Tag Tuesday: NaNoWriMo

På en eller anden måde finder jeg tid til at skrive til NaNoWriMo, selv om min hverdag er rigtig travl for tiden og jeg konstant er bagud. Derfor faldt det mig helt naturligt, at besvare det her tag i dag. Jeg har fundet det ovre på Rinas bogblog og min besvarelse får I herunder.

1) Hvor mange gange har du deltaget i NaNoWriMo?

I år er det femte gang, at jeg er deltager i NaNoWriMo og endda femte år i træk. Jeg har også deltaget i Camp NaNoWriMo i april og juli et par gange før.

2) Hvordan fandt du først frem til NaNoWriMo?
Jeg faldt over det ved et totalt tilfælde, fordi jeg så en veninde fra gymnasiet skrive om det på Facebook efter vi var færdige på STX. Og jeg vidste, at det var lige noget for mig, så året efter meldte jeg mig til for første gang.

3) Hvad hed den første historie du forsøgte at skrive under NaNoWriMo?
Min første historie til NaNoWriMo hed “Black Holes”, det var en ungdomsroman om de ting, der kan være rigtig svære at tackle som teenager. Det er en historie, jeg ikke helt har opgivet, men jeg tror ikke tiden var rigtig til at skrive den dengang. Jeg har stadig ideen liggende og jeg kunne godt finde på at vende tilbage til den en dag, men hvordan den så ville komme til at se ud, det kan jeg ikke rigtig svare på.

4) Giv os en linje omkring hvad du skriver i år?
Jeg skriver på bog to i en YA fantasy serie baseret på dansk og skandinavisk folketro og myter om feer, alfer og elvere, der i mit univers er blevet blandet sammen til ét væsen.

5) Hvad er det bedste skriveråd du har fået?
Skriv. Så enkelt kan det virkelig siges, men det skyldes især, at jeg har det med at planlægge rigtig meget og bruge meget tid på det. Og på et tidspunkt er man nødt til bare at begynde på at skrive og blive ved med at skrive og få historien ned på papiret, så man kan arbejde mere konkret med den.

6) Har du nogensinde taget et års pause fra NaNoWriMo? Hvorfor?
Ikke endnu. Jeg overvejede om jeg skulle holde en pauses i år, for jeg har meget at se til med praktik og pendlertid, oven i specialeforberedelse og en del læsning dertil. Men ind til videre har jeg fundet ud af at skrive i toget, og det fungerer faktisk for mig. Jeg kunne dog godt finde på det på et andet tidspunkt, hvis det bliver for presset.

7) Hvad er den største inspiration, når du skal finde ud af hvad du skal skrive?
Jeg bliver rigtig meget inspireret af musik og af de forskellige stemninger og historier, man kan fortælle igennem musik. Derfor har jeg også altid lange playlister til når jeg skal skrive. Desuden finder jeg meget inspiration ved at gå ture og bare lade tankerne flyve eller et pudsigt indfald, jeg får.


8) Vis os den første linje fra en af dine historier.

“Han vidste, hvad han ville: han ville bryde loven.” Hvilken historie det så er fra, det siger jeg ikke noget om.

9)  Hvorfor elsker du at skrive?
Jeg elsker det man kan gøre med ord, den måde man kan bygge hele universer op på den måde og hive sin læser med ind i det. At man kan bruge det til at skabe noget. Jeg ved aldrig helt om jeg synes det er rigtigt at sige, at jeg elsker at læse. For mig er det mere rammende at sige, at jeg ganske enkelt ikke kan lade være. Jeg vil på alle måder gerne leve af ord og jeg har virkelig mange ting at fortælle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.