Top Ten Tuesday #55

Denne uges top ti liste har titlen Top Ten Most Anticipated Books For The Second Half of 2017. Det var ikke let at sammensætte, de fleste forlag, både danske og udenlandske, har kun deres udgivelser op til sommeren på deres hjemmesider. Men, men, det er heldigvis en del at komme efter rundt om på nettet, takket være Goodreads og Tumblr, så det gik egentlig let med at finde ti titler, som jeg virkelig glæder mig til at læse. Bøgerne er ikke sorteret i nogen bestemt rækkefølge.
 • Ravnenes hvisken #2 af Malene Sølvsten. Carlsen, 15/6.
  Jeg har kun næsten lige læst den første bog, men jeg kunne slet ikke lægge den fra mig igen. Sølvstens brug af nordisk mytologi er forfriskende anderledes i forhold til andre bøger, med lignende elementer, jeg før har læst. Og så er den spændende og velskrevet. Selv om det teknisk set ikke er den anden halvdel af året, når den udkommer i juni, så kommer den på min liste alligevel, for jeg glæder mig til at læse mere om Anne og finde ud af, hvad der sker.
 • Ursiderne (Spektrum #3) af Nanna Foss. Tellerup, 16/9.
  Jeg kan ikke lave en liste, over bøger jeg glæder mig til, uden denne her. Jeg er så spændt på at møde den nye hovedperson, Nasrin, og forhåbentligt finde ud af lidt mere om, hvordan det hele hænger sammen. Og til et gensyn med Alban, Emilie, Noah og alle de andre.
 • Akkanas gåde (Panteon-sagaen #2) af Boris Hansen. Tellerup, 16/9.
  Præcis som med Ursiderne, er det umuligt for mig ikke at sætte denne her bog på listen. Det faktum at de udkommer samme dag, kommer helt sikkert til at betyde, at jeg ikke ved, hvilken en, jeg skal læse først. Men jeg er så spændt på, hvad Akkanas gåde er for noget, og til flere nørdede fantasyreferencer, fordi jeg af en eller anden grund lægger mærke til dem, selv når jeg er opslugt af historien.
 • The Ship of the Dead (Magnus Chase and the Gods of Asgard #3) af Rick Riordan. Disney Hyperion, 3/10.
  Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er fan af Rick Riordans bøger, og serien om Magnus Chase blev med de første to bøger min favorit blandt alle hans mytologi-serier. Jeg er vild med den måde, han bruger det mytologiske stof på, forskelligt fra univers til univers, hvor denne her er den bedste i mine øjne. Det kan næsten kun blive en godt gensyn med Magnus, Blitz, Hearth og alle de andre karakterer.
 • Fortid er alt jeg har af Adam Silvera. Gyldendal, 15/6.
  Endnu en, der er lidt fusk, i og med at den allerede udkommer i juni, men efter jeg har læst og totalt elsket Den dag jeg glemmer, ved jeg, at den hører hjemme på denne her liste.
 • Whichwood af Tahereh Mafi. Dutton Books, 14/11.
  Jeg er virkelig glad for Tahereh Mafis bøger, og jeg blev virkelig glad, da jeg hørte, at der kommer flere bøger i Shatter Me-universet. Men først kommer Whichwood, der bliver beskrevet som en companion til Furthermore. Jeg har ikke læst den bog endnu, men har den stående og håber på at nå til den inden alt for længe. Desuden er jeg ret hooked efter at have læst beskrivelsen af Whichwood.
 • Warcross (Warcross #1) af Marie Lu. G. P. Putnam, 12/9,
  Efterhånden tror jeg, at jeg har læst alle Marie Lus bøger. Eller rettere, jeg er begyndt på alle hendes serier. Og jeg er ret glad for Legend trilogien og spændt på at læse mere af The Young Elites, så da jeg så, at hun udkommer med en ny bog til efteråret, røg den også direkte på læselisten. Warcross minder mig lidt om Ready Player One, ud fra beskrivelsen at dømme, hvilket er en rigtig god ting, blandingen af gaming science fiction og dystopi får det til at krible i mine fingre efter at få fat i denne her bog så hurtigt, som jeg kan.
 • Sjælehenteren (Fortællinger fra Døden #1) af Katja Berger. DreamLitt, 14/9.
  Katjas debutroman, De 7 synder, var en virkelig god, klassisk fantasy om kampen mellem det gode og det onde, og med nogle overraskende twists, der reddede den fra at blive for forudsigelse. Hendens anden bog, Sjælehenteren, har mig derimod allerede hooked uden at jeg har læst et ord. Så egentlig må det gerne snart være september.
 • Ønskemageren (Ravenspire #2) af C. J. Redwine. Turbine, 19/6.
  Jeg blev faktisk lidt overrasket over, at det her var en serie. Det burde ikke være kommet bag på mig, for historien er helt sikkert ikke ovre efter den første bog, men da jeg havde læst den, havde jeg svært ved præcis at se, hvordan den skulle fortsætte. Skyggernes dronning er en eventyrgenfortælling, og det originale eventyr er helt sikkert udspillet, idet bogen er ovre, så jeg forestiller mig, at det enten ikke er endnu en genfortælling, eller at det er af et andet eventyr. Uanset hvad, så vil jeg i hvert fald gerne læse videre.
 • The Becoming of Noah Shaw (The Shaw Confessions #1) af Michelle Hodkin. Simon & Schuster, 7/11.
  Min reaktion, da jeg så, at denne her bog udkommer i år var noget i retningen af “oh my god YES!”. Jeg er personligt stor fan af Michelle Hodkins trilogi om Mara Dyer og denne her bog er starten på en spin-off/sequel serie, og jeg formoder det er fra Noahs synsvinkel. Jeg er så klar. Også selv om jeg sikkert kommer til af ren stædighed at vente på, at den udkommer i paperback, så den kan matche min udgave af Mara Dyer bøgerne. Det er ikke altid nemt.
Hvilke(n) bog/bøger, der udkommer i sidste “halvdel” af 2017 glæder du dig til?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.