Kindred Spirits af Ranbow Rowell

 
Kindred Spirits af Rainbow Rowell. Workd Book Day 2016-ekslusiv novelle. Udgivet af Pan Macmillian i 2016. 62 sider.
If you broke Elena’s heart, Star Wars would spill out. So when she decides to queue outside her local cinema to see the new movie, she’s expecting a celebration with crowds of people who love Han, Luke and Leia just as much as she does.

What she’s not expecting is to be last in a line of only three people; to have to pee into a collectible Star Wars soda cup behind a dumpster or to meet that unlikely someone who just might truly understand the way she feels.

Kindred Spirits is an engaging short story by Rainbow Rowell, author of the bestselling Eleanor & Park, Fangirl and Carry On. Kindred Spirits has been specially produced for World Book Day.

Jeg var ikke helt sikker på, om jeg skulle bruge et helt blogindlæg på at anmelde denne her bog, fordi det trods alt er en enkelt novelle, meget kort og hurtigt læst. Men jeg kunne så godt lide den, at jeg heller ikke vil undlade at anmelde den. Selv om jeg på billedet har sat den op sammen med Fangirl, så har de to bøger ikke noget med hinanden at gøre. De handler ikke om de samme karakterer, de foregår ikke engang nødvendigvis i det samme univers. Men de minder om hinanden på en anden måde.

De handler om nørderi. Om nørd-kultur og i denne her korte bog tager Rowell fat i hvordan nørd-kultur langsomt bliver mainstream, og det pludselig bliver normalt, hvis ikke ligefrem cool at interessere sig for de samme ting, som nørder er blevet og bliver gjort grin med. I Kindred Spirits er det Star Wars, et emne der hvis man følger med på Twitter har skabt voldsom debat i “fan cirkler” efter de nye film. Det er ikke det, min anmeldelse skal handle om, men det er noget, der alligevel også findes i Kindred Spirits, hvor hovedpersonen Elena er en pige, pæn og populær, og mere end en gang bliver beskyldt for at være en falsk fan, en af dem, der kun kan lide det nu fordi det er cool. Og selv om bogen er kort og det ikke bliver penslet ud, så var det for mig tydeligt, at karaktererne, historien og Rowell selv tager afstand fra sådan en tankegang.

Kindred Spirits er en sød lille historie, der fik mig til at smile over hele hovedet. Omdrejningspunktet er ikke stort eller med en kæmpe effekt på samfundet, men det er vigtigt for karaktererne og på den måde har historien stadig noget at byde på. Bogen er en gratis novelle, der blev uddelt til World Book Day i 2016, og fordi jeg gerne vil have alle Rainbow Rowells bøger, har jeg været nødt til at købe den brugt på nettet, for den sælges ikke nogen steder. Men det er en fin tilføjelse til hendes forfatterskab, en dejlig historie om venskab, om at stå ved ens interesserer og glæden ved at dele dem, men også om tilgivelse og hvad der sker, når ens store drøm slet ikke lever op til forventningerne. Bogen er virkelig morsom, og jeg nød at læse den, selv om det gik alt for stærkt.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.