BogForum 2016 – Fredag

Fredag morgen den 11. november stod jeg tidligt op. Meget, meget tidligt. Men det var helt fint med mig, for snart sad jeg i en bil sammen med tre andre søde bogbloggende piger, Mai, Malene og Rikke på vej mod BogForum.

Jeg mødtes med Marie derinde og vi brugte først lidt tid på bare at finde os til rette – og stå i en meget lang kø for at få min taske i garderoben – før vi gik ind. Som altid følte jeg mig ret overvældet lige i starten, har man aldrig været til BogForum i Bella Center, så tør jeg godt love, at billeder på ingen måde lever op til det virvar af kaos, der er derinde.

I år var det måske knap så slemt, dels fordi vi kom så tidligt, mere eller mindre til messens åbning faktisk, men også fordi arrangørerne i år havde lavet et særskilt område til BørneBogForum, hvilket jeg kommer tilbage til senere.

Det første punkt på programmet var et interview med Anette Herzog og Rasmus Bregnhøi om bogen Hertestorm, en graphic novel, som jeg i sommers havde hørt rigtig fine ting om fra Rikke. Det var ikke hele interviewet vi hørte, for vi måtte bruge lidt tid på at gå rundt på standen for overhovedet at finde bogen. Min manglende orienteringsevne bliver altid virkelig udstillet sådan et sted som BogForum. Men vi fandt bogen og mens vi stod i kø til signeringen, kunne vi høre resten af interviewet og det fik mig kun til at ville læse den endnu mere at høre de to fortælle om bogens temaer. Jeg fik min udgave signeret af dem begge to og bogen er så smart, at hvis man læser den fra den ene ende af, er historien fortalt af Viola og vender man den om og læser fra den anden side mod midten, får man historien fra Storms synsvinkel. Så jeg gjorde det, at jeg fik Anette til at signere der, hvor Violas historie startere og Rasmus til at signere der, hvor Storms begynder. Og så fik jeg endda en fin tegning med, jeg lover at fremvise den i min book haul vlog. Hvis ikke man kender noget til bogen, kommer der herfra en helt klar opfording til at anskaffe sig den. Måske til en teenager i sit liv, måske til sig selv. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse den.

Vi kom forbi Plusbogsstand og blev meget hurtigt fanget af deres mange tilbud. Så jeg fik de to sidste Calendar Girl bøger med mig hjem, hvilket hele tiden havde været planen, da forfatteren Audrey Carlan var på messen om lørdagen. De virkelig søde mennesker fra plusbog gav os også en lille goodiebag med, med forskellige tegneartikler og post-it notes. Og en valgfri gratis bog!

Et af højdepunkterne på programmet fredag, som vi faktisk havde været nødt til at tilsidesætte andre interessante punkter for at kunne nå, var da Meredith Russo blev interviewet hos Lindhardt og Ringhof. Det var i den forbindelse, at jeg bevægede mig over i BørneBogForum sammen med Marie og Mia, som vi stødte på derinde. Jeg havde nemlig ikke hendes bog på forhånd, men den stod øverst på min liste over dem, jeg ville finde på messen. Men vi kom også hurtigt ud derfra igen, man kunne nemlig godt mærke, at fredag også er den dag, skoleklasser er derinde og selv om der ikke ligefrem er stille i de store haller under messen, så var det noget helt andet derinde.

Interviewet med Meredith Russo var alt det, jeg håbede på og mere til. Det var svært ikke at lade mig rive med af, når hun fortalte om både bogens hovedperson Amandas fortælling, men også sin egen. Og jeg sad sådan og ønskede, at jeg kunne skrive mit bachelorprojekt om, at jeg kunne tage mit emne om diversitet i ungdomslitteratur og ændre hele problemformuleringen, så jeg kunne tage hendes bog med og nogle af de virkelig rammende pointer, som hun havde. Jeg tror virkelig, man kan gøre sig selv en tjeneste ved at læse hendes bog – og høre eller læse de interviews, hun har givet.

Der var måske også et lille øjeblik, hvor hun komplimenterede min hårfarve og jeg hendes.

Egentlig havde vi ret travlt fredag, men der var et programpunkt, jeg meget meget nødig ville gå glip af. Nemlig at høre Nanna Foss læse op af Ursiderne, den tredje bog i Spektrum-serien, som kommer en gang i 2017. De fleste, der har fulgt med på bloggen et stykke tid vil allerede være kar over, at jeg er meget vild med den serie og at jeg glæder mig rigtig meget til den næste bog. Og det gør jeg bestemt også efter at have hørt de første fem (?) kapitler af bogen, sådan som de er lige nu. Og så synes jeg, det er virkelig morsomt, at jeg havde gættet rigtigt på, hvem fortælleren er. Tilbage i sommers, meget kort tid efter jeg havde læst bog nummer to, gættede jeg på, at det ville være Nasrin. Og selv om mange har insisteret på Noah, holdt jeg altså fast i mit bud. Og efter at have hørt bare en lille smule af bogen, hvor hun fortæller, er jeg meget nysgerrig efter at lære hende at kende.

Jeg tror, jeg holder ventetiden ud ved at genlæse de første to bøger.

Jeg sagde, at Marie og jeg havde travlt. Og det er rigtigt nok. Jeg havde nemlig været så heldig at vinde billetter til en ekslusiv forpremiere på filmen ‘Syn minutter over midnat’, der er baseret på bogen Monster af Patrick Ness. Og efterfølgende Q&A-session med selvsamme Patrick Ness. Før vi smuttede fra Bella Center, var jeg forbi de venlige mennesker hos Arnold Busck og fik en virkelig fin goodiebag med de fineste kort, lækker chokolade og nogle rigtig fine notesbøger, altsammen i en mulepose med påtrykket “It is what it is” – jeg er vild med den.

Da der er så længe til at filmen kommer i de danske biografer hverken kan eller vil jeg fortællle noget om den nu og jeg vil nøjes med at anbefale, at man tager ind og ser den. Det var rigtig spændende bagefter at høre Patrick Ness fortælle om, hvordan bogen blev til, jeg vidste for eksempel ikke, at det ikke oprindeligt var hans idé, Han er sådan en rar og charmerende mand – og helt nede på jorden og jeg tror, jeg beundrer ham lidt mere end jeg gjorde før.

Den var langt fra slutningen på min fredag i København, om aftenen tog jeg nemlig med Marie til koncert og det endte derfor med at blive en meget lang dag. Men da jeg endelig faldt i søvn, havde det også været en meget god dag.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.