Tag: Readathon

I morgen går det løs endnu en gang. Den halvårlige 24 timers readathon, Dewey’s readathon, finder sted fra i morgen, 29. april klokken 14 dansk tid og de næste 24 timer. Og jeg glæder mig ret meget. Det var ikke planlagt, at jeg skulle deltage denne gang, jeg vidste ikke, hvad jeg skulle bruge weekenddagene på og i særdeleshed slet ikke om jeg havde overskud til at læse midt i eksamensopgaver, fremtidsplaner og alt muligt andet, der stresser mig i hverdagen. Men weekenden kommer til at stå i læsningens tegn og jeg glæder mig til at bruge dagene, timerne, på at forsvinde ind i mellem siderne og rent faktisk læse for hyggens skyld. Og derfor virker det egentlig helt perfekt at starte ud med at besvare Jeanettes readathon-tag, der har bevæget sig rundt i blogverdenen med hast siden i onsdags.
 
TBR:
Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten.
Vi andre bor her bare af Patrick Ness.
A Court of Thorns and Roses af Sarah J. Maas.
Death Note I af Tsugumi Ohba.
Hjertestorm af Anette Herzog.
Hvis jeg var din pige af Meredith Russo.
Ternet Ninja af Anders Matthesen.
De 7 bøger udgør min læseliste til  weekenden, og hvis jeg får læst dem alle, er det hele 2.455 sider. Det lyder af meget, men det ligger faktisk inden for det, jeg har læst til readathon tidligere. Jeg har dog ikke noget imod, hvis jeg ikke får læst dem alle og ligeledes har jeg fundet et par ekstra, for det tilfælde, at det kommer til at gå meget hurtigt. Jeg tager det let. Men nu til tagget:
Hvor skal du læse henne?
Jeg læser hjemme hos mig selv, i min lejlighed. Jeg kommer højst sandsynligt til at læse i sengen hele dagen, da jeg ikke har en særligt god lænestol, jeg kan sidde i. Desuden holder jeg af at putte mig ind i et kæmpe tæppe og forsvinde ind i en bog. Hvis vejret var godt, ville jeg måske også sætte mig udenfor, men vejret er jo ganske ukarakteristisk elendigt af slutningen af april at være.
 
Har du været med før?
Ja, dette er fjerde gang, jeg deltager. Det er et godt stykke tid siden, at jeg sidst har haft mulighed for at deltage, men jeg har faktisk savnet det. Så jeg ser frem til at være med igen. Lige som jeg har gjort tidligere, vil jeg opdatere løbende på Instagram, Goodreads og Twitter, alle under navnet @regitzexenia og opdatere et blogindlæg efterhånden som jeg læser.
 
Læse alene, eller sammen med andre?
I år skal jeg læse alene, lige som jeg plejer at gøre til readathon. Det har aldrig generet mig at læse i samme rum som andre, faktisk synes jeg ofte, at det er enormt hyggeligt og det er nok noget, jeg savner ved at bo selv og alting. Selv hvis den anden/de andre i lokalet ikke læser, men ser film, spiller eller hvad det nu kunne være, så er det ikke noget, der forstyrrer mig. En sær måde at være sammen på, selvom jeg er mere eller mindre forsvundet ind i de fiktive verdener.
 
Holder du dig vågen alle 24 timer?
Det aner jeg ikke. Jeg har gjort det før, men jeg er ikke så sikker på, jeg kan denne gang. Jeg kan nemlig ikke læse alle 24 timer, for søndag middag smutter jeg til football-kamp. Måske holder jeg mig vågen hele natten, men jeg har en idé om, at det nok er en god idé at få en times søvn eller to, så jeg ikke er helt smadret om søndagen.
 
Læse mange sider eller være med for hyggen?
Helt sikkert begge dele. Jeg elsker at sidde og læse i timevis, men det er også hårdt og pauserne på de sociale medier er en hyggelig og velkommen forandring. Og det er vildt hyggeligt at tænke på, hvordan læseglade mennesker verden over afsætter weekenden til læsningen. Men jeg læser hurtigt, så jeg er ikke i tvivl om, at jeg nok skal få læst mange sider også.
Kom med et gæt på, hvor mange sider, du vil få læst.
Tja, 2.455? Jeg ved det ikke, måske når jeg op på de 2.000 sider, det tror jeg godt, jeg kan nå.
Hvad glæder du dig mest til?
Det hele! Jeg glæder mig til læsningen, jeg glæder mig til at snakke med andre læseglade mennesker på Twitter og Goodreads, jeg glæder mig til de senere nattetimer, når ens øjne begynder at blive lidt tungere og til at gå en tur i en forhåbentligt regnfri nat. Jeg glæder mig til at drikke koppevis af te og tage skøre billeder til Instagram. Jeg glæder mig til det hele.
Hvilke snacks er et must-have til readathon?
Jeg er egentlig ikke den store snack-spiser, når jeg læser. Heller ikke til readathon. Jeg plejer gerne at gå mere op i, hvad jeg drikker og har sørget for både sodavand og juice og som altid flere forskellige varianter af te. Jeg har forberedt pastasalat og andre lette måltider og sørget for at have lidt sødt, lidt salt og lidt sundt, så jeg har noget at spise, når jeg en gang i mellem kommer tilbage til virkeligheden.
Følger du andre deltagere på de sociale medier undervejs?
Jep. Jeg følger med på Instagram, Twitter og Goodreads, som jeg også selv vil benytte mig af. Jeg tjekker tit hashtagget #readathondk. Der er en del bloggere, hvis læsedøgn jeg vil følge med i på deres blogs og så videre. Det er en lige så stor del af Dewey’s readathon som det at læse, og så er det en fin måde at holde en lille pause ind i mellem.
Skal du være med til at læse? Hvis du overvejer det, så lad dig ikke afskrække af de 24 timer eller de mange bøger, jeg regner med at læse. Man kan selv vælge hvor meget man vil læse og hvor længe. Det er op til en selv, men en mulighed for at være social med læsningen med folk fra hele verden og det er nok derfor, jeg deltager endnu en gang. 

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.