Fundet (Forretningsmand og far #2) af Maya Banks

Fundet (Forretningsmand og far #2) af Maya Banks. Oversat af Dorthe Klyvø. Udgivet af HarperCollinsNordic i 2018, først udgivet i 2011 med titlen  Wanted by Her Lost Love. Læst på dansk, originalsproget er amerikansk.
 
*Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget HarperCollinsNordic.
Læs min anmeldelse af den første bog i serien her: Fanget.
 
Fire forretningsmænd og nære venner tager hver konsekvensen af en hed affære …

På trods af sin forlovedes iskolde bedrag, sørgede byggematadoren Ryan Beardsley godt for Kelly, da han smed hende ud. Men hun har ikke indløst checken og han vil vide hvorfor.

Da han finder hende gravid og arbejdende som servitrice i en snusket café i Houston, bliver han rasende. Ryan kræver, at Kelly kommer tilbage til New York med ham, uanset om barnet er hans eget eller hans brors. Med det samme. For barnets skyld. Eller måske fordi kvinden er lige så uimodståelig som altid …

 
Fundet er anden bog i serien, men kan læses uafhængigt af de andre tre bøger. I denne her er hovedpersonen Ryan og hans tidligere forlovede Kelly og jeg glædede mig til at læse deres historie. Den blev nemlig konstant refereret til i den første bog, og jeg må indrømme, at jeg lige som Ryan troede på historien om Kellys utroskab og derfor irriterede hun mig voldsomt til at begynde med. Jeg ved ikke, om det er et bevidst valg fra forfatterens side, men det var utroligt effektivt. Da sandheden endelig bliver afsløret, blev jeg også selv ret overrasket og selv om det måske var åbenlyst, når man så tilbage, så virkede det ret godt for mig at blive snydt.
 
Lige som forgængeren er Fundet ikke en specielt lang bog, men selv om historien er kort, er den faktisk hverken let eller fluffy. I hvert fald ikke for meget. Der bliver taget nogle ret store emner op og det er bestemt ikke lidt, Kelly og Ryan går igennem. Især Kelly, jeg var som sagt ret irriteret over hende i starten, men efterhånden som jeg begyndte at se, hvordan det hele var blevet vendt på hovedet og vendt mod hende, begyndte jeg ikke kun at få ondt af hende, men også at heppe på hende og på at hun stod fast på sine egne beslutninger.  Det var for eksempel rigtig hårdt at læse om hendes frokost med Ryan, Ryans venner og hans mor og endda også Bryony fra den første bog. De har alle sammen hørt den samme historie som læseren er blevet præsenteret for og det er tydeligt, at de alle dømmer hende og ser ned på hende og jeg blev ret glad for at se, at hun turde sige fra og forsvare sig selv. Der skal rigtig meget stædighed til at vælge at lade være med at indløse en enorm check, når man er gravid i … jeg tror det var 6 måned eller sådan noget, ret langt i hvert fald, og bor i en mikrolejlighed i et mindre behageligt nabolag og arbejder som tjener på en lille resturant og jeg beundrede Kelly for hendes valg. Og for at indse, at valget har haft konsekvenser for hendes barn og at hun på det punkt er nødt til at tænke på barnets vel foruden sin egen stolthed.
 
Jeg kunne endnu bedre lide Fundet end den første bog. Den har samme sommeragtige stemning og jeg kan bestemt se den som en strandbog eller til en eftermiddag i haven, men jeg var især meget mere inde i karaktererne i denne her bog. De var bedre udviklet og havde flere sider, og deres romance var så fin. Jeg kunne godt lide at høre om, hvordan deres forhold tidligere havde været, men jeg fik lyst til at slå Ryan oven i hovedet med en skovl over at han allerede dengang fejede Kellys bekymringer til side og ikke troede på, at hans familie ikke accepterede hende. Faktisk er han en ret stor idiot i det meste af bogen, men det slog mig også, at han prøver. Eller begynder på det og faktisk ender han også med at gøre noget ret vildt, der virkelig understregede, at han ikke havde i sinde at feje Kellys bekymringer til side igen.
 
Fundet er endnu en skøn bog, der vil være perfekt til sommerferien. Den korte historie rummer mange følelser og på trods af dens centrering omkring nogle ret store spørgsmål, føles den ikke tung at læse. Jeg læste den hurtigt, men tænkte alligevel ret meget over den efterfølgende og på, hvordan man kunne opfatte Kelly og Ryans historie på flere måder. Jeg vælger at tro på, at den ret åbne slutning leder hen til noget positivt og jeg håber at se mere til dem begge to i de næste bøger og finde ud af, hvad der sket med dem.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.