Fantasyfestival 2018 Dag 2

Reklame. Indgangsbillet/aktivitetsarmbånd sponsoreret af Fantasyfestivalen. Alle andre ting har jeg selv stået for.

 
Min søndag startede lidt før festivalen åbnede. Der var nemlig bloggerarrangement med Katja Berger om morgenen og det var utroligt hyggeligt. Jeg mødte en del andre bloggere og vi hørte om Katjas nyeste bog, Døden lyver aldrig, og nogle af tankerne bagved. Det var så spændende at høre om, og samtidig teasede Katja også for nogle af hendes næste projekter. Jeg glæder mig til at læse hendes første ikke-fantasy, Hvor jeg hører til som udkommer til foråret. Historien handler om selvmordsforsøg, survivor’s guilt og forsøget på at finde sig selv efter en tragedie, og den lyder utroligt barsk, men jeg ser frem til at læse den alligevel. Vi fik også afsløret titlen på den tredje og sidste bog i Fortællinger fra Døden – og jeg var godt nok tæt på med mit bud. På Facebook havde jeg nemlig gættet på, at den kom til at hedde Dødens arving, og det var med Raven i tankerne og min ide om at hun måske er mere hjemme i efterlivet og sjælehenternes univers end himlen og helvede. Katja delte små lykkekager ud og det afslørede titlen på bog tre, Dødens engel.
Til arrangementet fik vi også en goodiebag med forskellige ting fra nogle af de der var festivalen og i Esbjerg. Jeg er især vild med clipboardet og den lille notesbog, men også bogmærkerne og Bezzerwizzer Fantasy spillet. Jeg skal nok finde nogen, jeg kan slå i den også.
Efter arrangementet havde jeg et ret løst program. Der var få ting, jeg gerne ville nå at se den dag, og egentlig brugte jeg mere tiden på at gå rundt, særligt i kunstnerhjørnet og så på de flotte udstillinger. Der var alt fra skulpturer, malerier, kunstryk, tegninger og meget mere. Det var hyggeligt at gå at se på og snakke med nogen af de forskellige udstillere og jeg kunne få mange timer til at gå med bare det.
Jeg havde dog et par ting, jeg gerne ville nå om søndagen og det faldt så heldigt for mig, at de foregik i samme lokale lige efter hinanden. Så jeg tog over til Gildesalen i Den Dansende Dværg for først at høre Nanna Foss fortælle om den fjerde Spektrum bog. Det var så fedt at høre om Noah, den af karaktererne jeg nok er mest spændt på at komme ind i hovedet på. Og det er jeg bestemt stadigvæk efter at have hørt mere om Nannas oplevelser med Noah. Og så afslørede hun resultatet af det photoshoot, der blev lavet tidligere i år og man fik ikke bare et, men to billeder af Noah, en på en stor roll-up plakat og et lidt andet billede på en almindelig plakat og bogmærket, som jeg også fik snuppet med mig hjem. Jeg kan roligt sige, at jeg er fan af Noah, han minder så meget om det billede jeg havde af ham i hovedet, og photoshootet er spon-on. 16-årige Regitze havde været helt vild med hans wannabe emo udseende og det er nok derfor, jeg føler at han er helt perfekt.
Bagefter gik Boris Hansen på og fortalte om hvordan det har været at afslutte Panteon sagaen. Den fjerde og sidste bog var netop udkommet dagen før og jeg var som fortalt allerede i gang med at læse den. Jeg har været vild med serien siden den første bog og har gang på gang læst mig igennem de meget tykke bøger mens tid og sted blev glemt. I skrivende stund er jeg blevet færdig med den sidste bog og jeg tænker meget på det Boris fortalte om hvordan det er at sige farvel til så stor en serie, så mange karakterer og sådan et univers. Men han fortalte også nogle virkelig interessante ting om, hvad han havde lært at processen og både som fan af serien og som aspirerende forfatter selv var det nogle betragtninger, jeg ikke kunne lade være med at hæfte mig ved. Vi fik også lov til at se uddrag af kommentarer folk havde skrevet, blandt andet nogle meget forvirrende og endda sure over at serien sluttede så mærkeligt eller dårligt, fordi de ikke vidste at der var 4 bøger og ikke 3. Det var super underholdende, men det fik mig også til at tænke over at ikke alle følger lige så meget med i nyheder og bogverdenen som jeg og mange af mine medbloggere gør. 
Efter de to back-to-back foredrag havde jeg kun en tanke i hovedet: frokost. Det betød også at jeg desværre missede et af de oplæg, jeg havde set frem til hjemmefra. Det handlede om oversættelse af fantasy til dansk og jeg tror det havde været meget spændende at høre, men jeg var for sulten til at tænke på andre ting. I stedet for endte jeg med at gå rundt udenfor på Markedspladsen og se de mange boger derude. Der er lidt mere middelalder over nogle af boderne derude, hvor der blev lavet alle mulige genstande og alle var klædt i kostumer. Jeg kom også forbi madboderne med de populære glaserede æbler og ikke mindst de karamelovertrukne skumfiduser. Det så lækkert ud, men mit budget var ved at være opbrugt.
Jeg gik rundt og snakkede med folk og faldt over kåringen af vinderen af Fantasyfestivalens skrivekonkurrence. Det gav mig en mulighed for at så tjekket programmet og der var faktisk kun en ting tilbage, som jeg absolut ikke ville gå glip af.
For mig var et af højdepunkterne sidste år Boris Hansens fantasyquiz. Og selvfølgelig skulle jeg være med igen i år, selv om den lå meget sent. Jeg var der ret tidligt, blomsterkrans på selvfølgelig, og ventede på Mette fra Litteraterne, som jeg havde aftalt at være på hold med. De blev dog forsinkede, så jeg endte med at være på hold med to virkelig søde unge piger, som jeg overhovedet ikke kendte. Hvorom alting er, så var det et godt sammensat hold, for til min store overraskelse endte vi med at vinde quizzen. Der var kun 2 hold, der havde 20 point eller mere, og vores 21 var nok til at vinde. Og det på trods af nogle dumme fejl og nogle heldige skud i tågen. Vores ene holdkammerat var desværre nødt til at gå tidligt, men vi fik lov at tage hendes præmie med til hende. Jeg har bagefter tænkt, at jeg faktisk tror, at jeg fik enten lige så mange eller færre point end jeg gjorde sidste år sammen med Rikke og Malene, men denne gang var det nok til at vinde. Der var også nogle ret tricky spørgsmål om fantasy fra 80’erne og så gammel er jeg altså heller ikke. Billedet af mig og min holdkammerat er taget af Nanna Foss efter vi vandt, men desværre er kvaliteten ikke blevet så god, da jeg skulle have det overført fra min telefon.
Vi vandt en valgfri bog fra Tellerup og således blev min sidste nye bog – og eneste bog om søndagen, Louise Haibergs Dinea – Modertræets datter, som faktisk er den eneste bog af hende, jeg ikke havde i forvejen. Og så vandt vi en flot kop med “fantasy quiz Esbjerg vinder” trykt på. Da jeg jo er indædt kop-samler, var jeg mere end glad for den.
Derfra fik jeg faktisk utroligt travlt, for quizzen havde trukket lidt ud og jeg skulle nå mit tog tilbage til Odense. Så før jeg vidste af det, var jeg på vej mod togstationen med alt for meget at slæbe på. Mit hoved var fuldstændig bombet af indtryk og jeg vil gerne sige tak til alle jeg mødte og snakkede med, alle de forfattere der tog sig tid til at signere mine bøger og for gode snakke, til alle de forlagsfolk og standholdere hvis entusiasme smittede af på mig også. Tak til Fantasyfestivalen for at sponsorere indgangsbilletten/aktivitetsarmbåndet.
Til sidst vil jeg vise de bøger, jeg fik købt på festivalen. Jeg er faktisk overrasket over, at det lykkedes mig kun at købe 8 bøger, for jeg kunne let have købt flere. I stedet endte jeg med at have 9 nye bøger med hjem, 8 indkøb og 1 præmie. Jeg glæder mig allerede til festivalen næste år, til at fordybe mig i fantasy i alle mulige former sammen med en masse skønne mennesker. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.