Fantasyfestival 2018 Dag 1

Reklame: Min indgangsbillet/aktivitetsarmbånd var venligst sponsoreret af Fantasyfestivalen. Alle andre udgifter var mine egne.
Endnu en gang rullede september forbi og med det betød det, at der var tid til Fantasyfestival i Esbjerg. Jeg ved med for første gang sidste år, og vidste med det samme, at jeg ville med igen i år. Stemningen i løbet af weekenden er fænomenal, og igen i år havde de gjort det større og mere gennemført. Der er noget for alle på festivalen og således vil man se, at mine indlæg ikke kun kommer til at handle om bøger, men også computerspil, film, eSport, musik, mad og rollespil, for bare at nævne nogle af de ting, man kunne opleve i løbet af weekenden. Jeg har valgt at dele indlægget op i to, for ellers bliver det ganske enkelt alt for langt at komme igennem.
Min lørdag startede fantastisk, mit tog fra Odense var forsinket, og jeg nåede så heller ikke det næste tog i Fredericia, så der måtte jeg også vente en halv times tid. Alligevel nåede jeg det til festivalens åbning, endda efter at jeg havde været henne med mine ting der hvor jeg skulle sove. Jeg fik ikke hørt meget af åbningstalen, men jeg har ladet mig fortælle, at de forskellige talere var virkelig dygtige. 

For mig gik en stor del af lørdagen med at få signaturer i forskellige bøger. Først og fremmest havde jeg et mål på festivalen, at jeg skulle have fat i Boris Hansens nyeste bog, Den tiende trone, som udkom på festivalen om lørdagen. Jeg gik derfor ret målrettet derhen og fik fat i bogen – hvilket var meget godt, for jeg hørte rygter om at den var ved at være udsolgt i løbet af søndagen. Jeg mødte også Boris på standen og fik en signatur i både den og bog tre i serien, så nu har jeg alle bøgerne signeret. Jeg er allerede i gang med at læse Den tiende trone, og det er ret bittersødt, for jeg er ikke klar til at serien skal slutte. Det kommer der mere om i indlægget der handler om dag to.
Jeg brugte en del tid på at gå rundt og snakke med folk, og jeg vil gerne sige tak til alle de standholdere og forlagsfolk som gav sig tid til at snakke med mig. Blandt andet var jeg forbi Turbines stand og hilse på Karin fra Skrivepulten, og forbi DreamLitts stand og sige hej til alle de mennesker, jeg mødte der i min praktikperiode. Jeg var også et smut forbi Forlaget Forår, som var med, og hvor jeg faktisk kender 2 ud af de 3, der har startet forlaget. Som altid rendte jeg også hele tiden ind i bloggere og alle mulige andre, der kunne genkende mig enten på navneskiltet, eller mere populært på mit røde hår. Det er en af de ting, der gør det sjovt for mig at være til messer, at man kan møde så mange mennesker og alle har det til fælles at de er vilde med fantasy på den ene eller den anden måde. Jeg fik da også hilst på Mark fra Drengetiltjeneste, Amanda fra Frk. Litteratur, Sabrina fra Sabrinas blog og virkelig mange andre.
Som sagt så gik det meste af lørdagen med at få signaturer i forskellige bøger, jeg er faktisk endt med at komme hjem med ikke mindre end 18 signerede bøger, og jeg fik dem alle om lørdagen. Men der var bestemt også tid til andre ting. Blandt andet var jeg inde for at høre Nicole Boyle Rødtnes fortælle om hendes nye bog, der ikke er udkommet endnu. Oplægget handlede om inspirationen i en gammel færøsk myte om sælkvinden og det var et virkelig spændende koncept. Bogen lyder som en, jeg uden tvivl skal have fat i, når den udkommer, for jeg er vild med konceptet og ideen bag bogen er meget unik. Det var spændende at høre om hvordan processen havde været for Nicole og nogle af de mange tanker hun havde gjort sig undervejs, og jeg er spændt på at læse bogen.
Jeg fik brugt god tid hos Forlaget Facets stand, hvor jeg både snakkede med Sidsel Sander Mittet og Charlotte Fischer mens jeg fik signeret deres bøger, og så som altid også en hyggelig snak om bøger, bloggere, arbejde, og alt muligt andet med Sebastian. Jeg havde også fornøjelsen af at hilse på Thomas Helle og fik en god snak med ham, men desværre havde jeg ikke hans bog med i denne omgang.
Lige efter Nicoles spændende oplæg, stillede jeg mig i kø til at få signeringer af Sebastien de Castell. Han var en af de to udenlandske hovednavne og jeg kunne da også godt mærke på både fødder og ryg at jeg endte med at stå i køen i omkring 45-50 minutter, da jeg havnede næsten bagerst. Den tid gik jeg dog til at gå med at snakke med Camilla og Helene fra Girlstalkbooks og det var smadder hyggeligt, selvom det var meget varmt lige under lamperne. Det var dog det hele værd, da Sebastien de Castell var en virkelig imødekommende person og tog sig god tid til at snakke med folk, mens han signerede deres bøger. Jeg havde ikke læst dem inden, men fik signeret bog et og to i Spellslinger-serien, som jeg fandt på engelsk på messen.
En af de stande, der nemlig trak virkelig meget af min opmærksomhed var Fantask. Det var første gang de var med og det var bestemt et trækplaster, de fleste jeg snakkede med var henne og kigge på deres bugnende hylder mere end en gang i løbet af weekenden. Jeg fandt også selv en del bøger, jeg gerne ville have og endte med at købe fire med hjem. Det var ikke alle sammen deciderede tilbud, men faktisk meget rimelige priser. Så det er bestemt ikke sidste gang, jeg handler der.
Jeg nåede desværre ikke et af de to fremvisninger af det nye, danske computerspil Forgotten Anne, men jeg nåede forbi udviklernes stand og fik hørt en smule om spillet alligevel. Det mest fascinerende er den næsten studio Ghibli-agtige tegnestil, men jeg blev faktisk virkelig fanget af baggrunden for spillet og den verden de har skabt. Også selv om jeg aldrig har været den store computerspilstype og kun har spillet meget få spil, og som regel har det været Hearthstone eller the Sims.
Efterhånden var dagen ved at være ret lang, det var faktisk ikke så mange oplæg, jeg fik set i løbet af lørdagen. Jeg havde en del, jeg godt kunne tænke mig, men det var sjældent jeg nåede det og i stedet fik jeg meget af min tid til at gå med at gå rundt og bare kigge og nyde stemningen og især de mange merchandise-boder var spændende at gå på opdagelse i. Desværre lå det ikke lige i mit budget, ellers kunne jeg være kommet hjem med endnu flere bøger og en kæmpe stak Harry Potter merch, og alt muligt andet godt. 
I løbet af dagen fik jeg en del signaturer, udover dem jeg allerede har nævnt, fangede jeg også Louise Haiberg, Nicole Boyle Rødtnes, Marie-Louise Rønning og Linette Harpsøe. De to sidstnævnte var også en del af mit sidste programpunkt for dagen, nemlig forfatter-bogblogger battlen, som var arragneret af Eva Lucia og Bogslottet. De andre deltagende forfattere var Charlotte Fischer, Mette Sejrbo og Katja Berger. Det var et virkelig underholdende oplæg, hvor der blev diskuteret alt fra hvad man kan tillade sig i YA af vold og sex, aldergrupper og påtvingning af genrekasser, om hvorvidt der er forskel på hvad kvindelige og mandlige læsere leder efter i fantasy og meget mere. Selv om debatten var lidt sløv til at komme i gang, synes jeg at det efterhånden udviklede sig meget hurtigt og det var underholdende at følge med i.
Efter det kunne jeg godt mærke, at jeg var ved at være træt efter at have været tidligt oppe for at tage med toget og jeg valgte derfor at gå tilbage til der hvor jeg skulle sove og slappe lidt af. I år havde Fantasyfestivalen nemlig arrangeret overnatningsmulighed for udenbys gæster og da jeg var afsted alene, tænkte jeg at det var en god mulighed for mig. Derfor blev jeg indkvarteret på den meget nærliggende skole. Jeg havde fået at vide, at vi selv skulle have sovepose og liggeunderlag med og det havde jeg smidt af om morgenen. Det betød også, at min oplevelse af festivalen ikke helt sluttede da jeg fik fra biblioteket, helt mættet af indtryk. For i skolens ene gymnastiksal kunne man om aftenen efter de fleste havde fået aftensmad, høre lyden af bladrende sider og lejlighedsvise gisp, mens rigtig mange af de overnattende sad og læste. Selv gik jeg i gang med Den tiende trone og jeg så andre læse Malene Sølvsten, Sebastien de Castell og flere andre. Det var enormt hyggeligt, og der blev ikke spoilet noget!
Min første dag på festivalen endte med at blive en rigtig positiv oplevelse, og jeg faldt hurtigt i søvn om aftenen, mættet af indtryk og glad for at have mødt så mange søde mennesker på standende, imellem eller til foredrag eller rent tilfældigt. 
Andet indlæg om årets Fantasyfestival kommer på fredag. Det kommer til at inkludere mit bookhaul for hele weekenden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.