Tag: Autumn Reading

For hele 14 dage siden taggede søde Simone mig til at være med i denne her tag-leg og jeg har gået og tænkt over, hvad mine svar skulle være. For selvfølgelig vil jeg gerne være med og efterhånden er det ikke til at komme uden om: det er blevet efterår. Det blæser og er gråvejr, temperaturen er faldet meget hurtigt og jeg er begyndt at pakke mig godt ind til cykelturene til universitetet. Men i denne her uge har jeg ferie og min eneste plan er at blive inden for og nyde efterårets magi. Der er nemlig få ting, der er så hyggelige som at sidde pakket ind i et tæppe med en kop te og en god bog imens regnen pisker mod ruderne. Synes jeg.

Er der nogen bøger, du planlægger at læse i løbet af efteråret?
Min læstestak til det her efterår består allermest af bøger, jeg skal have læst til undervisningen, der er nemlig stadigvæk en del og nogle af dem er ret store. Men der er også plads til noget (u)hyggelæsning derimellem. Det er jo oktober og hvert år genlæser jeg enten Bram Stoker’s Dracula eller Dr Jekyll and Mr Hyde af R. L. Stevenson. Når jeg siger hvert år, er det egentlig ikke helt rigtigt, for det er en ny tradition, jeg først begyndte på for to år siden, da jeg læste begge bøger for første gang. Jeg er umådeligt dårlig til at planlægge min læsning på forhånd og er meget styret af, hvad jeg er i humør til, så jeg har ikke rigtig nogen planlagte bøger. November er reserveret til NaNoWriMo, men sammen med Irene og en masse andre bogbloggere planlægger jeg at læse JAne Eyre af Charlotte Brontë – eller i mit tilfælde genlæse den i den måned.

Her i oktober har jeg dog også valgt for alvor at udnytte det gavekort til Storytel, som vi fik til bogbloggertræf i år – mere om det senere. I den forbindelse har jeg planer om at lytte til hele Lemony Snickets ‘A Series of Unfortunate Events’, og er i øjeblikket i gang med den niende bog – for første gang! Og så lytter jeg også til Ransom Riggs’ ‘Miss Peregrine’s Peculiar Children’ trilogien, og skal til at begynde på den tredje og sidste bog. Begge serier passer helt perfekt til disse køligere gråvejrsdage.

September bringer minder om skolestart: Hvilken bog kunne du bedst lide at studere? Og hvad var henholdsvis dit favoritfag og dit mindst elskede fag i skolen?
September er stadig skolestart. I hvert fald i år. Jeg har faktisk ikke rigtig nogen minder om, hvilke bøger vi har arbejdet med i folkeskolen eller gymnasiet og jeg har læst så mange både gode og dårlige bøger til universitetet. Men én ting kan jeg huske – og jeg tror aldrig, jeg glemmer det. Det er nemlig mit allerførste møde med J. R. R. Tolkien, da vi læste og arbjedede med Hobbitten, dengang jeg var 13 år og gik i 8. klasse – jeg kan stadig huske vores fremlæggelser og plancher om, hvad hobbitter var for nogle væsner!

Mit yndlingsfag i skolen har altid været matematik, sært nok ikke? Det var også det, jeg valgte at tage på A-niveau i gymnasiet (måske derfor, der ikke var så meget med at studere bøger?), for selvom jeg synes det er både sjovt og interessant at lære sprog, var det sjældent sprogfagene, som fangede min interesse. Af mange grunde var mit absolutte hadefag altid gymnastik eller idræt, men sådan er der vel mange, der har haft det?

Oktober betyder Halloween: Kan du lide uhyggelige bøger og film? Hvis ja, hvilke er så nogle af dine favoritter?
Kort sagt: nej. Jeg har slet, slet ikke nerverne til uhyggelige film og ser aldrig gysere eller lignende. Jeg ved ikke, om jeg kan ldie deciderede uhyggelige bøger, men jeg nyder at læse især de der gotiske romaner, hvor et dystert mysterium ligger og lurer under handlingen og der langsomt kryber en følelse af uhygge ind. Men som sagt, jeg har slet ikke nerverne til gysere, hverken film eller bøger, og foretrækker nok “hyggelig uhygge”.

Til november er det tid til bålaftener og fyrværkeri. Hvad er den mest spændende bog, du har læst, som virkelig holdt dig fanget?
Helt klart, uden tvivl, Illuminae af Amie Kaufman og Jay Kristoff. En helt igennem unik bog, som jeg virkelig anbefaler. Den er skrevet på en helt speciel måde og historien fortæller igennem interne memoer, transkriberinger af overvågningsbånd, forhørsnotater og meget, meget andet. Det er en enormt visuel bog, og jeg kunne slet ikke lægge den fra mig.

Hvilken bog er din yndlings cosy comfort læsning?
Jeg er ikke helt sikker på, hvad der menes med “cosy comfort”, men hvis jeg skal vælge en bog, som jeg vender tilbage for at læse, fordi den er hyggelig og sådan, så vil jeg nok gå i retningen af H. C. Andersens eventyr eller andre eventyr.

Hvilken varme drik er din yndligs, når du er fordybet i en god bog?
Te! Altid te. Jeg er inkarneret te-drikker og drikker te hele året, også om sommeren. Efterhånden har jeg samlet mig et udvalg af tevarianter, der må være omkring 15 forskellige smagsvarianter og jeg nyder næsten altid en kop dampende te til en bog, specielt på denne her tid af året. Jeg drikker især te fra Pukka og Fredsted, sidstenævnte laver en fabelagtig sort te med lakridssmag, som jeg er totalt forfalden til. Og når vi kommer til november og jeg deltager i mit fjerde NaNoWriMo kommer min elkedel også på overarbejde.

Har du nogen planer i løbet af de næste par måneder, som du ser frem til?
Fik jeg nævnt NaNoWriMo? Jeg glæder mig hvert år og af en eller anden grund synes jeg, det er den helt perfekte måde at bruge en kold og grå november på at skrive, og skrive meget, før jeg slår helt over i jule-mode fra det øjeblik, kalenderen siger første december. Lige nu har jeg som tidligere nævnt efterårsferie, men jeg får ikke meget til tid at holde ferie, jeg har nemlig 140 forskellige ting, jeg gerne vil nå, læse til studiet, skrive mindre opgaver til studiet, eventuelt ordne rewrites på det manuskript, jeg skrev på i sommers, planlægge efterfølgeren som er dette års NaNoWriMo projekt, bare for at nævne nogle få ting. Jeg ved, at jeg ikke kan nå det hele, men jeg nyder alligevel ferien, for jeg skal nok nå det hele. Der er Dewey’s readathon på lørdag, men jeg skal desværre ikke være med i år, ligesom jeg heller ikke skal med til Herlufsholm bogmesse, for begge dele falder sammen med min morbror og tantes sølvbryllup på fredag – hvilket jeg faktisk også glæder mig til.

Nu har jeg på ingen måde overblik over, hvem der allerede har deltaget/er blevet tagget, men jeg vil alligevel tagge Marie, Rikke og Karina. Selv hvis du ikke er tagget, vil jeg meget gerne høre fra dig.

Comments

  1. Det er jeg glad for at høre 🙂 Jeg glæder mig til at læse dine svar. Ja ikke? Det er ret pudsigt, at Tolkien sidenhen er gået hen og er blevet min yndlingsforfatter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.