Tag Tuesday: A – Z Survey

Så jeg har siddet lidt og ledt efter book tags, som jeg kan svare på. Dels fordi jeg synes det er virkelig morsomt og dels fordi, jeg godt kunne tænke mig at udgive lidt mere forskellige indlæg, så det ikke bliver anmeldelser det hele. Så jeg vil skifte mellem af besvare book tags og lave top ti lister om tirsdagene. I dag er det så book tag. Dette tag er lavet af Perpetual Page Turner på YouTube. Da spørgsmålene bedst passer med bogstaverne på engelsk, har jeg valgt ikke at oversætte dem. Desuden kunne jeg godt tænke mig, hvis Marie, Mia, Camilla og Marie har lyst til at lege med. Andre må selvfølgelig også godt.
 
Author you’ve read the most books from:
Det er helt sikkert Margit Sandemo, jeg behøver ikke engang at se efter på Goodreads eller tænke mig længe om. Jeg har nemlig læst hele Sagaen om Isfolket på 47 bøger foruden hendes selvbiografi, den første bog i trilogien Kiaras saga og den første bog i serien Lysets rige, før jeg opdagede at man helst skal læse Heksemesteren først. Hun har skrevet over 180 bøger så vidt jeg ved, og selvom det er langt fra alle, jeg har lyst eller interesse i at læse, så er det ret usandsynligt, at jeg nogensinde får læst lige så mange eller flere bøger af nogen anden forfatter.
 
Best sequel ever:
Jeg vælger Som sendt fra himlen af Cora Cormack. Det er den anden bog i den løst forbundne serie Losing It og det er min absolutte favorit i serien.
 
Currently reading:
Jeg er ved at høre Snow Like Ashes af Sara Raasch. Det er den første bog i en dystopisk YA serie sat i en anden verden, hvor landene er opkaldt efter årstider og med god grund. Hovedpersonen Meria er en 16-årig pige, der har været på flugt hele sit liv. Som spæd blev hun reddet ud af Winter, da det blev invaderet. Sammen med sin fosterfar, sin bedste ven og Winters retmæssige konge, den jævnaldrende Mather og en lille gruppe af andre overlevende Wintereans forsøger hun at finde to halvdele af en amulet, der kan lede Winter-befolkningens magi, samtidig med at de stadig bliver jaget. Den er virkelig spændende, men jeg regner ikke med at jeg vil høre resten af bøgerne som lydbog – oplæserens stemme kan nemlig godt gå mig på nerverne. Men universet er så godt og jeg vil helt sikkert anbefale serien.
 
Drink of choice while reading:
Te. Te, te og atter te. Jeg er bare tedrikker og det passer så godt til en god bog. Når det bliver varmere foretrækker jeg dog helt sikkert noget køligere, iste eller lemonade.
 
E-reader or physical book:
Min eneste mulighed for at læse ebøger er på telefonen og det fungerer slet ikke for mig. Jeg har aldrig været særligt stærk til at læse på en skærm, det er i langt højere grad noget jeg forbinder med at læse tekster til undervisning frem for en bog. Så mit svar er helt sikkert fysiske bøger.
 
Fictional character you probably would have actually dated in high school:
Jeg har ikke noget svar sådan lige på stående fod. Jeg tror, jeg ville sige, at jeg ville have dated en som Levi fra Fangirl, der på mange måder er så anderledes fra den indadvendte bognørd Cath, som jeg så så meget af mig selv i, at det næsten var skræmmende. Eller Josh fra Isla and the Happily Ever After.
 
Glad you gave this book a chance:
Inkheart af Cornelia Funke. Jeg havde hørt mange blandede ting om den her serie, især om den sidste bog, så jeg var egentlig i tvivl om, hvorvidt jeg havde lyst til at læse den første bog. I dag er det en af mine yndlingsserier og jeg er så glad for, at jeg gav den en chance.
 
Hidden gem book:
Det kan vel forstås på mange måder, så jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg skal tolke det. Jeg har valgt at fremhæve en serie, som jeg engang lånte på biblioteket og som jeg stadig leder efter, så jeg kan få den hjem til mig selv. Den kom nemlig bag på mig, hvor godt jeg kunne lide den og den dag i dag leder jeg ofte efter bøger, som minder mig om Ancient Blades trilogien af David Chandler (Den of Thieves, A Thief in the Night og Honor Among Thieves). Serien er ikke mere end en 5-6 år gammel og jeg har aldrig set nogen, der har snakket om den, men jeg faldt pladask for det univers, der er blevet skabt og de karakterer, Chandler har skrevet om.
 
Important moment in your reading life:
Hvordan kan man udpege et vigtigt øjeblik i løbet af de sidste jeg ved snart ikke, 15 år? Deromkring. Jeg har læst lige så længe, jeg kan huske. Jeg har mange gode minder, om møder med forfattere, jeg beundrer, om læsestunder der har trukket sig til langt ud på natten. Jeg har så mange bøger, jeg har holdt af, en del jeg har elsket, nogen jeg har hadet og nok også nogen, jeg har glemt. Jeg har sjove minder om, at sidde og læse frilæsning i skolen og være så optaget af det, at jeg ikke har hørt noget omkring mig, ikke engang direkte henvendelser. Jeg ved ikke, om der er et øjeblik, i mit læseliv, som jeg som sådan kan udpege som vigtigere end alle andre. Måske ville det være dengang jeg for alvor begyndt at interessere mig for læsning og bøger, måske var det da jeg på trods af at fantasylitteratur og så mange andre genrer, jeg holder af, bliver forfordelt på mit studie, til stadighed holder fast i at man skal have lov til at læse og nyde, hvad man vil. Måske er det det øjeblik, jeg underskriver min kontrakt til mit nærtforestående praktikophold, som jeg glæder mig usigeligt meget til. Måske er det den dag, jeg engang kan læse mit eget navn på omslaget til en bog, når jeg står nede i boghandleren og leder efter nye skatte. Jeg ved det ikke.
 
Just finished:
Den sidste bog, jeg har læst færdig, på det tidspunkt hvor jeg skriver dette her, er Skytsånden af Margit Sandemo, den første bog i den uvant korte serie Kiaras saga. Jeg har læst den som ebog, men jeg håber på at tilføje den til min evigt voksende Sandemo-samling en dag.
 
Kinds of books you won’t read:
Jeg er superdårlig til at læse biografier, med mindre det er en person der virkelig interesserer mig. Jeg læser ikke rigtig børnebøger, med mindre det er nostalgiprægede bøger fra min egen barndom og jeg læser aldrig, aldrig gysere eller horror. Og jeg har det dårligt med, at jeg vælger hele genrer fra.
 
Longest book you’ve read:
Det kommer an på, hvordan man ser på det. Den længste bog, der var én bog og én historie, kan kun være War and Peace af Leo Tolstoy, som jeg læste i sommerferien for 3 år siden. Men en historie som The Lord of the Rings af J. R. R. Tolkien er egentlig længere, men jeg har kun læst den i 3 bøger og aldrig i en samlet udgave. Og den bog jeg har læst med flest sider er The Complete Sherlock Holmes af Sir Arthur Conan Doyle, men de 1200+ sider er fordelt på 4 romaner og 56 noveller.
 
Major book hangover because of:
Jeg kunne overhovedet ikke komme igang med en bog igen, efter jeg havde læst This Song Will Save Your Life af Leila Sales, der ramte alle de rigtige steder. En bog, der desværre alt for ofte bliver overset, men som jeg virkelig elsker. Efter jeg havde læst Garth Risk Hallbergs kæmperoman Byen brænder, vidste jeg heller ikke rigtig, hvor jeg skulle gøre af mig selv, mens Leo Tolstoys War and Peace faktisk gav mig lidt af en book hangover, mens jeg stadig læste den, fordi den var så anderledes end alt andet, jeg havde læst dengang og det krævede en del.
 
Number of bookcases you own:
Jeg ejer i øjeblikket 4 bogreoler, hvoraf tre af dem er “halve”, det vil sige de smalle bogreoler fra IKEA, og en enkelt af de “normale” brede. Jeg fik dem til min fødselsdag i år og jeg har stadig plads på dem!
 
One book you have read multiple times:
Jeg har genlæst Eragon af Christopher Paolini enormt mange gange, jeg er slet ikke længere sikker på, hvor mange gange det faktisk er blevet til. Jeg vil tro, jeg har læst bogen 5 eller 6 gange siden gymnasiet. Alligevel har jeg faktisk ikke læst hele serien fra ende til anden siden den fjerde bog udkom.
Preferred place to read:
Jeg læser overalt. Primært i min seng, men det skyldes lige så meget min mangel på en god lænestol at sidde og læse i. Jeg læser henslængt på stole eller bænke på universitets campus, når jeg kan finde tid til det. Jeg savner at læse på biblioteket og når det en gang begynder at ligne ordentligt sommervejr, springer jeg udenfor med en bog under armen og en flaske vand lige så snart solen står op. Jeg kan læse langt de fleste steder, men jeg foretrækker at læse i min seng.
 
Quote that inspires you:
“The darker the night, the brighter the stars” – Fyodoy Dostoyevsky, Crime and Punishment.

Reading regret:
Jeg ville ønske, jeg kunne slette min viden om en del bøger. Bøger, jeg ikke brød mig om, bøger der efterlod mig skuffede, bøger der ikke sagde mig noget. Men aldrig i mit liv har jeg fortrudt faktisk at have læst en bog færdig, som da jeg læste Brett Easton Ellis’ American Psycho. Jeg ved godt, at det er en enormt populær roman, nærmest en klassisker på trods af dens relativt få år på bagen, men jeg hadede hvert ord så indædt. Jeg har aldrig oplevet, at jeg i den grad blev påvirket af en bog og på trods af at jeg i vores diskussioner i timerne godt kunne se, at den indeholdt nogle spændende emner og kritik, så ændrede det ikke ved det faktum, at jeg decideret hader bogen. Og det er den eneste, jeg inderligt fortryder, at jeg har læst. Men så kan jeg da sige, at jeg har læst den.
 
Series you started and need to finish (all books are out!):
Jeg har så mange serier. Legend af Marie Lu, hvor jeg mangler at læse de sidste to. The Darkest Minds af Alexandra Bracken, hvor jeg også mangler de sidste to. Miss Peregrine’s Home for Pecular Children af Ransom Riggs, hvor jeg har den sidste bog til gode endnu. Calendar Girl af Audrey Carlan, hvor jeg har de sidste to bøger stående ulæste endnu og sikkert mange flere. Det er mit håb at rydde lidt ud i disse påbegyndtet serier, så jeg kan koncentrere mig om nye serier, men jeg ved også, at der altid vil være en serie eller fire, hvor jeg stadig mangler at læse en bog eller to. 
 
Three of your all-time favourite books:
The Lord of the Rings af J. R. R. Tolkien. Det kan ikke komme bag på faste læsere eller folk, som kender mig. Jeg elsker den bog så højt, at det konstant er mit første input, når nogen spørger efter min yndlingsbøger.
Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe af Benjamin Alire Sáenz. Jeg tror aldrig, jeg glemmer denne her bog. Ikke kun fordi jeg læste den flere gange og arbejdede indgående med den til mit bachelorprojekt, men fordi historien satte sig fast i mit hjerte.
This Song Will Save Your Life af Leila Sales. Jeg har nævnt denne her bog lidt tidligere, men den er ikke til at komme uden om her. Det er svært at vælge yndlingsbøger, selv om man kan vælge tre, for jeg har udelukket mange bøger, som jeg også er virkelig glad for. Men jeg er ikke tvivl om, at det er disse tre, der har betydet mest for mig, både mens jeg læste dem og nu.
 
Unapologetic fangirl for:
The Lord of the Rings af J. R. R. Tolkien. Fangirl af Rainbow Rowell. Spektrum af Nanna Foss. Ready Player One af Ernest Cline. Jeg kunne blive ved og ved.
 
Very excited for this release more than all others:
Jeg glæder mig til så mange bøger, at jeg ikke ved, hvor jeg skal begynde. Men min første indskydelse er nok Spektrum 3, Urisderne, af Nanna Foss, som jeg har glædet mig til, lige siden jeg vendte den sidste side i bog 2 og som udkommer den 16. september i år. Og ja, jeg regner med at sluge den i en mundfuld, om det så skal tage mig hele natten.
 
Worst bookish habit:
Jeg har uendeligt svært ved at lægge en bog fra mig og give op. “Did Not Finish” fungerer virkelig ikke for mig og derfor har jeg flere gange slæbt mig igennem bøger, der ikke sagde mig ret meget eller direkte irriterede mig. Jeg er blevet bedre til at sortere fra på forhånd, men at give op, det kan jeg stadig ikke finde ud af.
 
X marks the spot: start at the top left of your shelf and pick the 27th book:
Fornuft og følelse af Jane Austen.
 
Your latest book purchase:
Jeg købte tre bøger i sidste uge, så jeg fik fat i de to sidste bøger i Legend trilogien, Prodigy og Champion, af Marie Lu og så faldt jeg over Det er ikke mig, det er dig af Mhairi McFarlane på tilbud.
 
Zzz-snatcher book (the last book that kept you up way late):
Der har jo lige været readathon, så jeg bliver nødt til at sige Death Note vol. I af Tsugumi Ohba, som jeg læste i de sene nattetimer og faktisk var lige ved at blive ved med at læse i, på trods af at det brændte i mine øjne og jeg virkelig ikke kunne holde mig vågen. Ellers tror jeg, den sidste bog, jeg forblev vågen alt for længe for at læse, var Ildkamp af Brandon Sanderson, der holdt mig vågen til klokken to om morgenen, fordi jeg virkelig måtte kende slutningen, før jeg kunne sove.
 

Har du lyst til at være med, må du meget gerne smide et link til dine svar i en kommentar. Eller kommenterer på nogle af mine svar.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.