Dewey’s readathon – April 2017

12:52

Minutterne snegler sig afsted. I dag begynder årets første readathon og mod min egentlige forventning, glæder jeg mig ret meget. Jeg troede ikke, jeg ville have overskuddet til det, for det meste af april er forsvundet i eksamenslæsning og projekter og stress. Måske er det derfor, jeg glæder mig. Og jeg har forberedt mig. jeg har været på indkøb efter snacks i form af jordbær og hindbær, det søde i form at lidt bland selv slik og noget chokolade og ikke mindst en masse at drikke. Teen er klar, bøgerne er fundet frem, jeg har stablet mine puder og min dyne op i hjørnet, så jeg har fået mig en rigtig hyggelig læsekrog. Mine måltider er planlagt og lette at lave, så mens regnen lige så rolig siler ned ad mine vinduer, sidder jeg nu egentlig bare og venter, mens jeg finder musik frem og åbner alt for mange faner, så jeg kan følge med i andres læsedøgn.
Jeg kommer til at opdatere dette indlæg med både tekst og billeder løbende hen over de næste 24 timer, selvom jeg ikke garanterer for den sproglige kvalitet klokken 3 i nat, når jeg ikke har sovet endnu, så smid endelig en kommentar.

14:01
Klar, parat, læs! Min første bog er Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten. Det er klart den længste, af de bøger, jeg har planlagt at læse, så jeg forventer, at det kommer til at tage mig et god stykke tid. og jeg glæder mig.

18:47
Man kan roligt sige, at jeg har været forsvudnet fra omverdenen! Ravnenes hvisken har taget mig med storm og jeg har været så opslugt af historien, at jeg har glemt alt omkring mig. Min te blev kold og jeg trænger virkelig til noget at spise lige nu, så mens min aftensmad står og bliver færdig, klikker jeg lidt rundt hos de andre bloggere og kommer lidt op at stå igen. Jeg mangler kun cirka 125 sider af bogen nu, så jeg regner bestemt med at være færdig inden længe. Jeg forstår godt, hvorfor så mange roser denne her bog. Den er både uhyggelig og morsom, jeg elsker aspektet med nordisk mytologi, som altid har fascineret mig og der er bare et eller andet uforklarligt magisk over skrivestilen.

Hvordan går det for jer andre deltagere, her på tærsklen til time 6?

19:10
Jeg har lavet lidt sprællemænd, lidt strækøvelser og fået lidt gang i blodomløbet igen. Min playliste er blevet skiftet ud, bare for at få noget andet at lytte til, og jeg tror næsten jeg er i bund med med Instagram-feed fra de sidste 5 timer (!!). Så nu vil jeg nyde lidt aftensmad, før jeg brygger en ny kande te og dykker ned i den sidste del af Ravnenes hvisken.

20:15
Jeg har netop vendt den sidste side i Ravnenes hvisken efter nogle intense og ret actionfyldte sidste par kapitler. Jeg fristes til at stjæle et udtryk fra Vampire Diaries fandommen: “Welcome to Ravnssted. Human population: Hakim.” Seriøst, den her bog fik mig til at gætte og gætte forkert gang på gang og jeg har ikke nydt at tage fejl så meget før. Den er virkelig noget for sig og jeg glæder mig allerede til at få fat i den næste bog, der udkommer inden længe.

Jeg springer dog direkte videre til min næste bog, Patrick Ness’ Vi andre bor her bare, som jeg har glædet mig til lige siden jeg først hørte om dens koncept. Jeg har masser af energi endnu og har fundet de lidt mere sukkerholdige snacks frem. Det varer ikke længe inden det bliver mørkere udenfor, men jeg ser faktisk frem til at skabe lidt ekstra hyggestemning med lys og alting. Og så burde det ikke tage mig nær så lang tid at læse den næste bog.

De der blå kanter? Jeg er vild med dem!

22:55
Den sidste side i Vi andre bor her bare er netop vendt og jeg sidder tilbage med en underlig følelse i maven. Jeg kunne godt lide den og selve konceptet er slet ikke til at stå for. Men jeg er ikke helt så overbevist om bogen, som jeg troede, at jeg ville være. Ikke at jeg ikke kunne lide den, det var en virkelig smuk historie og nogle interessante karakterer, og jeg har svært ved at sætte fingeren på det, der føles underligt.

Jeg er ikke helt sikker på, hvad jeg kommer til at læse som den næste bog, men det gør heller ikke noget, jeg er nemlig begyndt at kunne mærke, at jeg trænger til noget frisk luft, så jeg vil gå mig en tur og vågne lidt op igen.

23:47
Jeg er kommet hjem igen efter en rolig og lang, men bidende kold gåtur. I det mindste fik jeg ikke brug for gummistøvlerne, jeg ellers havde iført mig! Jeg har besluttet mig for i første omgang at springe A Court of Thorns and Roses af Sarah J. Maas over, for selv om jeg virkelig gerne vil læse den, kan jeg mærke, at jeg har forregnet mig lidt med hensyn til tiden. Og jeg kan godt mærke trætheden i kroppen, selv om jeg lige har fået en god omgang frisk luft. Så jeg springer videre til den fjerde bog på min liste, som jeg føler egner sig bedre til de kommende nattetimer. Det er et held, at den nåede at komme frem, jeg fik den nemlig først med posten i går, fredag. Min næste bog bliver derfor Death Note I af Tsugumi Ohba. Jeg tror dog ikke, jeg får læst den færdig, før jeg tager mig en lille lur, men vi får at se.

Er I stadig vågne?


01;25
Halvvejs igennem Death Note kan jeg mærke, at min øjne er begyndt at blive lidt tunge. Så jeg snupper lige en kort lur indtil omkring kl 3, tror jeg.

04:02
Så er jeg våge igen, selv om jeg må indrømme at jeg lige nu langt hellere ville sove videre. Jeg skal dog lige have noget morgenmad, før jeg overvejrer at læse noget. Det er også blevet ret tydeligt for mig, at jeg på ingen måde kan nå at læse alle de planlagte bøger, så mens jeg spiser, vil jeg tænke lidt over, hvad jeg vil læse efter Death Note.

05:22
Jeg bliver nødt til at få fat i den næste bog i den her serie aldeles omgående! Jeg må simpelthen vide,hvad der sker! Efterhånden er jeg ved at være helt vågen igen og det begynder at blive lyst udenfor. Jeg fortsætter lidt i samme stil og læser Hjertestorm af Anette Herzog som den næste. Men først skal jeg lige sunde mig oven på Death Note, der helt sikkert er værd at læse.

07:18
Hvor er den sød! Den er næsten ikke til at stå for og selvom der ikke sker voldsomt meget rent plotmæssigt er det en sød lille historie om den første teenageforelskelse. Jeg blundede muligvisl idt mere, før jeg fik begyndt på den, men den var hurtigt læst og den helt perfekte bog til disse halvsøvnige timer.

Min næste, og nok også sidste bog, bliver Ternet Ninja af Anders Matthesen. Fredag genså jeg Terkel i knibe for første gang i mange år, ford jeg vidste, at jeg ville læse denne her bog nu og hvis den minder bare en smule om i fortællestilen, så glæder mig allerede. Men forhåbentlig er den en anelse mere opdateret med hensyn til teknologi! Solen er stået op og skinner lystigt udenfor og min musik er så lav, at jeg kan høre fuglene synge. Om ikke så mange timer skal jeg til football kamp, så jeg håber, at vejret holder. Men for nu vil jeg nyde en kop te, og måske en energidrik, mens jeg giver mig i kast med min femte bog.

Er I stadig med derude?

10:44
For mig er readathon ved at være færdig for denne omgang. Det varer nemlig ikke lang tid, før jeg skal ud af døren og jeg glæder mig til det. Men jeg har været så glad for at være med til readathon denne gang. Jeg har fået læst 5 bøger, som jeg har været virkelig glad for, og hvis ikke det var fordi, det var readathon, ville jeg have fået en bookhangover mere end en gang. Den sidste bog her, Ternet Ninja er lige så skæv og morsom og eftertænktsom, som Terkel i knibe, på den der måde som Anders Matthesen er god til. Den der kombination af humor og alvor. Jeg havde det så morsomt med at læse den og vil helt klart anbefale den – især hvis man som mig kan lide Terkel i knibe.

Efterhånden har jeg fået ryddet op igen, så min lejlighed ikke bærer helt så meget præg af, at jeg har været oppe mere eller mindre hele natten, snacks og resterende drikkevarer er blevet sat på plads og jeg har fået det meste søvn ud af kroppen igen. Jeg nåede ganske vidst ikke at læse alle de 7 bøger, jeg havde planlagt, men jeg er alligevel virkelig godt tilfreds. Jeg har læst 5 bøger og i alt 1.730 sider på 21 timer, hvilket jeg selv synes er ret godt klaret. Samtidig har jeg været meget glad for alle de bøger, jeg fik læst, så der er ikke noget, der trækker ned der.

Jeg håber, at jeg får tid til at deltage igen til efteråret, men det tager jeg til den tid. Til sidst vil jeg bare sige tak, til alle der har kommenteret, som jeg har snakket med på Twitter og Instagram og alting. Og ønske jer, der læser videre en rigtig god læselyst. Jeg vil drikke det sidste af min energidrik og glæde mig til at se min familie lidt.

Comments

 1. Den er helt sikkert fantastisk, jeg kan slet ikke få mig selv til at lægge den fra mig igen, hvis ikke det var fordi, jeg er hamrende sulten lige nu xD

  Det gør den, ja 😀

 2. Åh vil så gerne læse Ravnenes hvisken!
  Har også lige lavet lidt strækøvelser og fået noget frisk luft, så nu er jeg klar igen 😀

 3. Du skal, du skal! Den er så god, man kan virkelig mærke at forfatteren har gjort sin research og den er slet ikke til at slippe igen.

  Jeg går altid en tur om natten, men det er jo også noget lettere der hvor jeg bor, men jeg skal helt sikkert lige have vinduerne åbnet lidt 😀 Fortsat god læselyst <3

 4. Dejligt at du kunne lide Ravnenes hvisken. Det er altid rart at komme godt fra start. Og du kan godt glæde dig til Vi andre bor her bare. Jeg var i hvert fald helt vild med den.

 5. Hvor er det fedt, du kunne lide den. Og hvor er det altså sejt, du alligevel fik den læst så hurtigt 😀 Jeg håber, du også nyder "Vi andre bor her bare". Den skal jeg virkelig også snart have læst 🙂

 6. Jeg mærkede slet ikke tiden gå, før det gik op for mig hvor sulten og især tørstig, jeg var xD Det gjorde jeg helt sikkert, den er lidt speciel, men virkelig god 🙂

 7. Det må jeg skrive mig bag øret.
  Dejligt du fik læst og kunne lide Vi andre bor her bare. Det er en anderledes bog, fordi den er så meta, men jeg knuselsker den simpelthen for dens karakterer og genialitet.

 8. Den er nemlig meget meta, og det gjorde læsningen af den til en helt anden oplevelse. Jeg er helt enig, karaktererne var vidunderlige, han er virkelig god til at skrive personer, man ikke kan lade være med at holde af.

 9. Den må komme højere op på min tbr liste, hvis den da overhovedet står der endnu *gisp*

  Jeg måtte kaste håndklædet i ringen og gå til køjs kl. 21 😮 Men stod op kl. 4 og er igang med bog nr. 3 😀

 10. Det er fantastisk! <3
  'Death Note' har jeg også selv kigget på flere gange, men jeg kan høre, at jeg skal vente, til jeg har råd til alle på en gang? 😉
  God læsedag i dag!

 11. Haha, den bog kan altså virkelig også bare noget særligt 🙂
  Godt at høre du var så vild med Death Note! Jeg har længe overvejet at læse den, men nu har jeg bare endnu mere lyst til det 🙂

 12. Det er super godt gået! Du nåede virkelig meget og klarede dig med få timers søvn. Jeg håber virkelig, at jeg kan deltage til efteråret, for dit indlæg, fik mig helt tilbage til den herlige stemning der hersker i sådan et læsedøgn.

 13. Jeg er også virkelig godt tilfreds, for mit oprindelig mål var nok lige vel højt sat. Det ville da være så hyggeligt! Jeg håber, det kan lade sig gøre 🙂 Yeah, det er så hyggeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.