“Buying books would be a good thing if one could also buy the time to read them” ― Arthur Schopenhauer

For halvanden uges tid siden var jeg i Amsterdam i et par dage. Formålet med turen var først og fremmest en koncert, men der var også tid til at se på byen og det betyder jo selvfølgelig boghandlere. Der ligger nemlig en Waterstones i Amsterdam og selvfølgelig skulle jeg besøge den. Faktisk endte jeg med at besøge den to gange, min selvkontrol fuldstændig væk efter ikke for alvor at have købt bøger til mig selv siden jeg var i London for snart to år siden. Så, så er det vel okay?
Den første bog, jeg købte, var en, jeg havde besluttet mig for at lede efter, allerede inden jeg tog afsted, nemlig digtsamlingen Milk and Honey af Rupi Kaur. Jeg har set den overalt, på BookTube, Tumblr, Instagram og så videre, så jeg glæder mig vitterligt meget til, at jeg får tid til at stifte bekendtskab med hendes ord.
Jeg følte mig meget heldig, da jeg fandt Furthermore af Tahereh Mafi, som jeg har ledt efter længe. Jeg elsker hendes anden serie, Shatter Me, så jeg er spændt på at læse noget helt andet af hende. Mange siger, at den giver dem en fornemmelse af Alice i Eventyrland, men ud fra beskrivelsen lader det ikke til at være en direkte “genfortælling”, så jeg er ikke så sikker på, hvor meget det kommer til at fylde i min læsning. Ligeledes faldt jeg over A Court of Thorns and Roses af Sarah J. Maas, som får så meget ros rundt omkring i bogverdenen, at jeg næsten er nervøs for, at den ikke kan leve op til ordene. Jeg har faktisk ikke læst ret mange fantasybøger om feer, mest fordi jeg selv skriver på en og jeg gør mere eller mindre alt, jeg kan, for ikke at blive farvet af andres fortolkninger. Men jeg kan ikke lade denne her bog ligge, den lyder alt for god – og heldigvis meget anderledes end mit eget projekt.
The Bone Sparrow af Zana Fraillon er en bog, jeg aldrig havde hørt om, før jeg stod med den i hænderne. Draget ind af dens forside og fuldstændig vundet over af beskrivelsen. Bogen er en historie om en dreng, der er født i en flygtningelejr og ikke kender til andet end livet bag det høje hegn. En dag møder han Jimmie, en pige med en notesbog hun ikke kan læse i og som mod odds’ne bliver hans ven og sammen læser de i notesbogen og lærer Jimmies families historie og vigtigheden af deres egen fremtid. (stort set parafrase af bagsideteksten, for at være ærlig). Den lyder som intet jeg har læst, men jeg fik en følelse, der mindede mig om da jeg så Drengen i den stribede pyjamas – en anden bog, jeg gerne vil læse en dag – og jeg besluttede mig for mere eller mindre at tage chancen.
Sidst, men ikke mindst – og så alligevel – købte jeg en stak på 10 bøger af Penguin’s Little Black Classics. Jeg fik de første 80 i julegave og har sat mig for at samle de næste 46 også. Nu står der 90 små, sorte bøger på rad og række i mine reoler og jeg er vild med dem. De er perfekte til travle dage, hvor tiden ikke er til de store, tykke bøger, jeg ellers holder meget af, til at have i tasken og læse i imellem forelæsninger eller på togture. De ti nye, jeg har tilføjet til min samling er ikke taget i numerisk rækkefølge, men lidt på må og få efter de titler eller forfattere, der fangede min interesse. En dag skal jeg nok få fat i dem alle sammen. De nye titler er:
 • The World is Full of Foolish Men af Jean de la Fontaine. (#83)
 • The Stolen White Elephant af Mark Twain. (#88)
 • Tyger, Tyger af William Blake. (#89)
 • Green Tea af Sheridan Le Fanu. (#90)
 • The Suffragettes af Various. (#94)
 • A terrible beauty is born af W. B. Yeats. (#98)
 • Why I Am So Clever af Friedrich Nietzsche. (#102)
 • Letters to a Young Poet af Rainer Maria Rilke. (#103)
 • Only Dull People are Brilliant at Breakfast af Oscar Wilde. (#119)
 • My life had stood a loaded gun af Emily Dickinson. (#114)
Har I læst nogen af de mange nye bøger, jeg har fået med hjem? Eller er der nogen, I gerne vil læse?

Comments

 1. Jeg har kun læst den lille 'The stolen white elephant', hvilket ikke lige var min kop the. Men kan varmt anbefale 'Lot no. 249', som er nr 121 i serien, den er virkelig fin 🙂

 2. ACOTAR er SÅ god! Jeg håber virkelig, at du får en lige så fantastisk læseoplevelse ud af den, som jeg gjorde. <3 Magi ohne ende!

 3. Det er også lidt af et sats, er det ikke? At købe alle i hele serien, for det er meget forskellige bøger. Uha, så håber jeg, at jeg kan lide den. Det er også en, jeg glæder mig til at få fat i, det er Conan Doyle, ikke sandt? Er kæmpe fan af hans mange historier om Sherlock Holmes xD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.