Tag Tuesday: Unpopular Opinions

 
I denne uge vender jeg tilbage med endnu et book tag. Som altid er man velkommen til selv at deltage, enten ved at skrive en kommentar eller lave et indlæg selv. Jeg er blevet tagget af søde Nikoline til at besvare det Unpopular Opinions Book Tag indlægget, der blandt andet omhandler filmatiseringer, man ikke er glad for, genrer man ikke læser meget af og meget andet. Spørgsmålene er oversat af Nikoline selv.
 
En populær bog eller serie, som du ikke bryder dig om. 
Jeg hadede kultklassikeren American Psycho af Brett Easton Ellis, hvilket jeg følte jeg var den eneste på mit hold på universitetet, der gjorde. Jeg forstår stadig ikke hvorfor den er så populær den dag i dag.
 
En populær bog eller serie, som du ikke bryder dig om, men som alle andre elsker. 
Det minder egentlig ret meget om det foregående spørgsmål. Jeg ved, at der er mange der holder af den, men jeg kan virkelig ikke se det spændende ved Kiersten Gier’s Gemstone trilogi, der på engelsk tæller bøgerne Ruby Red, Sapphire Blue og Emerald Green. Jeg har stadig ikke læst de sidste to, fordi den første bog kedede mig så meget.
 
Et kærlighedsdrama, hvor hovedpersonen ender sammen med en anden karakter end den, du havde håbet på.
Jeg havde hele tiden håbet på at Katniss Everdeen fra Hunger Games-trilogien ville ende med hverken at vælge Peeta eller Gale, jeg så helst at hun valgte ingen af dem, en helt anden eller slet ingen. For jeg var aldrig overbevist om hverken den ene eller den anden.
 
En genre du sjældent læser. 
Jeg er altid ret forsigtig med at afskrive en hel genre, men jeg læser ikke krimier eller historisk fiktion/krimi, hvad man nu skal kalde dem. Jeg læser meget sjælendt biografier af kendte personer og jeg kommer sandsynligvis aldrig til at åbne en gyserroman.
 
En populær karakter, som du ikke bryder dig om. 
Jeg har faktisk ikke meget til overs for hovedpersonerne i de fleste John Green bøger, selv om jeg nød at læse bøgerne. Jeg hader dem ikke ligefrem, men de fleste af dem siger mig ikke rigtig noget.

En populær forfatter, som du ikke rigtigt er fanget af.
Ahem, Cassandra Clare. Lad os bare lade det blive ved det.
 
En populær trope, som du er træt af at læse om.
Jeg er så træt af “trekantsdrama”, der i virkeligheden er et V, en pige der ikke kan vælge imellem to drenge. Det er en trope, der findes i så mange YA bøger, at jeg ikke kan overskue at udvælge en til eksempel. Nogle gange er det et spørgsmål om hvordan det er skrevet, men som tommerfingerregel irriterer det mig rigtig meget. En anden Ya-trope, jeg gerne så forsvandt er “missing parents” syndromet, de findes bare ikke. Sandt nok, teenagere fortæller ikke deres forældre alting og de er ved at skabe et liv uden dem. Men det er så underligt, når forældrene ganske enkelt bare ikke er der.
 
En populær bogserie, som du slet ikke er interesseret i at læse. 
Der er ikke en serie, der springer i øjnene, når jeg læser det her spørgsmål. Jeg har rigtig mange serier, jeg ikke er begyndt på endnu, men det er mere et spørgsmål om en mangel på tid end på lyst eller interesse. Dem jeg ikke vil læse, falder mere ind i de genrer, jeg ikke rigtig har nogen interesse i.
 
Der er en talemåde, som lyder: “Bogen er altid bedre end filmen”, men hvilken film eller tv-serie foretrækker du frem for bogen? 
Jeg synes TV-serien Vampire Diaries er flere gange bedre end bøgerne, selv om jeg også gav op på TV-serien. Det tog mig flere år at læse Michael Endes Neverending Story, selv om jeg godt kunne lide filmen og bogen levede ikke rigtig op til min forventinger.

 

Hvad er nogle af dine upopulære meninger?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.