Tag Tuesday: Book Courtship

 
I min søgen efter tags, jeg endnu ikke har deltaget i, faldt jeg over dette tag hos BookTuberen Hi I Love Books. Det er ikke et, jeg har stødt på rundt omkring i det danske blogland, selv om det efterhånden har et par år på sig. Så jeg håber at Rikke, Marie og Karina har lyst til være med til at sprede det lidt. Jeg har valgt ikke at oversætte spørgsmålene denne her gang.
 
Initial Attraction: A book that you bought because of the cover.
Det var coveret på mine udgave af Shatter Me af Tahareh Mafi, der først tiltrak min opmærksomhed. Faktisk havde jeg set toeren, Unravel Me på instagram i lang tid og forelskede mig fuldstændig i dens forside, at jeg vidste, jeg måtte finde serien, selv om jeg ikke anede, hvad den handlede om. De er stadig nogle af de covers, jeg synes er de flotteste i min samling.
 
First Impressions: A book that you got because of the summary.
Det er uden tvivl Fangirl af Rainbow Rowell. Jeg læste, hvad den handlede om, og på en eller anden måde vidste jeg, at det var en bog lige for mig. Og jeg fik også ret, jeg har sjældent læst en bog, hvor jeg identificerede mig med hovedpersonen så meget.
 
Sweet Talk: A book with great writing.
Selv om serien får ret mange slag for det, så er jeg faktisk ret vild med The Maze Runner og resten af den trilogi af James Dashner, også på grund af skrivestilen. Det tager lidt tid at sætte sig ind i drengenes slangudtryk, men for mig var det og skrivestilen ting, der var med til at gøre det hele meget virkeligt for mig og let at leve mig ind i. Det passede godt til en flok teenagere med hukommelsestab, at de opfandt deres egne udtryk og jeg er stadig vild med det.
 
First Date: A first book of a series which made you want to pursue the rest of the series.
Jeg er i gang med rigtig mange serier, hvor jeg kun har læst den første bog ind til videre, så jeg vælger den første, jeg kom i tanke om. Alexandra Brackens The Darkest Minds, den første i trilogien af samme navn, smed mig som læser midt ind i et univers, hvor intet lod til at være det, det gav sig ud for. Jeg har ikke læst resten af serien endnu, men har dem stående. Men egentlig synes jeg, det er et lidt ulogisk spørgsmål, for hvad andet end den første bog kan få en til at ville læse resten af serien? Jeg havde ikke læst resten af Scott Westerfelds Uglies trilogi, hvis jeg ikke havde været fanget af den første bog og jeg kunne nævne mange flere eksempler på det.
Late night phone calls: A book that kept you up all night long.
Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har siddet oppe med en bog den hele eller halve nat, fordi jeg bare måtte læse den færdig. Jeg ville have sagt Death Note, men det ville også være lidt misvisende, for jeg begyndte også først på den midt om natten.
 
Always on my mind: A book that you could not stop thinking about.
Jeg har haft svært ved ikke at tænke på Dave Eggers’ The Circle siden jeg læste den færdig. Den var ret skræmmende, fordi den virkede så mulig og ægte og jeg tror, at det kommer til at tage lidt mere tid, før jeg holder op med at tænke på den.
 
Getting Physical: A book in which you love the way it feels.
Jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg skal tolke det her. Jeg kan f. eks. ret godt lide den detalje på Lorien Legacies-bøgerne, at de forskellige Gardes tegn, der er på forsiderne, er fremhævede og sådan. Men hvis man skal gå efter, hvordan historien fik mig til at føle, så kunne jeg eksempelvis godt lige den følelsmæssige rutsjebanetur, jeg kom igennem mens jeg læste Adam Silveras Den dag jeg glemmer.
 
Meeting the Parents: A book which you would recommend to your friends and family.
Alle og enhver burde læse This Song Will Save Your Life af Leila Sales. Jeg anbefaler livligt og gladeligt Ernest Clines Ready Player One til sci-fi fans, 80’er fans, folk der interesserer sig for gaming og alle andre i det hele taget.
 
Thinking about the future: A book or series that you know you’ll re-read many times in the future.
Jeg ved, at jeg vil læse Tolkiens Lord of the Rings resten af mit liv, selv om jeg nok ikke bliver en af dem, der finder tid til at læse den en gang hvert år. Efter at jeg for nylig genlæste den første Harry Potterbog, blev jeg ret overvældet af nostalgiske følelser og selv om der er mange andre serier, der måske er bedre, så er jeg også ret sikker på, at jeg vil læse Harry Potter mange år endnu. Jeg kan godt lide at vende tilbage til bøger, jeg har elsket, og se, om min oplevelse af dem ændrer sig med tiden. Men ind til nu har jeg erfaret, at hvis det er en bog, jeg holder meget af, så bliver det ved med at være sådan.
 

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.