Hjertestarter (Ladybirds #2) af Jenny McLachlan

Hjertestarter (Ladybirds #2) af Jenny McLachlan (oversat af. Caroline Voetmann). Udgivet af Gyldendal i 2017, oprindeligt udgivet i 2015 med titlen Love Bomb. Læst på dansk, originalsproget er britisk.
 
Reklame. Gave/anmeldereksemplar tilsendt fra Gyldendal.
Jeg har også anmeldt den første bog i serien, Flirty dancing.
 
Betty Plum har aldrig været forelsket. Og hun har aldrig kysset. Men da hotte Toby begynder på skolen, sker der noget. Bettys hjerte begynder pludseligt at banke. Hårdt! Hun tilmelder sig til skolens efterårsshow og skal synge sammen med Toby i stedet for sin bedste veninde, der føler sig svigtet. Men er Betty virkelig så forelsket? Og hvorfor er hun pludselig ikke ligeglad med at veninden, Kat, hænger ud med Bettys bedste ven, Bill? Og hvordan skal hun tackle at faren får en kæreste, når de nu altid bare har været de to?
Mere end nogenside før ville Betty ønske at hendes mor ikke var død, da hun kun var en baby. Betty har brug for hende og hendes råd. På sin 15-års fødselsdag finder Betty en æske på loftet med breve fra moren om lige præcis de emner; breve om, hvordan det første kys føles, om hvordan man ved, om man er forelsket og Betty finder ud af, hvad ægte kærlighed er.
HJERTESTARTER er anden bog i serien Ladybirds om de fire piger Bea, Betty, Kat og Pearl.
 
Hjertestarter er den selvstændige efterfølger til Flirty dancing. Det er en god idé at læse dem i rækkefølge, for karaktererne fra den første bog, er også med i den næste og det kan måske godt spoile lidt. Af de to, tror jeg faktisk, at jeg synes bedst om Hjertestarter. Hvis man er på udkig efter en bog, der føles ligesom en feel-good film, så kan jeg bestemt anbefale denne her. Det er den type af bog, jeg gerne ville have læst, dengang jeg selv var 14-15 år, men jeg har ikke glemt hvordan det er at være teenager og opleve sin første forelskelse. Bettys historie har det element i sig, at den handler mindst lige så meget, hvis ikke mere, om det at miste en forælder i en meget tidlig alder og hvordan det er at leve med. Og Jenny McLachlan gør et virkelig godt stykke arbejde med at få det til at fremstå virkelighedstro for en læser som mig, der ikke har stået i den situation.

Hjertestarter er en bog, hvor man vil blive overrasket, hvis man forventer en overfladisk historie om en pige, der forelsker sig i den nye “bad boy” på skolen, indtil hun indser, at han er en fladpande og måske får øjnene op for en anden. Det handler bogen også om, og den selv af den kunne godt føles en smule for forudsigelig for mig, men jeg tror det har lige så meget at gøre med, at jeg ikke rigtig er i målgruppen længere – og at jeg har læst en del bøger og historier, der behandler det samme emne. Men det der gør, at jeg alligevel nød bogen i fulde drag, er den måde, den fortælles på. Jenny McLachlan har en varm og humoristisk fortællestil, som oversætteren har ramt rigtig godt i denne her bog i mine øjne. Bogen er en fluffy læseoplevelse, der alligevel har nogle strejf af alvorlighed i sig, der gør at den hæver sig over det forventelige. Jeg blev ganske enkelt glad af at læse den og jeg tror bestemt også, at det er en bog, man kan lære noget om sig selv af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.