Top Ten Tuesday #54

Som sagt bringer jeg Top Ten Tueday tilbage på bloggen. Jeg savner det nemlig lidt, det er både udfordrende og underholdende. Som altid er det The Broke and the Bookish, der har startet dette og kommer med ugens emne. Jeg kommer ikke til at være med hver gang, jeg vil nemlig forsøge at skifte lidt i mellem at lave top ti lister og tag-lege her om tirsdagen. Da der på forhånd er givet emner for flere tirsdage ud i fremtiden, tror jeg dog at det kommer til at være flest top ti lister.
Ugens emne er en Mother’s Day freebie i anledning af, at det var mors dag i søndags og jeg har grublet længe over, hvad jeg skulle finde på. Jeg har nemlig tidligere lavet en liste over top ti forældrefigurer i litteraturen her, så jeg ville gerne finde på noget helt, helt andet.
Så i dag får i top ti bøger, anbefalet af min egen mor. Jeg har nemlig ikke min læseglæde fra fremmede, og selvom der er kæmpe forskel på indholdet (og størrelsen) af vores bogreoler og jeg har og vil drive min læseglæde til en levevej på den ene eller den anden måde, så deler jeg min læseglæde med mine forældre og især min mor. I får også nogle af hendes ord om de forskellige bøger med på vejen, så egentlig har jeg ikke skrevet meget af dagens indlæg. Nu og da har jeg måske en kommentar, men som sagt, så er der kæmpe forskel på, hvilke bøger hun og jeg læser, hvilket er det, der gjorde det her sjovt.
Top 10 bøger jeg vil anbefale.
Bøgerne er ikke i en særlig rækkefølge, de kommer blot som jeg tog dem ned fra hylderne. Det er alle bøger der har gjort indtryk på mig, på den ene eller anden måde. Min foretrukne genre kommer også til udtryk i listen, men ikke alle ti er krimier.#10 Børnenes fra Nyskoven af Kaptajm Marrvat.
Børnene i Nyskoven er den bog fra min barndom jeg bedst kan huske. Jeg blev fanget af fortællingen og hele den verden der blev skabt med ord. Denne udgave har jeg læst i laser. Den har tilhørt min far. Det var en af de bøger der lagde grunden til min læseglæde. En klassiker der helt sikkert skal læses igen.
Regitzes input: Den bog har jeg faktisk også stående! I en anden udgave, men også en, jeg har fået fra min morfar via. min mor. Jeg kan også godt selv huske bogen, som jeg læste dengang jeg var barn.

#9 Fanget af frygt af Joan Sørensen og Bente Hoffmann Petersen.
Denne bog er en virkelig persons fortælling om at leve i frygt, kontrolleret af en mand. Hvor meget kan kærlighed dække over og holde til? Der er mange historier ude i hverdagen der ligner denne. Det gør bogen nærværende og gyselig på samme tid.

#8 Ikke uden min datter af Betty Mahmoody og William Hoffer.
Den skulle med på listen. Den behøver ikke nærmere forklaring. Moderkærlighed helt ud i ekstremerne. “Must read” for alle dem der ikke har læst den. Det gør ikke bogen mindre intens at den er virkelig.
Regitzes input: Den her kan jeg godt huske, at jeg læste i folkeskolen, i den serie der hed Virkelighedens Verden. Jeg læste virkelig mange af dem dengang, men denne her er den eneste, jeg husker.

#7 Mord.net af Buthler og Öhrlund.
Skræmmende god, bogens handling, mord på bestilling på The Dark Web, er ikke kun fantasi, men kan finde sted. Fremragende skrevet. Den har fået en plads på listen fordi den beskriver en side af internettet, som vi almindelige ikke ved så meget om, men vi ved den er der.

#6 Spejlbillede af Marry Higgins Clark.
Det er en af de bøger der gør indtryk, da jeg læste den første gang, var bogens handling et utopia, men i dag er bogens handling skræmmende muligt for dem der vil udnytte teknologien og uopfyldte drømme hos barnløse. Den giver gåsehud, den er fascinerende.

#5 Pans Hemmelighed af Michael Katz Krefeld.
Uhyggelig god, den rammer lige ind i moderhjertet. Den er let læst, men ikke let at glemme. Den sidder i tankerne nogle dage. Historien er flydende og fyldt med hverdags hændelser der gør den meget virkelig. Fiktion når det er bedst.

#4 Helligt forræderi af James Forrester.
Min historiepassion fornægter sig ikke, jeg nyder at læse om fortiden i en thriller, hvor mysterier og gamle ritualer giver den tørre historie en ny drejning. Fascinerende hvordan en nutidsforfatter kan gøre middelalder fortællinger spændende.

#3 Øje for øje af John Grisham
Øje for øje. Den skulle alle læse, i en tid hvor forskellighed, på hudfarve, køn, seksualitet, diskuteres og alle ønsker ligeværd på alle fronter. Eller skulle jeg skrive næsten alle. Bogens handling kunne let være virkeligt, og udspille sig i mange lande. Retfærdighed kender ikke forskel på hudfarve. Det burde den i hvert fald ikke.

#2 Kald mig prinsesse af Sara Blædel.
Online dating: det er bestemt ikke ligetil og det er let at blive snydt. Bogen er velskrevet og beskriver de yderste konsekvenser af online dating. Meget relevant i dagens Danmark. Se dig for, tro ikke for meget på hvad du ser på nettet. Min favorit bog om Louise Rick.

#1 Satans sjæl af Cody McFayden.
Den mest uhyggelige krimi jeg har læst, ondskabsfuld og nederdrægtig. Super godt plot, den går helt tæt på. Morderen kender alle ofres inderste hemmeligheder. Dem de ikke deler med nogen. Fantastik godt skrevet, og super godt oversat.
Regitzes input: Jeg har stadig kvalme ved tanken om denne her bog. Netop fordi den er så hudløst brutal, ligesom hele serien er.

Jeg håber, I har fundet det her indlæg spændende, jeg har i hvert fald haft det sjovt med det og sender en tak til min mor for at gide være med med så kort varsel.

Comments

  1. Jeg synes det er vidunderligt, at din mor har anbefalet så mange bøger til dig. Børnene i den nye skov lyder særligt interessant for mig. Jeg ville ofte bo i skoven, da jeg var barn. Jeg troede, det ville være sjovt at vågne op til naturens lyde hver morgen.

    Her er min TTT.

  2. Det er nu mest ment som generelle anbefalinger/bøger hun selv godt kan lide, for hun ville kende mig godt nok til at vide, at det ikke nytter meget at anbefale krimier XD Men tak, jeg synes bare det ville være et helt anderledes indlæg og som sagt har jeg nok meget af min læseglæde fra hende.

    Den er virkelig sød. Man kan godt mærke, at det er en børnebog, men jeg holder virkelig meget af den. Åh, sådan Snehvide-idyllisk agtig. <3

    Den vil jeg da tjekke ud! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.