“I’d like a little of this and a little of that…” | Læseliste #4

Juni måned byder kun på 2 eksaminer for mit vedkommende, så min læseliste for denne her måned er noget længere, end den har været tidligere. Som altid er det ikke sikkert, at jeg når at få læst dem alle sammen lige præcis i denne måned, men jeg har fået indhentet alle de bøger, jeg tidligere havde sat mig for at læse, så jeg er ret fortrøstningsfuld med hensyn til at nå det. Min læseliste for juni er en blanding af alt fra fantasy om spøgelser og mytologi, historisk fiktion, chick-lit, hårdtslående ungdomsromaner og en bog, der igen og igen sammenlignes med 1984.
 
 • Odinsbarn (Ravneringene #1) af Siri Petterson.
  Denne her bog er den første i en trilogi baseret på nordisk mytologi og allerede der er jeg rimelig hooked. Enten er jeg først begyndt at lægge mærke til dem nu, men jeg synes jeg får øje på flere og flere bøger med rødder i nordisk mytologi. Serien handler om Hirka, der opdager at hun er et odinsbarn, af hvilken grund hun bliver jaget på livet. Jeg har på nuværende tidspunkt ikke nogen idé om, hvad et odinsbarn er, og mine idéer er sikkert helt forkerte. Det er virkelig på tide, at jeg kommer i gang med denne her serie, især nu hvor den sidste bog er udkommet på dansk.
 • Hvor der er vilje (Clifton Chronicles #1) af Jeffrey Archer.
  En historisk roman, som tager sit udgangspunkt i England i tiden efter Første Verdenskrig og som efter hvad jeg ved skulle føre sin læser langt omkring i både tid og sted. Man følger Harry Clifton i hans opvækst, hans forsøg på at finde ud af, hvem han er og ikke mindst hans families historie. Jeg er ikke særligt velbevandret i genren historisk fiktion, men jeg har set på denne her bog en del gange og synes egentlig, den lyder ret interessant.
 • Wind/Pinball (The Rat #1-2) af Haruki Murakami.
  Helt tilbage i januar måned, nogle få dage før min fødselsdag, havde Arnold Busck et udsalg, hvor jeg til BogForum havde fået en billet til tidlig adgang. Jeg havde denne her bog med hjem, mest af alt fordi jeg gerne vil læse hans bøger og det her blev så den første, jeg kom til at eje. Jeg gik da også i gang med den dengang, men januar og den tid var alt andet end en god læsemåned. Så jeg kom aldrig ret langt. På en eller anden måde føles det underligt at læse Murakami på engelsk, for jeg ved at de danske oversættelser skulle være rigtig gode og originalsproget er desværre udelukket for mit vedkommende. Denne her bog indeholder hans debuthistorier, eftersigende ikke nogen han selv er særligt glad for at se tilbage på. Siden jeg fik denne her bog hjem har jeg læst andre bøger af ham, men jeg har hele tiden haft planer om at vende tilbage til dem her.
 • Store små løgne af Liane Moriarty.
  Så vidt jeg ved, er denne her bog næsten lige blevet til en TV serie på HBO, er den ikke? Den handler om tre kvinder, hvis børn går i samme børnehave og her lærer de hinanden at kende. Man følger deres ret forskellige liv, og ud over det ved jeg ikke ret meget om, hvad jeg kan forvente. Sådan kan jeg nu også godt lide det. Ud fra beskrivelsen på Goodreads håber jeg lidt på en historie i stil med Jojo Moyes’ bøger, og så kan det ikke være helt dårligt.
 • The Circle af Dave Eggers.
  I lighed med Store små løgne er denne her bog også for nyligt blevet filmatiseret. Når jeg læser om bogen, drager de fleste paralleller til George Orwells berømte 1984 og hvis den minder bare en lille smule om den, så glæder jeg mig allerede. Historien handler om Mae, som bliver ansat i firmaet Circle og i starten virker alting til at være helt perfekt. Måske lidt for perfekt.
 • Fortid er alt jeg har af Adam Silvera.
  Denne her bog udkommer egentlig først om 14 dage, men Gyldendal har været så fantastiske at sende en forhåndsudgave af bogen og jeg har virkelig haft svært ved ikke at droppe eksamensforberedelser for at læse den med det samme. Jeg elskede Den dag jeg glemmer. Bogen handler om Griffin, hvis ekskæreste Theo drukner i en ulykke og selvom deres forhold var forbi, efterlader det Griffins verden i ruiner. Lige som hans første bog, berører denne her om emner som kærlighed, psykisk sygdom og sorg. Jeg forventer, at jeg kommer til at sidde med tårer i øjnene endnu en gang.
 • Sjælevært af Christina Bonde.
  Sjælevært handler om 16-årige Celine, der i et forsøg på at starte forfra og skabe sig en bedre tilværelse i stedet for ender med at opdage, at hun kan se spøgelser. Og forelske sig i et af dem. Jeg er spændt på, hvordan det skal udvikle sig. Og så er jeg fuldstændig vild med dens forside!
 • Er du okay, Matthias? af Annika Eibe.
  Det her er den tredje “Er du okay?”-bog, der hver især fokuserer på en teenager og deres liv, med alle deres drømme, problemer og håb. Jeg er dog ret sikker på, at de kan læses uafhængigt at hinanden, ellers opdager jeg det nok, når jeg går i gang med denne her bog. Bogen handler om Matthias, der er homoseksuel. Problemet er bare, at han virkelig gerne ikke vil være det, han vil bare gerne være normal. Det skærer mig altid i hjertet, når de to sættes op som modsætninger, men det er desværre en holdning, der er mange der har. Den minder mig ud fra beskrivelsen lidt om John Green og David Levithans samarbejde Will Grayson, Will Grayson, hvilket slet ikke vil være en dårlig ting.
 • Koma, den 13. kriger (Koma #1) af Michael Ford.
  John Doe genoplever sit eget liv mens han ligger i koma, uvidende om at hans liv er blevet til en slags reality show, hvor der tælles ned til den dag, lægernes slukker for respiratoren. Han er tilbage i Mellemøsten, hvor dele af hans liv har udspillet sig. Jeg ved ikke, hvilken del af romanen, jeg synes lyder mest spændende, hans eget liv eller det show, det bliver til, da han ligger i koma. Jeg kan læse mig til, at bogen bygger på forfatterens egen ekstensive viden om Mellemøsten, så jeg har ret høje forventninger til en bog, der både er spændende og meget relevant i dag.
Hvilken bog planlægger du at læse i løbet af juni? Har du læst nogen af dem på min liste?

Comments

 1. The Circle er en meget speciel bog – skrevet ud i ét uden kapitler. Så hvis du er én af dem som foretrækker at stoppe ved et kapitel bliver det umuligt i denne 😉
  Jeg nød den dog, selvom den ikke levede helt op til mine forventninger. Jeg forstår godt paralellerne til 1984, men jeg foretrækker uden tvivl The Circle af de to.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.