Forårsfornemmelser | Læseliste #1

Jeg har sagt det før, mange gange, her på bloggen: jeg er utroligt dårlig til at planlægge min læsning. Det er en af de ting, der gør readathons til en udfordring, en ting er at læse i en bestemt periode eller et fastlagt antal sider, udvælgelsen af bøger er for mig altid svær, for jeg er helt sikkert en humørlæser. Jeg læser det, jeg har lyst til, mere eller mindre når jeg har lyst til det. Men jeg vil forsøge mig med dette, jeg har valgt at kalde læselister.
Listen skal ikke ses som “de her bøger er dem, jeg skal læse i denne her måned og kun dem”, men måske mere som, at disse bøger er de bøger, jeg vil gå efter at læse denne her måned. Det er dem, jeg vil vælge først. Jeg er ikke i tvivl om, at der nok skal snige sig andre bøger ind i ny og næ, men det er heller ikke noget problem, for jeg har forsøgt at holde antallet til tre eller fire bøger, der er valgt på forhånd. Også fordi de bøger, der optræder på læselisten er fritidslæsning, da meget af min studielæsninger er uddrag.
I marts måned har jeg sammensat følgende læsteliste:
 • Stolthed og fordom af Jane Austen.
  Den klassiske kærlighedshistorie om Elizabeth Bennet og Mr Darcy har stået på listen over bøger, jeg gerne vil læse nærmest så længe, som jeg kan huske. Det er en af de Austen romaner, jeg af uforklarlige årsager aldrig har fået læst og jeg håber lidt, at den kan leve op dels til det, andre har sagt, men også dels til min oplevelse af Fornuft og følelse, som er min yndlingsroman af Jane Austen.
 • De 7 synder af Katja Berger.
  Denne her bog har stået højt på min ønskeliste siden jeg først hørte om den og alligevel har den stået på min reol i måneder nu. Til BogForum blev den krydret med en fin hilsen fra forfatteren og det er afgjort på tide, at jeg får stiftet nærmere bekendtskab med de karakterer og den verden, som Katja har skabt.
 • One af Sarah Crossan.
  Historien om to siamesiske tvillinger, Grace og Tippi er en bog, jeg på trods af de rosende anmeldelser på Goodreads, egentlig ikke har hørt ret meget om. Jeg er dog spændt på at åbne den og følge med i spørgsmålet om, hvordan man er forskellige personer, når man også er én. Hvis du har læst den, vil jeg meget gerne høre, hvad du synes.
 • Måske en dag af Colleen Hoover.
  Lidt romantik skal derr til, det jo officielt forår ifølge kalenderen og det er min yndlingsårstid. Despirende blomster og træer, som bliver grønnere, lysere aftener og alt det gør en lidt gladere og giver mig altid lyst til at læse de sødeste kærlighedshistorier. Valget er faldet på denne her New Adult roman, som jeg med vilje ikke ved ret meget om, da jeg har på fornemmelsen, at det er bedst at gå ind til historien om Sydney og Ridge uden alt for meget forhåndsviden. Og så er det desuden min første bog af Colleen Hoover, som jeg har hørt flere fortælle om i meget rosende vendinger, ikke mindst for sørgeligheden i hendes bøger. Jeg håber dog, at det ikke er tilfældet med denne her.
Og så har jeg medtaget en roman, jeg ved, at jeg skal læse det hele af til undervisningen, Faldet af Albert Camus. Jeg er spændt på, om jeg når at læse dem alle ind i mellem studielæsning og mindre opgaver, der skal skrives, men jeg er så klar til at prøve.
Har I planer om at læse en eller flere bestemte bøger i marts?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.