvilket ikke er fordi, den ikke er god, men som altid ender september med at være en læsetørke).

Oktobers murstensroman er Den fredløse af Carina Evytt.
 

Storbondens datter, Anna, og den unge tater, Rham, har begge svært ved at affinde sig med de forventninger som omgivelserne stiller til dem. Anna vil ikke giftes og have børn, og Rham vil ikke underkaste sig autoriteterne.
Et moderløst enhjørningeføl knytter bånd imellem dem, og på tværs af race og klasseskel oplever de for første gang forståelse og accept.
Men samtidig kommer en veltalende politiker til magten ved at sprede had og frygt blandt sine tilhængere med beskrivelser af taterne som tyve, mordere og hekse, som skal holdes nede med hård hånd. Dette bringer Rham i problemer med myndighederne, og Anna i problemer med naboerne da hun vælger at tage afstand fra fremmedhadet.
Snart må de begge indse at selv en drøm har sin pris, og deres forhold får så vidtrækkende konsekvenser at det trækker spor, ikke kun i Anna og Rhams liv, men i hele landsdelen det følgende årti.

Jeg har valgt Den fredløse til oktober fordi jeg synes, den passer godt til. Jeg kan ikke rigtig forklare hvorfor, for det er ikke en gyserhistorie lige som Dæmoner af samme forfatter, som jeg også har stående, men jeg er virkelig spændt på, hvad denne her bog bringer mig. Og jeg er spændt på, om jeg får tid til at læse den, for jeg ved at min oktober måned bliver ret fuld med en del bøger og tekster der skal læses til undervisning, ikke mindre end tre mindre skriftlige opgaver, jeg skal skrives og ikke mindst alt det andet, der skal være tid til ud over at læse. Men jeg kan ikke lade være med at tænke, at Den fredløse lyder lovende – og så er jeg ret vild med forsiden.

Hvad læser du i oktober måned? Har du, lige som jeg, en bestemt bog, du vender tilbage til, når vi begynder at nærme os Halloween? Er Den fredløse en bog, du kender?

Comments

  1. Jeg er spændt på, hvad du siger til "Den fredsløse". Jeg har den også stående, men jeg har endnu ikke fået den læst. Bogen er virkelig smuk, men jeg er ikke helt sikker på, at indholdet er noget for mig.

  2. Jeg er faktisk også lidt spændt, jeg er nemlig slet ikke gået i gang endnu. Nej, det har også været mit problem, jeg har været ret i tvivl om begge hendes bøger, jeg har stående, for selvom de lyder interessante, er jeg ikke sikker på, om de er noget for mig. Men jeg håber da, jeg snart kommer i gang 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.