Månedens mursten #11

Selvom der henover novembermåned står skriblet “NaNoWriMo” igen og igen i store, blå bogstaver, så er der alligevel plads til læsning. Til andet. Og selvom jeg ikke har fået anmeldt ret mange af de murstensromaner, jeg har læst i år, så er det gået rigtig godt med rent faktisk at læse dem. Så derfor skal november naturligvis ikke være nogen undtagelse og jeg har glædet mig rigtig meget til at læse den her.
Novembers murstensroman er Carry On af Rainbow Rowell.

Simon Snow is the worst chosen one who’s ever been chosen
That’s what his roommate, Baz, says. And Baz might be evil and a vampire and a complete git, but he’s probably right.

Half the time Simon can’t even make his wand work, and the other half, he sets something on fire. His mentor’s avoiding him, his girlfriend broke up with him, and there’s a magic-eating monster running around wearing Simon’s face. Baz would be having a field day with all this, if he were here – it’s their last year at Watford School of Magicks, and Simon’s infuriating nemesis didn’t even bother to show up.

Carry On is a love letter to love stories and the power of words – to every ‘chosen one’ who ever had more on their mind than saving the world…

 Det er hamrende svært at forklare hvad Carry On er. En bog, baseret på en fiktiv fanfiction over en fiktiv bogserie (inspireret af Harry Potter), der alt sammen hører hjemme i en anden bog.

Noget i den retning. Og jeg forstår godt, hvis det ikke er noget, der lige giver mening, for det gør den sætning heller ikke for mig. Men jeg elsker Fangirl, den bog hvori den fiktive serie om Simon Snow hører hjemme, knuselsker den virkelig. Så da jeg hørte at Rowell også ville komme ud med denne her bog, der så vidt jeg ved ikke er hverken den Simon Snow serie, der optræder i Fangirl og ej heller ikke den fanfiction, som hovedpersonen Cath skriver i samme bog. Jeg kan tage fejl. Men uanset hvad, så glæder jeg mig og jeg har på fornemmelsen, at det er det helt rigtige tidspunkt, jeg får hevet denne her frem på.

Hvad synes I om hele konceptet? Og har I læst Carry On eller måske også Fangirl?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.