Top Ten Tuesday #56

Jeg sprang egentlig over i sidste uge, hvor det var meningen, at det var tid til endnu en top ti. For at være ærlig, havde jeg brug for at komme mig over en eksamen om mandagen og så så jeg frem til min søsters hjemkomst fra et år i England. Så derfor kommer top ti listen i dag. Dagens emne er Top ten series I’ve been meaning to start, but haven’t… Det er sådan lidt mystisk for mig, for jeg er rigtig god til at begynde på serier, men der går ofte lang tid, før jeg får dem læst færdig. Nogle gange er det naturligvis fordi, man skal vente på, at den næste bog udkommer, men selv når jeg har hele serier stående, tager det mig nogle gange for lang tid, i mine øjne. Så jeg har lavet en todelt liste, mest fordi jeg er gået ud fra bøger, jeg faktisk har, og ikke de vildt mange serier, jeg godt gad gå i gang med ifølge min Goodreads.
Serier, jeg gerne vil begynde på.
 • Ravneringene af Siri Petterson (Odinsbarn, Råddenskab, Evnen).
  Jeg har faktisk de første to bøger stående og jeg regner absolut med at få dem læst, nu hvor jeg har sommerferie. Den første bog er på min læseliste for juni måned.
 • Den 5. bølge af Rick Yancy (Den 5. bølge, Det uendelig have, Den sidste stjerne).
  Også i denne her serie har jeg de to første bøger stående, så det er bare et spørgsmål om at tage mig sammen.
 • A Court of Thorns and Roses af Sarah J. Maas (A Court of Thorns and Roses, A Court of Mist and Fury, A Court of Wings and Ruin).
  Jeg kan ret godt lige Maas’ anden serie, Throne of Glass, men jeg har hørt en del flere rose denne her serie. Det var faktisk meningen, at jeg ville have læst den første bog til readathon i april, men jeg endte med at tage den ud på grund af tidsnød. Så jeg har stadig hele serien til gode.
 • Endgame af James Frey (The Calling, Sky Key  Rules of the Game).
  Den har efterhånden stået på min læseliste lige siden den første bog udkom. Nu er den sidste bog udkommet og jeg er af en eller anden grund ikke kommet i gang med serien endnu. Men jeg faldt over den første bog på tilbud, så det kommer til at ske. Snart.
 • Discworld af Terry Pratchett (lidt for mange titler til at liste, men den første er The Colour of Magic).
  Jeg ved faktisk godt, hvorfor jeg ikke har givet mig i kast med denne her serie endnu. Den er nemlig ret lang, og så vidt jeg har forstået, er der nogle bøger i serien, der også er en del af andre serier? Jeg er ikke sikker, det er helt bestemt noget, jeg skal have sat mig ind i, før jeg går i gang.
Serier, jeg gerne vil læse færdig.
 • The Darkest Minds af Alexandra Bracken (The Darkest Minds, Never Fave, In the Afterlight).
  Denne her serie er ved at blive filmatiseret, og jeg bliver nok nødt til at genlæse den første bog, før jeg læser videre i serien, for jeg kan ikke huske ret meget af plottet. Ud over, at jeg synes det var  spændende og anderledes. Jeg har dem alle tre stående, så det kan være, jeg skal i gang med noget binge-læsning.
 • The Lunar Chronicles af Marissa Meyer (Cinder, Scarlet, Cress, Winter).
  Jeg er stor fan af Meyers genfortælling af de klassiske eventyr og har stadigvæk de sidste to bøger til gode. Jeg venter dog på, at den sidste bog udkommer i samme udgave som de tre første, så det kommer til at tage et godt stykke tid, før jeg får læst den færdig.
 • Fortropperne af Brandon Sanderson (Stålhjerte, Ildkamp, Kalamit).
  Jeg mangler kun afslutningen på denne her aktionfyldte serie og det kommer til at ske!
 • Legend af Marie Lu (Legend, Prodigy, Champion).
  Det her er endnu en serie, hvor jeg har alle bøgerne stående, men af en eller anden grund, har jeg kun læst den første bog ind til videre. Ligeledes har jeg læst den første bog i Lus anden trilogi, The Young Elites, så det lader til at være en tendens for mig.
 • Penryn and the End of Days af Susan Ee (Angelfall, World After, End of Days).
  Det er uden tvivl en af de bedre engle-serier, jeg er stødt på, men de er åbenbart sværere at opdrive herhjemme end jeg havde regnet med. I hvert fald stødte jeg aldrig på de to sidste bøger i serien, så jeg kom aldrig videre end den første. Jeg har dog ikke opgive endnu.
Bonus: jeg vil også gerne læse Audrey Carlans Calendar Girl færdig, Ransom Riggs’ Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children og Death Note færdig. I forbindelse med mit speciale vil jeg gerne læse History of Middle-earth færdig. Lige som jeg gerne vil genlæse Shatter Me serien før den nye bog udkommer, genlæse Maze Runner trilogien, Uglies og Delerium, for ikke at tale om Inkworld trilogien og Mara Dyer serien før spin-off serien udkommer. Jeg planlægger at genlæse Harry Potter serien. Jeg har ganske enkelt et væld af serier, jeg ikke er begyndt på, jeg er halvvejs med eller gerne vil genlæse. Det er næsten ikke til at finde rundt i.

Comments

 1. En lille kommentar til Discworld: der er en serie i den forstand at bøgerne til dels hænger sammen, men hver bog indeholder en afsluttet historie. Der er personer der går igen, men der bliver ikke direkte refereret til handlingen i andre bøger og jeg har hørt at man ikke behøver at læse dem i den rækkefølge de er blevet udgivet. Man behøver altså ikke være bange for at skulle læse alle 50 bøger inden for kort tid når man først er gået i gang.
  Til sidst vil jeg klart anbefale den, det er nogle af de sjoveste bøger jeg har læst.

  -Laura

 2. I'm glad to hear that. I somehow never got around to the second book, but I remember loving the first one a lot. So I'm definitely giving it a go! 🙂

 3. Ah, tak for opklaringen. Som sagt, så har jeg slet ikke sat mig ind i det endnu, så det er dejligt at få det forklaret af en, der kender dem. Super, så kan jeg jo snildt gå i gang inden længe.

  Jeg har også hørt, de skulle være meget sjove og noget for sig. Tak igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.