Top 17 bøger i 2017

Jeg endte med at læse 133 bøger sidste år, og det kom faktisk bag på mig, at det endte med at blive så mange. I lang tid var jeg meget bagud med mit mål på 100 bøger, lige fra starten af året af og jeg ved stadig ikke præcis hvornår og og hvordan, det ændrede sig. I løbet af efteråret havde jeg mest læsetid, når jeg pendlede frem og tilbage mellem Odense og Aarhus, og der fik jeg også lejlighed til at lytte til en masse lydbøger, der ellers er et format, jeg ikke er så vant til. Jeg er dog kommet til at holde virkelig meget af det. Med 133 bøger, er det måske ikke så mærkeligt, at jeg følte, det var svært at koge det ned til en liste over de 17 bedste og det viste sig faktisk også at være sværere end jeg troede. 17 virkede ellers som en tilpas lang liste. Men jeg har heller ikke givet en eneste 1-stjernet bedømmelse på Goodreads sidste år, og ifølge deres Year in Review, så lå min gennemsnitlige bedømmelse på 3,9 stjerner ud af 5. Så 2017 var et rigtig godt læseår. Og derfor skal vi alligevel til det. og jeg har nedenunder samlet de 17 bøger, jeg synes var de bedste, jeg læste sidste år. Måske ikke alle sammen til 5 hjerter her på bloggen, men de har alle sammen gjort et stort indtryk på mig og betydet meget for mig og hængt ved.
Listen er ikke i prioriteret rækkefølge. Jeg linker til mine anmeldelser af bøgerne, hvis der er en på bloggen, for at dette indlæg ikke skal blive alt for langt, fordi jeg begynder at ramble om alle bøgerne.
 • Voksenlivet er en myte (Sarah’s Scribbles #1) af Sarah Andersen.
  Denne her samling af tegneseriestriber er seriøst en af de sødeste og sjoveste bøger, jeg læste sidste år. Med “det er lige mig”-øjeblikke på næsten hver anden side, var det ikke noget problem at leve mig ind i Sarah Andersens fremstillinger af det sære ved pludselig at være voksen i omverdenens øjne – og måske ikke altid sine egne.
 • Tusmørkebørn (Skaberens våben #1) af Marie-Louise Rønning.
  Jeg må indrømme, at jeg ikke forstår, hvorfor nogen insisterer på, at denne her bog er lige til den vampyrbesatte teenager. Det er den også, men ikke udelukkende og jeg synes det er synd at sætte den i en så lille kasse. For jeg er vild med den og anbefaler den gerne til højre og venstre.
 • Valget af Sarah Engell.
  En af de vigtigste ungdomsbøger, der udkom sidste år, der tager fat i nogle helt aktuelle og svære problemer og temaer og gør det på en fantastisk måde.
 • Akkanas Gåde (Panteon-sagaen #2) af Boris Hansen.
  Jeg er stadig så imponeret over, hvordan Boris Hansen formår at skrive de to verdener sammen og hele den historie, han får bygget op. Og så er det bare så vanvittig godt skrevet, at man ikke kan lægge bogen fra sig igen.
 • The Circle af Dave Eggers.
  En moderne 1984, der fik det til at løbe mig koldt ned at ryggen og som sad fast i mine tanker i flere uger efterfølgende!
 • the princess saves herself in this one (Women Are Some Kind of Magic #1) af  Amanda Lovelace.
  Okay, hun får meget høvl for sin “tumblr-stil”, men jeg er altså vild med Amandas digte.
 • De dør begge til sidst af Adam Silvera.
  Mon der kommer en dag, hvor jeg ikke får lyst til at græde, når jeg tænker på slutningen af denne her bog? Nok ikke. Og så er man endda advaret på forhånd, men Adam skriver bare sådan noget dejlige karakterer, der går lige under huden og ind i hjertet på en.
 • Simon vs. the Homo Sapiens Agenda af Becky Albertalli.
  Jeg hørte den som lydbog på en enkelt dag og hold nu op. Den kommer i biograferne i løbet af foråret, så vidt, jeg lige ved, og man skal helt sikker tage ind og se den. Det er den mest hjertevarmende og sødeste historie, jeg længe har læst. Den får virkelig en til at tro på kærligheden.
 • Den dag jeg glemmer af Adam Silvera.
  Adam er den eneste forfatter, der optræder to gange på denne her liste og det er ganske enkelt fordi, jeg læste tre bøger af ham sidste år, og de knuste alle sammen min hjerte. Jeg var så heldig at møde ham til BogForum og det tror jeg virkelig aldrig, at jeg glemmer.
 • Odinsbarn (Ravneringene #1) af Siri Pettersen.
  Siri Pettersens tag på nordisk mytologi og nogle af de væsner, der optræder heri, er helt unikt og så skriver hun ganske enkelt virkelig skønt. Også i dansk oversættelse.
 • Ternet Ninja af Anders Matthesen.
  Jeg ved snart ikke, om der er noget, Anders Matthesen har lavet i løbet af sin karriere, som jeg ikke kan lide i større eller mindre grad. At læse denne her bog, var lidt af en nostalgisk følelse for mig, den mindede mig så meget om at høre Terkel i knibe som barn og det var helt perfekt.
 • Hun bad selv om det af Louise O’Neill.
  Endnu en af de vigtigste ungdombøger fra sidste år. Den gjorde mig vred og det gjorde mig ked af det og i sidste ende endte jeg med at elske bogen, fordi jeg hader historien eller plottet om man vil. Fordi det er ærligt og ægte og det er et skræmmende indblik i vores samfund.
 • A Game of Thrones (A Song of Ice and Fire #1) af George R. R. Martin.
  Nogle vil sige, at det er på tide, at jeg har læst denne her serie. Og de har ret. De fire første blev det til sidste år, alle sammen som lydbøger og tygget igennem i toget. Jeg er rimelig stor fan af serien, men der er noget over bøgerne. Der er kun tilbage at håbe, at der snart kommer noget meget fra George R. R. Martins pen, men jeg har stadig den femte bog til gode.
 • Ursiderne (Spektrum #3) af Nanna Foss.
  Hun gør det igen. Nanna Foss skriver skønne bøger, der virkelig går i dybden med de forskellige karakterer, og selv om Nasrin ikke endte med at vinde mit hjerte helt så meget som Pi og Emilie, så var jeg alligevel mundlam, da jeg var færdig med bogen og det er mig umuligt ikke at tage den med.
 • Stolthed og fordom af Jane Austen.
  Jeg havde aldrig læst Jane Austens mest berømte værk før sidste år, og jeg blev bestemt ikke skuffet over hendes portræt af 1800-tallet England. Dog er jeg stadig mest glad for Sense and Sensibility.
 • Sendt til tælling (Game On #1) af Kristen Callihan.
  Åh hvor jeg elskede denne her bog. Den er så sød og så dejlig og jeg kunne slet ikle lade være med at lade mig opsluge af dens sider og jeg glæder mig til mere!
 • The Last Wish (The Witcher #1) af Andrzej Sapkowski.
  Endnu en gang spørger jeg mig selv, hvorfor har jeg ikke spillet endnu? Sapkowskis univers er fyldt med spændende fantastiske eller mytologiske væsner og skabninger og jeg kan med lethed se, hvordan man kan forsvinde ind i det, om det er igennem bøger eller videospil.

Hvilke bøger er på jeres topliste fra sidste år?

Comments

 1. Jeg er faktisk også overrasket, jeg synes virkelig jeg fik læst mange gode bøger sidste år. Det var kun dejligt <3
  Den har jeg stadig til gode, men den lyder også god 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.