Fortrudt (Forretningsmand og far #4) af Maya Banks

 
Fortrudt (Forretningsmand og far #4) af Maya Banks. Oversat af Dorthe Klyvø. Udgivet af HarperCollinsNordic i 2018. Først udgivet i 2012 med titlen Undone. Læst på dansk, originalsproget er amerikansk. 176 sider.
Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget HarperCollinsNordic.
Læs mine anmeldelser af de første tre bøger i serien her: Fanget, Fundet og Fristet.
Bare en enkelt nat? Helt klart. Hvor naiv har man lov at være? Det havde ikke været planlagt, at Pippa skulle tilbringe natten med Cameron Hollingsworth, og det havde bestemt heller ikke været planen, at hun skulle blive gravid. Hun havde vidst, hvad hun gik ind til; den karismatiske entreprenør havde bygget en solid mur omkring sine følelser. Nu vidste hun også, at han havde elsket og mistet sin hustru og deres barn.

Cam står overfor at skulle miste alting igen. Enten lader han Pippa komme tæt på. Eller også skubber han hende fra sig med følelseskolde arrangementer og økonomisk støtte. Uanset hvad er han fortabt – med mindre han tillader sig selv at elske igen …

Sommeren nærmer sig sin afslutning og jeg har endelig fået læst den sidste bog i Maya Banks’ serie om fire latterligt rige forretningsmænd, der meget pludseligt og uventet bliver fædre. Fortrudt er den fjerde og sidste bog i serien og jeg havde forventet en perfekt strandbog i stil med de andre tre. En bog, der måske er kort og måske ikke byder på den mest komplicerede historie, men en bog, der er selvskrevet, underholdende og frem for alt, følelsesrig. Og mine forventninger blev totalt mødt. Og mere til.
Det er er uden tvivl min favorit i serien. Jeg blev snydt af at jeg måske har savnet noget baggrund og dybde i nogle af de andre bøger, og derfor havde jeg ikke regnet med at jeg ville få så meget af det i denne her bog. I Fortrudt er fortiden alt, det er det, der driver Cam og ligger til grund for hans handlinger og beslutninger og der er så meget historie, som både for læseren og karaktererne er essentielt for at forstå, hvad der sker. At Cam har svært ved at turde elske nogen igen efter det traume han har været igennem er ikke spor overraskende og jeg Banks skriver det så godt, at selv om jeg synes det får ham til at opføre sig som en kæmpe idiot over for Pippa, så følte jeg virkelig med ham og jeg hadede ham ikke på samme måde som jeg gjorde med nogle af de andre mænd. Der tegner sig bestemt et mønster med denne her serie, men Fortrudt føles ret anderledes end de andre. Cam er en stædig rad, han har ikke bare bygget en væk imellem sig selv og sine følelser, men en mur. En stor, solid mur, og selv om Pippa prøver, er det ualmindeligt hårdt arbejde at bryde den ned igen.
Modsat Cam har vi så Pippa og endnu en gang en kvindelig karakter, som jeg virkelig godt kan lide. Det er faktisk en af de ting, der har overrasket mig særdeles positivt ved hele denne her serie: Maya Banks har skrevet nogle skønne kvindelige heltinder, der ganske vist har deres fejl og mangler, men også har mod til at stå fast når nogen prøver at trumfe hen over dem. For Pippa gælder det, at hun er midt i en kæmpe omvæltning af sin tilværelse i og med hun er ved at starte et nyt firma op, da hun opdager at hun er blevet gravid. Men på trods af de ændrede omstændigheder, giver hun ikke op eller lader sig nøjes med det næstbedste, hverken for hende selv eller hendes barn. Det er et mod, jeg håber på ikke kun findes i litteraturen. Hvor Cam er meget orienteret mod fortiden, er Pippa fremtiden. Hun vil frem ad, hun vil mere og hun ved, hvad det er hun gerne vil have. Deres historie er langt fra sådan, at det en side, der altid begår alle fejlene, men jeg tror at grunden til at jeg i sidste ende bedst kan lide denne her bogen er, at deres opførsel gav meget mere mening. Og de passer så fint sammen hvis man spørger mig. De er mere komplekse, og begge bliver nødt til at tage deres holdninger op til vurdering og måske derfor får de lov til at udvikle sig mere. Fortrudt var en overraskende skøn læseoplevelse og det skyldes specielt karaktererne.
Bogen egner sig bestemt godt til en tur på stranden lige som de første tre, selv om historien har nogle virkelig voldsomme scener og føles mere dybdegående. I det store og hele er jeg virkelig imponeret over denne her serie, der overraskede mig positivt med dens indhold, der havde mere at byde på end drama. Specielt Fortrudt hang ved i mine tanker efterfølgende, men jeg vil helt klart understrege at det at læse for underholdningens skyld er mere end okay. Ikke alle bøger behøver forandre ens verden eller efterlade en mindblown og målløs. Alle tager noget forskelligt med sig fra en bog, denne her efterlod mig noget mere tankefuld end de andre måske gjorde. Og jeg er virkelig glad for, at jeg har læst den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.